Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune støtter to nye vandaktiviteter på Guldborg Sund

Del

Der er gang i udviklingen på vandet. To nye aktiviteter kan forhåbentlig blive en realitet, efter at Guldborgsund Kommune har besluttet at støtte Museum Lolland-Falsters nye turbåd og foreningen Guldborgsund Aqua Sport, der vil etablere en wakeboardbane ved havnen i Nykøbing.

Var det noget med en tur på vandet? Enten i en kultur- og naturhistorisk turbåd rundt i Guldborg Sund eller i våddragt på wakeboard ved havnen i Nykøbing.

Med to nye sponsoraftaler sætter Guldborgsund Kommune fart over udviklingen af aktiviteter på vandet for både borgere og turister. Formålet med aftalerne er at sikre flere udendørstilbud til alle, og i den forbindelse at inddrage vandet meget mere i en kommune med en af landets længste kyststrækninger.

Økonomiudvalget har derfor givet støtte til foreningen Guldborgsund Aqua Sport, der vil etablere en fast wakeboardbane ved havnen i Nykøbing. Har man mod på den slags vandsport, skal man i dag helt til Korsør eller København, og derfor ser foreningen og Guldborgsund Kommune et stort potentiale i ideen. Både for Guldborgsunds egne vandhunde og for turister, der efterspørger vandsportsaktiviteter. Foreningen har i den forbindelse fået mange henvendelser og tilkendegivelser fra borgere, erhvervsliv og turistorganisationer. Der mangler stadig de sidste godkendelser og tilkendegivelser, før wakeboardbanen kan blive en realitet.

Som en del af aftalen forpligter Guldborgsund Aqua Sport sig blandt andet til at lave en række aktiviteter under det, der hedder Åben Skole, hvor skolerne i samarbejde med foreninger og enkeltpersoner, kan præsentere børn og unge for eksempelvis sports- og idrætsfælleskaber og andre udfoldelsesmuligheder. Desuden skal foreningen udbyde en række gratis ture på wakeboardbanen for Guldborgsunds folkeskoler, efterskoler, gymnasier eller erhvervsskoler.

”Rigtig mange af vores borgere efterspørger muligheder for udendørsaktiviteter, og ud over de mange tilbud, der findes på land, er det også vigtigt, at vi udnytter vandet og den lange kystlinje rundt om Guldborgsund Kommune. Vi er desuden ved at sætte fart på udviklingen af havnen i Nykøbing, og her er dette projekt et fantastisk element, der kan få havneområdet til at række helt ud i vandet,” siger borgmester John Brædder, der også er formand for Økonomiudvalget.

”Den form for vandsportsaktivitet er også velegnet i turismesammenhæng, og vi oplever i disse år en stigende søgning fra både danske og udenlandske turister mod Lolland-Falster. Derfor ser jeg frem til, at vi kan tilbyde turisterne flere udfoldelsesmuligheder og gøre en ferie på Lolland-Falster endnu mere attraktiv,” siger John Brædder.

Guldborgsund Kommune har også valgt at støtte Museum Lolland-Falsters projekt ”Sundfarten – turbåd på Guldborg Sund”. Dels gennem Kultur-, Fritid- og Bosætningsudvalget, og dels gennem Økonomiudvalget.

Turbåden er en ny og unik tursejlads, som museet vil tilbyde til borgere, turister og virksomheder, der ønsker en guidet tur på Guldborg Sund, hvor naturen og de historiske steder kan betragtes fra vandsiden. Det er meningen, at turbåden skal have faste afgange, og at den også skal kunne lejes til charter- eller temature for virksomheder, private selskaber eller andre interesserede.

Som led i aftalen skal Museum Lolland-Falster blandt andet tilbyde ture til kommunens skoleklasser og i øvrigt inddrage lokale aktører, erhverv og producenter fra Lolland-Falster.

Der udestår fortsat nogle godkendelser fra Søfartsstyrelsen, før turbåden kan komme i vandet, og bevillingerne fra kommunen er afhængig af, at det lykkes museet at få godkendelserne hjem.

”Jeg håber meget, at vores tilskud kan være med til at søsætte dette spændende projekt, der vil være et unikt tilbud til gavn for os, der bor her og for de turister, der besøger os. Og ikke mindst også for kommunens skoleklasser, der vil blive tilbudt sejlture. Initiativerne understøtter samtidig vores ambitioner om at udnytte vores mange kilometer kyststrækning til endnu flere aktiviteter,” siger Martin Lohse, der er formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget.

Guldborgsund Aqua Sport modtager samlet 300.000 kroner i sponsorat for 2021 og 2022, og Museum Lolland-Falster modtager 200.000 kroner fra Bosætningspuljen under Kultur-, Fritid- og Bosætningsudvalget og 200.000 kroner fra Økonomiudvalget for 2021. Beløbene til de to aktiviteter gives under forudsætning af at aktiviteterne realiseres.

Kontakter

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Vi har de kommende fængselsbetjente – nu mangler vi bare uddannelsen14.6.2021 13:08:14 CEST | Pressemeddelelse

Udfordringen omkring en årelang mangel på fængselsbetjente, og et deraf stort pres på landets fængsler vil kommunerne Guldborgsund, Lolland og Vordingborg nu gerne være med til at løse. I en fælles henvendelse til landets justitsminister foreslår de tre borgmestre at fængselsbetjent-uddannelsen placeres i Nykøbing Falster, hvor der er adgang til relevante studerende. Én af byens uddannelsesinstitutioner står allerede klar til at åbne dørene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum