Guide: Sådan indretter du haven til kaninhjem
Kaniner kan både bo indendørs og udendørs. Skal haven indrettes til kaninhjem, er der nogle bestemte ting, som man skal være opmærksom på, så det er sikkert og rart for kaninen at opholde sig i haven.
Haven skal gøres kaninsikker før en kanin kan flytte ind. Det handler både om at sikre sig at rovdyr ikke kan få adgang til kaninen i haven, og det handler om, at den er i sikkerhed for vind og vejr. Kaninen skal både kunne finde læ, skygge og varme i haven, så den kan bo der året rundt.
Det er vigtigt at fjerne planter i haven, der er giftige for kaniner, eller i hvert fald sikre sig, at kaninen ikke kan komme hen til de giftige planter. Rododendron er et eksempel på en plante, der er giftig, men som mange har i sin have.
Kaniner er meget temperaturfølsomme. Man kan have lyst til at tage kaninen med ind i stuen, hvis der er meget koldt udenfor, men kaninen kan ikke holde til det store temperaturskift. I stedet kan kaninen flyttes til en garage eller lignende indtil det dårlige vejr er ovre, og den igen kan flytte ud i haven.
Indretning af løbegård
Når en løbegård indrettes til kaninen i haven, er det vigtigt at overveje løbegårdens størrelse. Kaniner skal have god plads, minimum 9 kvm, og gerne endnu mere. Det kan være en fordel at bygge løbegården, så man selv kan gå derind for at være sammen med kaninen. En kanin giver mere glæde, når ejeren bruger tid med den.
Konstruktionen skal laves i et solidt materiale, så for eksempel en ræv ikke kan bide hul i den og på den måde komme ind til kaninen. Rovdyr kan også både grave og klatre, så løbegården skal sikres både i bunden, i siderne og i toppen. I den forbindelse er det vigtigt at huske, at kaniner har sensitive poter, så underlaget skal være blødt, det kan for eksempel være sand, græs, jord eller flis.
Aktivering af kaniner
Kaniner er aktive både om dagen og om natten, og derfor skal de have adgang til underholdning på alle tider af døgnet. Kaniner kan f.eks. aktiveres gennem fodring. Det gør man ved at placere dens foder forskellige steder rundt omkring i løbegården eller haven. På den måde skal de arbejde for at få fat på foderet, og da kaniner er både nysgerrige og undersøgende er det vigtigt at udfordre dem.
Kaniner er sociale, og har brug for daglig kontakt med andre kaniner. Det er derfor ikke tilstrækkeligt at kaninen har kontakt med et menneske. Derfor skal de altid holdes minimum 2 sammen, og begge skal være neutraliseret.
FAKTABOKS: [Sådan laves løbegården]
- God plads, minimum 9 kvm. Stor nok til at du selv kan gå derind
- Blødt underlag f.eks. sand, jord, flis eller græs
- Solid konstruktion, så rovdyr ikke kan komme ind
- Sikring af både bund, sider og top
- En hule med halm pr. kanin
- Vand i en stor skål (ikke drikkeflaske)
- Fjern giftige planter
- Aktivering
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder
Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse med i kampen mod europæisk pelsproduktion18.5.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mere end 60 dyrevelfærdsorganisationer er gået sammen i kampen for at forbyde pelsproduktion i EU. Underskriftsindsamling skal få sagen på EU-politikernes dagsorden, så et europæisk forbud kan blive en realitet.
Rålam ligger ofte alene17.5.2022 11:18:18 CEST | Pressemeddelelse
Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 modtager hvert forår mange opkald, hvor velmenende mennesker tror, at de har fundet et rålam i nød. I år er ingen undtagelse, og der er allerede kommet flere henvendelser om rålam, der ikke var i nød.
Andefamilier fanges i byernes baggårde4.5.2022 04:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Når vi genskaber naturen i byens atriumgårde, baggårde og på altaner, er det ikke kun de grønne planter man får glæde af, men også naturens dyr. I denne tid er der mange ællinger som bliver klækket, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på andefamilierne, så de kan hjælpes, hvis de bliver fanget.
Dyrenes Beskyttelse: Løb ikke risikoen med en forældet minkproduktion3.5.2022 19:33:00 CEST | Pressemeddelelse
Statens Serum Instituts vurdering af de sundhedsmæssige risici ved en genoptaget minkproduktion i Danmark er netop offentliggjort. Dyrenes Beskyttelse anbefaler et permanent forbud mod en forældet produktion med rovdyr i små bure.
Hjemløsedyrlægerne udvider til Odense27.4.2022 10:15:02 CEST | Pressemeddelelse
Hjemløsedyrlægerne i København og Dyrenes Beskyttelse fusionerede i 2020, og har siden været med til at sikre driften af dyrlægernes arbejde, og på den måde hjælpe med, at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde. Projektet går så godt, at det nu udvides til Fyn.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum