Økologisk Landsforening

GRATIS BLOMSTERFRØ: Hjælp de vilde bier! Så blomster og vælg økologi

Del

Giv bierne en hjælpende hånd – så blomster og vælg økologi. Økologisk Landsforening uddeler søndag d. 1. maj 50.000 gratis blomsterfrøposer i alle føtex-butikker til forbrugerne. Der skal være flere blomster til de vilde bier, da de er vigtige for os alle sammen. De sørger for, at vi får mad på bordet og ifølge FN’s fødevare- og landbrugsorganisation er bier og andre bestøvere essentielle for EU’s fødevareproduktion.

Stenhumle på honningurt
Stenhumle på honningurt

De vilde bier er altafgørende for bestøvningen af vores frugttræer og grøntsager, men de har det svært. De er truede af pesticider og mangel på mad. Du kan give en hjælpende hånd. Søndag d. 1. maj kan man få en gratis pose med blomsterfrø fra Økologisk Landsforening, hvis du kommer i føtex. Der bliver uddelt 50.000, og det er så længe lager haves.

”De vilde bier er vigtige! De er uundværlige for os alle, så vi kan få mad på tallerkenen. Men de er også vigtige for det helt store kredsløb. Vi skal passe på dem, for de passer på os. Vær med til at fremme en ren og rig natur med mere mad til bierne. Vælg økologiske fødevarer og hav blomster i haven,” siger Louise Køster, forperson, Økologisk Landsforening.

I Danmark er der 295 arter bier og flere af dem er truede. I blomsterfrøposen kan man finde flere forskellige bivenlige blomster blandt andet aftenpragtstjerne, blodkløver, blåhat, hvid okseøje og kornvalmue.

”Vi er glade for at kunne give en hjælpende hånd. Det er en lille indsats blandt mange, men hvis alle gør lidt, så kan det have stor betydning for bierne. Vi håber, at forbrugerne tager den lille pose og planter i enten deres højbed, altankasse eller som en lille stribe i haven. Hver en blomst tæller,” siger Helle Bossen, chefkonsulent i Økologisk Landsforening.

Du kan gøre en forskel for bierne ved at købe økologi. De økologiske landmænd bruger ikke syntetiske pesticider, og naturen omkring de økologiske arealer er derfor renere og rigere på blomster til bierne.

1. Vælg økologi

2. Hav blomster i haven

3. Lav dit eget bihotel

4. Lad græsset stå

og her kan du læse mere om, hvordan du kan hjælpe de vilde bier.

Fakta:

For yderligere info:

Louise Køster, forperson, 2393 7902

Marendine Ladegaard, pressemedarbejder, 2016 4434

Billeder

Stenhumle på honningurt
Stenhumle på honningurt
Download
Barn med blomsterfrø
Barn med blomsterfrø
Download
Agerhumle
Agerhumle
Download

Information om Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening
Agro Food Park 15
8200 Aarhus N

87 32 27 00https://okologi.dk/

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Oplev livet hos de økologiske grise5.4.2022 10:51:51 CEST | Pressemeddelelse

En lille gris kigger ud af hytten. Måske er der andre smågrise at lege med ude på folden? Lidt efter drøner de nysgerrige smågrise rundt om soen og roder nysgerrigt i jorden med deres små tryner. Den slags scener kan du opleve til eventen Sofari. Søndag d. 22. maj kl. 10-14 kan du komme tæt på soen og smågrisene, der lever ude hos danske økologer. Og møde landmanden, der passer godt på dyrene. Randi Vinfeldt er talsperson for Sofari. Hun er også vært på en af de 13 gårde fordelt over hele landet, der åbner produktionen op for en hyggelig oplevelse. På mange af gårdene kan gæsterne smage på produkter lavet af gris fra gården, børnene kan få en gratis pixibog, og der er et opskriftshæfte til de voksne. Det helt centrale ved Sofari er dog at opleve det økologiske griseliv. ”Gæsterne bliver begejstrede over at se dyrene gå ude – og hvordan grisene får mulighed for at leve et mere naturligt liv. Smågrisene er vildt undersøgende og tager på mange små ture for at opleve verden. Bliver det hel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum