Vækstfonden

Grøn ’iværksætterfond’ åbner i København: Vil øge antallet af grønne techvirksomheder i Danmark markant

Del

Den globale venturefond, Antler, åbner kontor i København. Fonden vil hvert år tiltrække 70-100 højt specialiserede iværksættere, der skal bygge fremtidens grønne teknologivirksomheder, som Antler efterfølgende investerer i. Forventningen er at øge antallet af grønne techvirksomheder, som modtager ventureinvesteringer i Danmark, markant. Vækstfonden har investeret 50 mio. kr. i Antler.

Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden
Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden

Den internationale venturefond, Antler, åbner kontor i Danmark. Antler har kontorer over hele verden og har dedikeret sig til at udvikle fremtidens iværksættere og virksomheder. Og det skal fonden fortsætte med fra sin nye lokation i København, hvor det primære fokus vil være på klima og bæredygtighed. Her vil Antler hvert år samle omkring 70-100 iværksættere, der sammen skal de bygge 10-20 nye grønne techvirksomheder årligt. Virksomhederne modtager også en direkte investering fra Antler.

Iværksætterne er typisk tidligere stiftere med 10-12 års erfaring, forskere eller personer med stærke teknologiske kompetencer. Det er mulighederne for at komme tættere på grøn, dansk forskning og samarbejdspartnere, der har bragt Antler til Danmark, fortæller Livia Moore, Associate Partner, Marketing i Antler:

”Danmark og Norden har et stærkt fundament, hvor forskning, risikovillig kapital og mange innovative iværksættere giver et godt potentiale inden for grønne løsninger. Danske virksomheder rummer globale potentialer, og derfor giver det god mening for os at etablere kontor i København, hvor vi forventer at tiltrække iværksættere fra hele verden inden for bæredygtighed og grøn omstilling.”

Magnus Grimeland, stifter og CEO I Antler:
”Det danske økosystem blomstrer og giver en unik mulighed for iværksættere. Når det kommer til bæredygtighed og grønne teknologier, er Danmark hjemsted for en række verdensledende forskere og partnerorganisationer. Hos Antler glæder vi os til at se de løsninger, der vil blive udviklet, når vi byder velkommen til erfarne stiftere, forskere og eksperter på vores nye kontor i København. Iværksætterne i Danmark kan spille en vigtig rolle i at drive fremtidens bæredygtige løsninger.”

Investeringen fra Vækstfonden lyder på 50 mio. kr. og er foretaget som en del af Danmarks Grønne Fremtidsfond, der skal sikre kapital til grønne virksomheder og teknologier. En fond, Regeringen og partierne bag finansloven 2019 står bag. Det er særligt glædeligt, at Danmark netop nu kan tiltrække en grøn venturefond som Antler, lyder det fra Vækstfonden.

”At en international fond som Antler nu vælger at basere sig i København, er helt i tråd med vores strategi i Vækstfonden, hvor vi investerer i og med udenlandske fonde med henblik på at tiltrække udenlandske investorer, kapital og kompetencer til Danmark. Det kommer Antler i høj grad også til. De skal hente stærke kompetencer fra hele verden til København og herfra bygge nogle af fremtidens grønne virksomheder. Derfor er vi rigtig glade for, at vi har kunnet medvirke til at tiltrække Antler,” siger Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden.  

I første del af Antlers forløb sættes iværksætterne sammen for at udvikle nye grønne forretningsidéer, og til sidst modtager de bedste teams risikovillig kapital til at starte en række nye grønne virksomheder. Antler arbejder med to iværksætterhold om året på kontoret i København, og det vil resultere i etableringen af 10-20 nye selskaber årligt. Når Antler er i mål med opgaven, er forventningen omkring en fordobling af det antal grønne techvirksomheder, der normalt modtager en ventureinvestering i Danmark på et år.

Vækstfonden har investeret 50 mio. kr. i Antlers nordiske fond, der også dækker to yderligere iværksætterhubs i henholdsvis Oslo og Stockholm. Investeringen skal understøtte etableringen af Antlers kontor i København, der er planlagt i første kvartal af 2021.

Lanceringen i Danmark følger en række stærke succeser inden for netop bæredygtige techvirksomheder fra Norden. Det gælder bl.a. virksomheder som svenske Skyqraft, der bruger AI og droner til at inspicere el-nettet. De har for nylig annonceret en seed-runde på USD 2,2 mio. Og også Ocean Oasis og GlintSolar er gode eksempler på, hvordan Antler kan være med til at skubbe grønne techvirksomheder ud på markedet.

Om Antler
Antler er en global tidlig fase venturefond, der bygger og investerer i morgendagens teknologivirksomheder. Firmaet har kontorer i hele verden og i nogle af verdens største iværksætterhubs, herunder i London, Berlin, Stockholm, New York, Singapore og Sydney. Antler blev grundlagt i Singapore i 2017 og har en mission om at forbedre verden ved at udvikle og investere i verdens mest exceptionelle profiler og ved at opbygge stærke founder-teams, støtte selvsamme teams med en dyb forretningsindsigt og levere en global platform til skalering. Til dato har Antler investeret i – og hjulpet med at opbygge – over 250 virksomheder. Af disse virksomheder har 40% mindst én kvindelig medstifter, og grundlæggerne repræsenterer 70 nationaliteter.

Om Vækstfonden
Vækstfonden er den danske stats finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen – fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 9.200 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 33,8 mia. kr.

Kontakter

For pressehenvendelser kontakt:

Antler: Associate Partner, Marketing, Livia Moore: livia@antler.co | +46 709 370 730

Vækstfonden: Kommunikationsrådgiver, Cecilie Idun Andersen: cea@vf.dk |+45 31 93 05 73

Billeder

Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden
Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden
Download
Livia Moore, Associate Partner, Marketing, Antler
Livia Moore, Associate Partner, Marketing, Antler
Download

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 9.200 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 33,8 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

NIL Technology henter 200 mio. kr. i finansiering: Dansk nanoteknologi skal sælges til verdens største smartphone-brands24.2.2021 08:00:00 CETPressemeddelelse

NIL Technology er en dansk nanoteknologivirksomhed, der står foran et internationalt gennembrud. Ambitionen? Virksomhedens nanoteknologi vil være at finde i stort set alle de førende brands af smartphones inden for de næste par år. Med en finansiering på 200 mio. kr. i ryggen fra bl.a. Jolt Capital, Vækstfonden, NGP Capital og EIC Fund, sætter NIL Technology fart på det, der skal være et internationalt gennembrud af de helt store.

Humdakin: Ung iværksætter har skabt bæredygtigt rengøringseventyr17.2.2021 08:12:00 CETPressemeddelelse

Bæredygtige rengøringsmidler, som samtidig er effektive og giver en lækker duft, var en mangelvare i det private hjem. Derfor fik Camilla Schram idéen til at lancere Humdakin, der skulle bidrage med miljørigtige og allergivenlige rengøringsprodukter til hjem, hvor bæredygtighed og design er i højsæde. Virksomheden er nu klar til at vækste yderligere på verdensplan med finansiering fra Vækstfonden.

Ny genstartspulje åben: De første penge på vej ud at arbejde hos danske virksomheder15.2.2021 13:30:00 CETPressemeddelelse

Det nye tiltag, Genstartsfonden, som oprettes ved et statsligt kapitalindskud i Vækstfonden, er nu åben. Dermed skal Vækstfonden sende 3 mia. kr. ud til danske virksomheder i form af ansvarlig lånekapital og egenkapital. Vækstfonden arbejder allerede på konkrete sager for mere end 200 mio. kr., og det er vigtig kapital, der skal sikre, at virksomhederne får iværksat de rigtige investeringer ovenpå Coronakrisen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum