Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune bygger Danmarks første svanemærkede folkeskole

Del

Om to år vil eleverne i Sundby og omegn være med til at skrive historie, når de indtager en helt nybygget, svanemærket skole. Udbuddet er vundet af et hold bestående af internationalt anerkendte arkitekter og lokalt forankrede entreprenører og arkitekter.

Visualisering 1 - SORA Images
Visualisering 1 - SORA Images

Arkitektonisk skyder bygningen sig op af mulden, hæver terrænet og danner en bakke. Den ligger som en åben ring, og indenfor er der tænkt i rum til leg, læring, fordybelse og lokale fællesskaber i bydelen Sundby.

Med det kommende byggeri af den nye skole i Sundby lidt uden for Nykøbing Falster skriver Guldborgsund Kommune historie ved at bygge den allerførste svanemærkede folkeskole i Danmark. Den bliver samtidig et arkitektonisk nybrud, og bag projektet står et hold med det lokale entreprenørfirma BO HUS i spidsen, der skal tegne og bygge sammen med ingeniørvirksomheden MOE, Autens som pædagogisk rådgiver og intet mindre end tre arkitektfirmaer: De lokale ETN-arkitekter og de internationalt anerkendte og prisvindende SKALA Arkitekter og Henning Larsen Arkitekter.

”Vi får en skole i absolut topklasse, og vi skriver danmarkshistorie inden for skolebyggeri. Jeg er glad for, at vi har turde sætte barren så højt og udmærke os på landsplan. Vi har truffet et bevidst, politisk valg om at investere i bæredygtigt byggeri, og den nye skole får et af de fineste kvalitetsstempler med Svanemærket,” siger Simon Hansen, der er formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune og formand for det udvalg, som har vurderet de forslag, der er kommet i forbindelse med udbuddet.

”Vi har en vision om at være en dannelseskommune, og det er ikke kun noget, vi siger. Det her er et konkret eksempel på, hvordan vi gør det i praksis. Eleverne får de allerbedste rammer for læring og udvikling, og lokalsamfundet får et ”Byens Hus”, der kan styrke de lokale fællesskaber,” siger Simon Hansen.

Et af kravene til dem, der bød ind på projektet, var, at byggeriet skulle være bæredygtigt, og at det skulle leve op til kravene for en såkaldt FN’s verdensmålsskole. Det gælder både i materialevalg, energiforbrug, lokal forankring og i forhold til elevernes lærings- og udfoldelsesmuligheder. Og det var blandt andet Guldborgsund Kommunes ambitionsniveau, der fik SKALA Arkitekter og Henning Larsen Arkitekter til at gå med på holdet.

”Det er med stolthed, at vi præsenterer vores vinderprojekt, der bygger på social og lokal forankring, på stærke læringsmål og fællesskab, høje ambitioner for bæredygtighed – herunder at skabe Danmarks første svanemærkede skole – og ikke mindst som stærk identitet og vartegn for Sundby og Lolland-Falster. Det har været et enormt interessant projekt at arbejde på. Der sker meget i regionen, og vi glæder os til at se skolen skabe glæde og værdi for de kommende elever, lærere, pædagoger, foreninger, lokalmiljøet og besøgende,” siger Kurt Ankjær, der er direktør i SKALA Arkitekter og fortsætter:

” Stor tak til alle involverede.Det har været et fantastisk samarbejde hele vejen rundt med Henning Larsen Arkitekter, ETN Arkitekter, Autens og MOE, og ikke mindst med vores usædvanligt løsningsorienterede totalentreprenør BO-HUS.”

På Sundskolen glæder elever og forældre sig til de nye rammer. Det vil give helt nye muligheder for undervisning og udfoldelse, siger skolebestyrelsesformand Morten Janik.

”Vi får først og fremmest en skole bygge på bæredygtige principper med moderne undervisningslokaler og fantastiske udemuligheder. Desuden får vi en bygning og nogle omgivelser, der rent arkitektonisk rummer mange referencer til Lolland-Falsters historie. Det bliver på alle måder en helt unik skole og et fælles byens hus til gavn for alle, der bor i Sundby og omegn,” siger Morten Janik.

Guldborgsund Kommune forventer, at den nye skole i Sundby kan åbne dørene for eleverne i sensommeren 2022. I de kommende tre til fire måneder skal projektet rettes til, og de endelige tegninger skal udfærdiges, inden byggeriet kan gå i gang.

Kontakter

For yderligere information kontakt:

Simon Hansen, formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget og formand for det udvalg, der har valgt korsortieprojektet: 25181816

Morten Janik, formand for skolebestyrelsen, Sundskolen: 27145148

Sidsel Vogdrup-Schmidt, kommunikationsansvarlig SKALA Arkitekter: 25249381

Stine Melissa Jensen, kommunikationskonsulent, Guldborgsund Kommune: 25180490

Billeder

Visualisering 1 - SORA Images
Visualisering 1 - SORA Images
Download
Visualisering 2 - SORA Images
Visualisering 2 - SORA Images
Download
Visualisering 3 - SORA Images
Visualisering 3 - SORA Images
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

LYD OG LYS TRANSFORMERER KLOSTERKIRKEN22.9.2021 11:07:02 CEST | Pressemeddelelse

Hvad sker der når et gregoriansk kor chanter med en shaman fra Congo? Eller når et Hindu-digt udsættes for en elektronisk vocoder? Og en lysinstallation pulserer og vibrerer til tonerne? På Kulturnatten fredag d. 1. oktober danner Klosterkirken i Nykøbing F. rammen om verdenspremieren på REFRAKTO – et audio-visuelt værk, der transformerer kirkerummet og inviterer alle – på tværs af kulturelle skel – til en sanselig lyd- og lysoplevelse ud over det sædvanlige.

Storstilet helhedsplan for erhvervshavnen i Nykøbing Falster offentliggøres16.9.2021 20:51:27 CEST | Pressemeddelelse

Havnen i Nykøbing Falster står over for en stor udvikling, der over de næste 10-15 år vil omdanne 1,4 kilometer erhvervshavn til et attraktivt byområde med adgang til vandet, masser af grønne områder, forskellige typer boliger og rig mulighed for aktiviteter. Planen ligger klar, og borgerne inviteres nu til dialog om forslaget, inden der i slutningen af året skal træffes endelig beslutning om planen i byrådet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum