TEKNIQ Arbejdsgiverne

Grøn tilskudspulje er helt sort

Del

Bygningspuljen åbner den 7. april med så få penge, at TEKNIQ arbejdsgiverne forudser, at puljen igen bliver tømt på få dage.

Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Tusinder af boligejere kommer til at gå forgæves til den nye ansøgningsrunde til Bygningspuljen, mens installatørerne fortsat vil opleve, at bunkerne med tilbud på varmepumper blive større og større.

Det er de sandsynlige konsekvenser af Energistyrelsens udmelding om kun at sætte en lille del af de mange millioner i spil ved første runde efter påske.

”Det er helt sort. Vi kan se frem til, at puljen endnu engang bliver tømt på rekordtid og igen vil sætte en prop i markedet for varmepumper. Vi har tidligere estimeret, at op mod 18.000 olie- og gasfyr kan blive skrottet i 2021, men det kommer ikke til at ske med det, der nu er lagt op til,” siger Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Sporene skræmmer

Sidste år blev de 245 millioner kroner i puljen revet væk på blot fire dage, og mere end 13.000 ansøgninger fik afslag på tilskud til varmepumper og andre grønne energirenoveringer. Nu åbner puljen for ansøgninger den 7. april med 250 millioner kroner i spil, selvom der er hele 675 millioner kroner i dette års pulje.

Resten vil blive fordelt i to ansøgningsrunder senere på året. Det hjælper bare ikke med til at få nedbragt det store behov, der allerede nu er opbygget blandt boligejere og installatører.

”I 2020 fik mere end 2/3-dele afslag på deres ansøgning. De vil helt sikkert ansøge en gang til, og det betyder i praksis, at puljen bliver tømt meget hurtigt igen. Vi havde håbet, at Energistyrelsen ville have prioriteret midlerne sådan, at det blev muligt at håndtere den pukkel, der er blevet opbygget. Men det kræver mere end de 250 millioner kroner, der nu bliver stillet til rådighed i første ansøgningsrunde,” siger Troels Hartung.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 28 73 73 39

Billeder

Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download
Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum