Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune afholder national dannelseskonference med blandt andet Peter Lund Madsen og Vincent Hendricks

Del

For andet år i streg står Guldborgsund Kommune bag en stor dannelseskonference i Nykøbing F. På konferencen kommer landets førende eksperter i dannelse. Blandt hovedtalerne er hjerneforsker Peter Lund Madsen, professor i filosofi Vincent Hendricks og forfatter Leonora Christina Skov. Derudover vil der være workshops og inspirationsoplæg fra lokale aktører med erfaring i dannelse i praksis.

Vincent Hendricks. Foto: Steen Andersen
Vincent Hendricks. Foto: Steen Andersen

Guldborgsund Kommune satser på dannelse. Der er blandt andet lavet en dannelsesrygsæk i dagtilbud og folkeskoler, så alle børn oplever kunst, kultur og natur på højt niveau.

Dannelseskonferencen er et nationalt forum for diskussion, idéudvikling og innovation omkring dannelse, som Guldborgsund Kommune nu arrangerer for anden gang. I år afholdes dannelseskonferencen den 13. og 14. september på Nykøbing F. Teater og i Nykøbing F. Hallerne.

Peter Lund Madsen vil fortælle om 'Dannelse til fremtiden'. Med udgangspunkt i sin viden om hjernens udvikling vil Peter Lund Madsen tale om empati og kreativitet som centrale egenskaber, der kan ruste børn til fremtiden.

Vincent Hendricks har forsket i børn og unges digitale vaner og digitale dannelse. På konferencen vil han give et bud på, hvordan børn og unge kan engageres i fælles socialt ansvar og kampen for bæredygtighed.

Leonora Christina Skov er forfatter. Hun vil med udgangspunkt i sin seneste roman 'Den som lever stille', fortælle om sin personlige dannelsesrejse og tilblivelsen af bogen.

Simon Hansen, formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget og Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, i Guldborgsund Kommune ser begge frem til konferencen.

”Det er vigtigt, at vores børn og unge aktivt inddrages i deres læring, for at de helt naturligt handler som demokratiske medborgere på deres vej gennem livet og til glæde for fællesskabet. Det er det arbejde, konferencen skal inspirere til,” siger Simon Hansen.

”Vi ser frem til at samle folk til endnu en national dannelseskonference, hvor faglige oplæg og fælles diskussioner sætter fokus på dannelse målrettet børn og unge. Vi er godt i gang i Guldborgsund. Med den kommende dannelsesrygsæk sikrer vi, at alle børn og unge i kommunens dagtilbud og skoler møder kvalificerede kulturtilbud hos vores dygtige kulturaktører. Derfor ser vi frem til en inspirerende dannelseskonference,” siger Martin Lohse. 

Ud over de ovenstående oplægsholdere byder konferencen på oplæg fra forfatter Knud Romer og professor i kommunikation og psykologi Lene Tanggaard. Lørdag kan man desuden høre oplæg fra forskerne Louise Klinge, Lars Geer Hammershøj, Pernille Hviid, Merete Cornet Sørensen og Søren Østergaard.

Af lokale institutioner deltager Naturbørnehaven Den Røde Skole, Børnehuset Krummerne og Museum Lolland-Falster med oplæg. Fredagens program består primært af ovenstående oplægsholdere og workshops, mens lørdagens program er mere praktisk orienteret og særligt målrettet fagpersoner i dagtilbud og på skoler.

Konferencen henvender sig især til personer, som arbejder med dannelse, uddannelse og kultur i kommuner, dagtilbud, på skoler og på kulturinstitutioner. Erhvervslivet, privatpersoner og andre interesserede er naturligvis også meget velkomne.

Se hele programmet og tilmeld dig her: https://www.guldborgsund.dk/da/Borger/UDVIKLING_I_KOMMUNEN/Dannelseskonference/Program.aspx

Kontakter

Martin Lohse, 25181813
Simon Hansen, 25181816

Billeder

Vincent Hendricks. Foto: Steen Andersen
Vincent Hendricks. Foto: Steen Andersen
Download
Leonora Christina Skov. Foto: Sofie Amalie Klougart
Leonora Christina Skov. Foto: Sofie Amalie Klougart
Download

Links

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Udvalg vil have udlejningsboliger godkendt inden lejer flytter ind23.2.2021 08:33:22 CETPressemeddelelse

Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune ønsker, at visse udlejningsboliger godkendes af kommunen inden de lejes ud. Udvalget vil nemlig gøre brug af den ”anmelderordning”, som Folketinget i december gav kommunerne, som værktøj til at forhindre udlejning af dårlige boliger. Hvorvidt anmelderordningen bliver en del af kommunens boligsocialeindsats, skal byrådet tage endelig stilling til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum