De Danske Bilimportører

Grønt bilsalg holder momentum

Del

Bilsalget i juli måned havde flotte salgsandele af både el- og plug-in hybridbiler, der tilsammen udgjorde 32 % af bilsalget.

I juli måned blev der samlet set indregistreret 13.402 personbiler, hvilet er 29 % lavere end sidste år. Det skal dog forklares med, at juli 2020 havde et exceptionelt godt bilsalg grundet genåbningen efter en hård nedlukning. År til dato er der indregistreret 109.904 personbiler, hvilket er 2% højere end samme periode sidste år.

”Vi er godt tilfredse med, at bilsalget i år samlet set ligger en anelse over sidste år, der var præget af en hård nedlukning. Selvom nedlukningen i Danmark stort set er et overstået kapitel, sætter corona-pandemien dog stadig sine spor, da den globale mangel på mikrochips ligger en dæmper på produktionen af nye biler” siger Mads Rørvig, Administrerende direktør for De Danske Bilimportører

Mange nye elektriske bilmodeller

Lige nu er der 75 forskellige elektriske bilmodeller at vælge i mellem på det danske marked, hvilket er markant højere end samme tidspunkt sidste år, hvor antallet af indregistrerede elektriske modeller var 27.

”Bilproducenternes målrettede indsats for at udvikle nye klima- og miljøvenlige biler gør det nemmere for danskerne at foretage det grønne valg, når der skal købes ny bil. Når man oven i købet får en afgiftsrabat på disse biler, ser vi de store salgsandele af grønne biler, som vi forventer bliver endnu større over de næste år” siger Mads Rørvig.

Elbilerne udgjorde 10 procent af personbilsalget i juli måned svarende til 1.065 køretøjer og plugin-hybriderne 22 procent svarende til 2.965.

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisationen for bilimportører i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologier – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas.

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum