Region Sjælland

Grønt lys til flytning af Rødvig station

Del

Regionsrådet har i dag godkendt aftalen om at flytte Rødvig station. En flytning betyder en helt ny station, som giver pendlere bedre adgang til den kollektive transport. Det gamle stationsareal skal udvikles til glæde for borgerne i Stevns.

Den nye Rødvig Station bliver placeret mere centralt. Det er forventningen, at den øgede tilgængelighed styrker passagertallet og udviklingen af den kollektive transport. Den nye station skal således skabe værdi lokalt og regionalt for borgerne.

Den nye placering er kommet gennem et samarbejde mellem Region Sjælland, Stevns Kommune og Lokaltog A/S, der formelt får ansvaret for opførelsen af den nye station.

- Det er helt afgørende, at vi får styrket og udviklet den kollektive transport i Region Sjælland. Ved at gøre stationerne mere tilgængelige for vores borgere og pendlere, gør vi det mere attraktivt og derved muligt at øge passagertallet. Samtidig kan det gamle stationsområde udvikles til glæde for byens borgere og turister. Det er bare en ekstra fjer i hatten, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, der er glad for aftalen og samarbejdet med kommunen og Lokaltog A/S.

Den nye station i Rødvig skal ifølge aftalen gennemføres i forbindelse med den forventede renovering af Østbanen. Regningen på i de alt 22,65 millioner kroner deler Stevns Kommune og Region Sjælland ligeligt, mens Lokaltog bidrager med værdien af den gamle station.

Region Sjællands andel af regningen svarer til de forventede besparelser på driften og flere passagerer på Østbanen.

Skår i glæden

Østbanen er for mange pendlere i Stevns-, Faxe- og Køge Kommune den kollektive hovedfærdselsåre. Den gør det muligt at komme til og fra arbejde og uddannelse. Desværre er skinnerne i dag så slidte, at tog på strækningen allerede kører for nedsat hastighed.

- Hvis ikke der hurtigt fra statens side bliver tilvejebragt økonomi til at renovere skinnerne på strækningen, er der risiko for, at vi om få år må dreje nøglen om på Østbanen. Vi har brug for en hånd fra Christiansborg. Hvis vi ikke får det, giver det ikke mening at opføre den nye station i Rødvig. Det giver skår i glæden, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Selvom der nu er banet politisk vej, afhænger opførelsen af en ny Rødvig station af hele Østbanens renovering. Sporrenoveringen koster 510 millioner kroner. En pris Region Sjælland ikke kan dække med de nuværende tildelte midler til området, og som staten indtil videre ikke har givet tilsagn om at betale.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum