Teknologisk Institut

Gratis udviklingsforløb ruster fremstillingsvirksomheder til en ny virkelighed

Del

70 danske virksomheder tilbydes forløb, som kan hjælpe med at overvinde Corona-udfordringer

”The New Normal” er et nyt initiativ rettet mod fremstillingsvirksomheder, der kan få hjælp til at arbejde med konsekvenserne af Corona-krisen. Industriens Fond har afsat midler til, at 70 virksomheder kan komme igennem et forløb, der gennemføres med konsulenter fra Teknologisk Institut og Force Technology.

Den verdensomspændende Covid-19-sundhedskrise blev med ét også en erhvervskrise for mange brancher i Danmark. En af disse er fremstillingsindustrien, der generelt har oplevet en markant ordrenedgang. Industriens Fond har derfor afsat midler til New Normal-initiativet, der sigter mod en hurtig omstilling i virksomheder, der er berørt af krisen.

- Vi kommer til at fokusere på de kritiske områder i virksomheden og arbejde med udvikling af konkrete tiltag, som f.eks. nye servicekoncepter eller nye måder at gå i dialog med kunderne på. Vi ser frem til at hjælpe virksomhederne med at overkomme de udfordringer, Corona har foranlediget og udvikle nye muligheder, der kan styrke deres position i markedet,” fortæller projektleder Jan Overgaard fra Teknologisk Institut.

Helt konkret får virksomhederne via et 4-6 ugers online-forløb mulighed for at identificere og internt aligne læringspunkter og potentialer, teste dem hos kunderne og tilpasse interne og markedsrettede aktiviteter. Virksomhederne får efter forløbet en handlingsplan med konkrete anbefalinger til både her-og-nu-aktiviteter og post-krise-aktiviteter 1-2 år frem i tiden.

Første virksomheder har meldt sig
Corona-krisen har skabt en ny spilleplade, som virksomhederne nu skal lære at navigere på i forhold til nye kundebehov. Det kræver f.eks., at de kender behovene, justerer produkter og services, tilpasser forretningsmodellen, finder nye salgskanaler m.m.

En af de virksomheder, der allerede har tilmeldt sig et New Normal-forløb er malkeudstyrsproducenten SAC Milking. De ser især frem til at gennemgå deres værditilbud til virksomhedens forskellige kundesegmenter samt at arbejde med, hvordan de kan nå kunderne med nye virkemidler, nu de ikke på samme måde som før kan være fysisk til stede hos dem.

New Normal er en del af et større initiativ
New Normal er en del af Industriens Fond-initiativet genstartNU.dk, hvor der er afsat i alt 150 mio. kroner til at hjælpe virksomheder, der ønsker og har mulighed for at bruge den svære krisetid på at udvikle forretningen.

- Målet med genstartNU.dk er at give danske virksomheder hurtig assistance til at komme videre og få gang i hjulene igen. Med ”New Normal” er formålet helt konkret at hjælpe virksomhederne med at identificere de mest kritiske områder i deres forretning, så der kan justeres eller ændres for bedre at imødekomme de nye markeds- og konkurrencevilkår,” fortæller adm. direktør Thomas Hofman-Bang fra Industriens Fond.

Teknologisk Institut og Force Technology skal gennemføre 70 virksomhedsforløb inden oktober 2021. Forløbene tildeles efter først-til-mølle-princippet til fremstillingsvirksomheder med 10-500 ansatte, som har oplevet en ordrenedgang på baggrund af COVID-19-situationen, og som ønsker at udvikle virksomheden og være bedre rustet til potentielle, fremtidige kriser.

Læs mere her: Link

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger: Sektionsleder Jan Overgaard, Teknologisk Institut, mobil 7220 2022 . mail: jov@teknologisk.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

 

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum