Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune afholder national dannelseskonference med blandt andet Peter Lund Madsen og Vincent Hendricks

Del

For andet år i streg står Guldborgsund Kommune bag en stor dannelseskonference i Nykøbing F. På konferencen kommer landets førende eksperter i dannelse. Blandt hovedtalerne er hjerneforsker Peter Lund Madsen, professor i filosofi Vincent Hendricks og forfatter Leonora Christina Skov. Derudover vil der være workshops og inspirationsoplæg fra lokale aktører med erfaring i dannelse i praksis.

Vincent Hendricks. Foto: Steen Andersen
Vincent Hendricks. Foto: Steen Andersen

Guldborgsund Kommune satser på dannelse. Der er blandt andet lavet en dannelsesrygsæk i dagtilbud og folkeskoler, så alle børn oplever kunst, kultur og natur på højt niveau.

Dannelseskonferencen er et nationalt forum for diskussion, idéudvikling og innovation omkring dannelse, som Guldborgsund Kommune nu arrangerer for anden gang. I år afholdes dannelseskonferencen den 13. og 14. september på Nykøbing F. Teater og i Nykøbing F. Hallerne.

Peter Lund Madsen vil fortælle om 'Dannelse til fremtiden'. Med udgangspunkt i sin viden om hjernens udvikling vil Peter Lund Madsen tale om empati og kreativitet som centrale egenskaber, der kan ruste børn til fremtiden.

Vincent Hendricks har forsket i børn og unges digitale vaner og digitale dannelse. På konferencen vil han give et bud på, hvordan børn og unge kan engageres i fælles socialt ansvar og kampen for bæredygtighed.

Leonora Christina Skov er forfatter. Hun vil med udgangspunkt i sin seneste roman 'Den som lever stille', fortælle om sin personlige dannelsesrejse og tilblivelsen af bogen.

Simon Hansen, formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget og Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, i Guldborgsund Kommune ser begge frem til konferencen.

”Det er vigtigt, at vores børn og unge aktivt inddrages i deres læring, for at de helt naturligt handler som demokratiske medborgere på deres vej gennem livet og til glæde for fællesskabet. Det er det arbejde, konferencen skal inspirere til,” siger Simon Hansen.

”Vi ser frem til at samle folk til endnu en national dannelseskonference, hvor faglige oplæg og fælles diskussioner sætter fokus på dannelse målrettet børn og unge. Vi er godt i gang i Guldborgsund. Med den kommende dannelsesrygsæk sikrer vi, at alle børn og unge i kommunens dagtilbud og skoler møder kvalificerede kulturtilbud hos vores dygtige kulturaktører. Derfor ser vi frem til en inspirerende dannelseskonference,” siger Martin Lohse. 

Ud over de ovenstående oplægsholdere byder konferencen på oplæg fra forfatter Knud Romer og professor i kommunikation og psykologi Lene Tanggaard. Lørdag kan man desuden høre oplæg fra forskerne Louise Klinge, Lars Geer Hammershøj, Pernille Hviid, Merete Cornet Sørensen og Søren Østergaard.

Af lokale institutioner deltager Naturbørnehaven Den Røde Skole, Børnehuset Krummerne og Museum Lolland-Falster med oplæg. Fredagens program består primært af ovenstående oplægsholdere og workshops, mens lørdagens program er mere praktisk orienteret og særligt målrettet fagpersoner i dagtilbud og på skoler.

Konferencen henvender sig især til personer, som arbejder med dannelse, uddannelse og kultur i kommuner, dagtilbud, på skoler og på kulturinstitutioner. Erhvervslivet, privatpersoner og andre interesserede er naturligvis også meget velkomne.

Se hele programmet og tilmeld dig her: https://www.guldborgsund.dk/da/Borger/UDVIKLING_I_KOMMUNEN/Dannelseskonference/Program.aspx

Kontakter

Martin Lohse, 25181813
Simon Hansen, 25181816

Billeder

Vincent Hendricks. Foto: Steen Andersen
Vincent Hendricks. Foto: Steen Andersen
Download
Leonora Christina Skov. Foto: Sofie Amalie Klougart
Leonora Christina Skov. Foto: Sofie Amalie Klougart
Download

Links

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Korrigerende oplysninger omkring Guldborgsund Baltic Race7.4.2021 17:26:56 CEST | Pressemeddelelse

I en pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune af 28. marts fremgår det, at der til august afholdes en international kapsejlads i Nykøbing Falster og i farvandene omkring. Det fremgår ligeledes, at der tidligere har været afholdt en lignende international kapsejlads samme sted. Vi vil gerne præcisere, at de tidligere års internationale kapsejlads blev afholdt under navnet Vegvisir. Kapsejladsen Vegvisir er nu flyttet til Nyborg og afholdes den 2.-4. september 2021. I pressemeddelelsen er vi desværre kommet til at bruge et billede, der tilhører Morten Brandt, Shorthand Event Content Marketing. Dette billede har vi ikke rettigheder til. Er billedet brugt henstiller vi til at det erstattes af vedhæftede billede. Vi beklager ulejligheden.

Claus Meyer og Hotel Saxkjøbing indgår samarbejde med Guldborgsund Kommune om produktion af økologiske frilands- og drivhusgrøntsager ved Forsorgshjemmet Saxenhøj6.4.2021 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Claus Meyer og Guldborgsund Kommune glæder sig over samarbejdet, som blandt andet skal danne grundlag for lokale fødevarefællesskaber i Sakskøbing og omegn, skabe en øget selvforsyning i byen, forbinde Lollands muld med munde i København samt ikke mindst skabe ekstra glæde og stolthed hos personalet og borgerne i de beskyttede beskæftigelsestilbud på Besøgsgården Saxenhøj.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum