Fors A/S

Grundvandsbeskyttelse i højsæde: Dette forsyningsselskab er langt med opgaven

Del
Forsyningsselskabet Fors A/S er godt i gang med at indgå frivillige dyrkningsaftaler med lodsejere indenfor de såkaldte boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) i Holbæk. Selskabet har allerede indgået flere store aftaler og er således langt fremme sammenlignet med omkringliggende forsyninger og kommuner.
Vandplanlægger hos Fors A/S, Martin Olsen, tror fortsat på, at han kan indgå flere frivillige aftaler med lodsejere.
Vandplanlægger hos Fors A/S, Martin Olsen, tror fortsat på, at han kan indgå flere frivillige aftaler med lodsejere.

Nytter det noget at arbejde med frivillige aftaler med lodsejere, når det gælder beskyttelse af vores rene grundvand? Ja, lyder svaret entydigt fra forsyningsselskabet Fors A/S, der er lykkes med at indgå frivillige aftaler for i alt 57 ud af 91 hektar jord, der er udpeget som boringsnære beskyttelsesområder, BNBO, hvor der altså ikke må bruges pesticider i dyrkningen, i Holbæk Kommune.

Arbejdet med de frivillige aftaler har den seneste tid vakt en del debat i medier og i offentligheden, fordi mange kommuner ikke nået ret langt med arbejdet. Arbejdet med at beskytte en uvurderlig ressource som grundvand har dog haft meget stor opmærksomhed hos Fors A/S.

-        Vi er nået langt og har indgået en række større aftaler, og det er vi i sagens natur meget tilfredse med. Dermed reducerer vi risikoen for spild og forurening med pesticider nær flere af vores drikkevandsboringer. Vi har haft en god dialog med flere lodsejere, og vi arbejder fortsat på at indgå flere aftaler, for vi er meget bevidste om, at vi endnu ikke er i mål med arbejdet med at sikre kommende generationer rent drikkevand, siger vandplanlægger i Fors A/S Martin Olsen.

Lykkes det ikke at indgå frivillige aftaler med de resterende lodsejere, er det op til Fors A/S’ ejerkommuner at udstede et påbud til lodsejeren om, at vedkommende ikke må bruge pesticider på sin jord, der ligger nær drikkevandsboringer. Hos Fors A/S tror vandplanlæggeren dog stadig på, at man kan nå langt ad frivillighedens vej.

-        Der har den seneste tid været en del debat om, hvorvidt BNBO-arbejdet fungerer, når der på landsplan er indgået så relativt få aftaler. Vores oplevelse er, at vi sammen med lodsejerne har nedbrudt en række fordomme, hvilket har accelereret antallet af aftaler. Der har været en ketchup-effekt i antallet af aftaler, efter vi fik skabt tillid og gode relationer til lodsejerne, siger Martin Olsen og tilføjer:

-        Det korte af det lange er dog, at vi har et stort behov for at der bliver handlet for at beskytte grundvandet. Det er en essentiel ressource, som er under pres, og derfor skal der handling til. Beskyttelse af vores grundvand er et fælles ansvar, som både kræver handling fra beslutningstagere, myndigheder og privatpersoner.

Kontakter

Billeder

Vandplanlægger hos Fors A/S, Martin Olsen, tror fortsat på, at han kan indgå flere frivillige aftaler med lodsejere.
Vandplanlægger hos Fors A/S, Martin Olsen, tror fortsat på, at han kan indgå flere frivillige aftaler med lodsejere.
Download

Information om Fors A/S

Fors A/S
Fors A/S
Tåstrup Møllevej 5
4300 Holbæk

70 20 20 66https://www.fors.dk/

Hos Fors A/S er vi cirka 200 medarbejdere, der leverer vand, fjernvarme, renser spildevand, indsamler affald og driver genbrugspladser. I alt når vi hver dag 200.000 kunder med et eller flere af vores produkter.

Vi er ISO-certificerede for at sikre sammenhæng mellem strategi, politikker, procedurer og konkrete handlinger. Læs mere om vores ISO-certificering her.

Følg pressemeddelelser fra Fors A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fors A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye