Plastic ChangePlastic Change

Gubra styrker Plastic Change i kampen mod plastforurening

Del

Biotekvirksomheden Gubra fra Hørsholm fortsætter kampen mod plastforurening, nu ved at styrke den strategiske og politiske indsats i miljøorganisationen Plastic Change. ”Vi ønsker at støtte den indsats, som vil skabe størst forandring,” udtaler Gubras medstifter Jacob Jelsing.

Traditionelt har virksomheder overvejende støttet konkrete projekter med fokus på borgerinddragelse og frivillighed, eksempelvis affaldsindsamlinger og strandrensninger. Det har en umiddelbar synlig effekt, men udgør ikke en langsigtet løsning. Nu har nogle virksomheder, blandt andre den danske biotekvirksomhed Gubra, heldigvis fået øjnene op for også at støtte indsatsen i den politiske arena. Det gør de i form af en virksomhedsdonation på 500.000 kroner. Indsatsen er ofte langsigtet og mindre synlig, men potentialet for at gøre en reel forskel for miljøet og naturen er langt større.

Miljøorganisationen Plastic Change, der begyndte kampen mod plastforurening til søs, arbejder i dag på at løse plastudfordringen gennem borgeroplysning og undervisning af børn og unge, samt ved politisk at kæmpe for en grønnere lovgivning og nye grønne ambitioner for danske virksomheder.

Plastic Change retter blikket mod industrien

I de kommende år, vil Plastic Change rette sit fokus højere op i værdikæden og målrette indsatsen mod plastproduktionen og industrien, - der hvor plastikproblemet bliver skabt. Næsten halvdelen af verdens plastik bliver brugt til forbrugerrettede engangsemballager og engangsprodukter med kort levetid. Dette har ført til stigende plastforurening, øget CO2-udledning, enorme affaldsbjerge og et skadeligt træk på jordens begrænsede ressourcer.

I modsætning til engangsbrug, står genbrug, hvor produkter og emballager vaskes og bruges igen og igen. Det princip vil Plastic Change arbejde for fremadrettet bliver et bærende element i produktion og anvendelse af plastikemballager.

”Det er vores ambition, at Danmark skal blive et foregangsland i forhold til vores produktion, forbrug og håndtering af plastik. Der er dog meget langt igen, og derfor har vi sat nogle ambitiøse mål for, hvordan vi over de kommende år skal hjælpe Danmark i retning af en mere bæredygtig plastikproduktion og et mere bæredygtigt forbrug af plastik” udtaler adm. direktør Louise Lerche-Gredal.

”For Gubra er det vigtigt, at vi støtter den indsats, som vil skabe størst forandring, og vi anerkender, at miljøorganisationernes strategiske og politiske arbejde har betydning for, hvordan vores samfund vil se ud i fremtiden. Vi er selv meget optaget af, hvad vi kan gøre for at mindske vores forbrug af plastik, og ønsker med denne donation at styrke Plastic Change i deres dedikerede arbejde med at påvirke fremtidig lovgivning for et af verdens største affaldsproblemer,” udtaler medstifter Jacob Jelsing.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Plastic Change

Plastic Change
Plastic Change
Islands Brygge 39
2300 Købehavn S

+45 26142070https://plasticchange.dk/

Plastic Change er en dansk miljøorganisation, med et ambitiøst internationalt sigte

Plastic Change kæmper for en verden uden plastikforurening. Plastik er overalt – på land og til vands. Tre generationers forbrug af plastik har sat sine spor. Kun en lille del bliver genanvendt og meget bliver brændt. Resten ligger i naturen i hundredvis af år.

Følg pressemeddelelser fra Plastic Change

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastic Change

Ny strategi fra Plastic Change skal sikre højere ambitioner for at løse plastikkrisen4.2.2021 06:00:00 CETPressemeddelelse

Plastikforureningen fortsætter med at stige på globalt plan på trods af flere års fokus på og initiativer for det modsatte. Det vurderes, at selv hvis alle nuværende planlagte initiativer og lovgivning på området gennemføres, så vil plastikforureningen i verdenshavene alligevel være tredoblet om blot 20 år. Der er behov for, at vi gør mere. Derfor lancerer den danske miljøorganisation Plastic Change i dag en ny treårig strategi 2021-2023, der skal højne niveauet for den danske indsats for at knække kurven for plastikforurening.

Farlige kemikalier, der forbindes med fødevareemballage, fundet i mennesker – Ny europæisk forskning kræver handling3.12.2020 10:06:12 CETPressemeddelelse

Store mængder af farlige kemikalier, der forbindes med fødevareemballage, er blevet fundet i menneskekroppen. Det viser et nyt studie offentliggjort af Zero Waste Europe i dag, som bl.a. den danske konkurrencekommissær i EU, Margrethe Vestager, har deltaget i. I alt blev 28 forskellige kemikalier analyseret, og man fandt i gennemsnit 20,5 kemikalier i hver urinprøve (Den urinprøve med færrest kemikalier indeholdt 18 forskellige typer af kemikalier, mens den med flest indeholdt hele 23). Studiet tilskynder øget politisk handling for at beskytte både sundhed og miljø.

Coca-Cola Company, PepsiCo og Nestlé topper for tredje år i træk verdens mest plastforurenende producenter2.12.2020 12:53:11 CETPressemeddelelse

For tredje år i træk er der blevet gennemført et globalt producent tjek (brand audit) af hvilke producenter, der står bag det plastikaffald, der ender i naturen. I 2020 er der lavet 575 producent tjek i 55 lande på seks kontinenter, hvor der er indsamlet 346.494 stykker af plastik. Undersøgelsen er en årlig civil oprydningsbegivenhed som involverer optælling og registrering af varemærker på plastikaffald fundet i lokalsamfund i hele verden har til formål at stille producenterne til ansvar for deres produkt- og emallagedesign. De globale resultater offentliggøres i dag i Break Free From Plastic’s rapport “BRANDED Vol III: Demanding Corporate Accountability for Plastic Pollution” udgivet i dag gennem en virtuel pressekonference. Plastic Change har for første gang bidraget med data fra Danmark til den globale opgørelse over plastforurenende producenter.

Ny undersøgelse afslører: De største plastikforurenende mærker i Danmark er Stimorol, Prince og Kinder2.12.2020 09:33:11 CETPressemeddelelse

For første gang nogensinde er der gennemført et producent tjek (Brand Audit) i Danmark af, hvilke mærker, der er de største plastikforurenere. Top-5 over de mest forurenende mærker er; Stimorol, Prince, Kinder, Tuborg og på en delt femteplads Haribo og McDonalds. Undersøgelsen blev gennemført af Plastic Change til årets World Cleanup dag den. 19 september, og blev udført af 120 frivillige på 18 steder i landet. Resultaterne, der i dag offentliggøres i en ny rapport, afslører ikke alene hvilke produkter, der forurener mest i den danske natur. For første gang afsløres også, hvilke mærker og producenter, der står bag de plastikforurenende produkter. De danske data på plastikforurenende mærker bidrager til det globale datasæt af top plastikforurenere, der er udført i 55 lande på seks kontinenter. Den globale rapport udkommer senere i dag.

Plastposen er dårlig for miljøet30.9.2020 11:04:38 CESTPressemeddelelse

I 2018 lød overskriften at “plastbæreposen er bedst for miljøet”. Et udsagn, der kom fra Miljøstyrelsens livscyklusvurdering af bæreposer. Den slags overskrifter får opmærksomhed, men er samtidig med til at reducere komplekse miljøproblematikker til simple valg. I dag udkommer en ny rapport, der stiller vor tids mest brugte bæredygtighedsværktøj, Livscyklusvurdering (LCA) i et kritisk lys. Den nye rapport peger blandt andet på, at LCA’er, der på baggrund af udvalgt data, analyserer sig frem til forenklede konklusioner, som ofte ender med at tjene et andet formål end at guide den miljømæssige bedste beslutning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum