Grambogård og REDUCED samarbejder om at reducere madspild og skabe kvalitetsprodukter
I en fælles mission om at reducere madspild og skabe madoplevelser i særklasse har Grambogård og REDUCED omdannet restproduktionen fra slagteriet til kvalitetsprodukter, der kan købes hos Dagrofa Foodservice.

Ved Tommerup på Fyn ligger Grambogård, der er kendt for deres fokus på dyrevelfærd og kvalitetskød. Det skyldes bl.a., Grambogård samarbejder med nøje udvalgte lokale landmænd, som sikrer, at dyrene får en god og tryg opvækst.
I slagteriet på Grambogård forekommer der en restproduktion, som nu bliver brugt i fremstillingen af en række kvalitetsfonder i samarbejde med den københavnske virksomhed REDUCED.
"Vi er stolte af vores samarbejde med REDUCED, hvor vi kan reducere madspild og samtidig skabe produkter af høj kvalitet. Hos Grambogård har vi altid haft fokus på dyrevelfærd, og dette samarbejde er endnu et skridt i retning af at respektere jordens ressourcer og skabe madoplevelser i særklasse," lyder det fra Niels Beier, direktør hos Grambogård, der er kødspecialisterne i Dagrofa Foodservice.
Ved at udnytte teknologien og smagsekspertisen hos REDUCED samt en kulinarisk udvikling med assistance fra Dagrofa Foodservice har de indtil videre skabt fire fonder, der ikke kun bidrager til at bekæmpe madspild, men også leverer enestående smagsoplevelser.
"Vores filosofi er, at intet skal gå til spilde. Ved at samarbejde med Grambogård kan vi udnytte overskydende råvarer fra slagteriet og omdanne dem til velsmagende fonder. Vi er glade for at bidrage til at skabe en mere klima- og miljøbevidst fødevareindustri," supplerer Niels Skovby Jørgensen, CCO hos REDUCED.
Hos Dagrofa Foodservice er den kokkeuddannede konceptchef, Karsten Bøttker, meget tilfreds med det foreløbige resultat af samarbejdet, hvor de har udviklet en demi glace, oksefond, kalve espagnole og en fond af velfærdsgris.
"Det har været en fantastisk oplevelse at arbejde sammen med REDUCED og vores kødspecialister hos Grambogård om udviklingen af disse kvalitetsfonder. Vores fokus har været at skabe produkter, der ikke blot smager godt, men også bidrager til at reducere madspild og respekterer dyrevelfærd. Vi ser frem til at præsentere disse velsmagende og innovative produkter for vores kunder,” siger Karsten Bøttker.
Samarbejdet mellem Grambogård og REDUCED er et skridt i retning af at mindske madspild i forbindelse med fødevareproduktion og inspirere andre til at udnytte restproduktion til at skabe nye og innovative produkter.
Produkterne er sat til salg primo juni 2023 og kan købes gennem Dagrofa Foodservice.
Nøgleord
Kontakter
- Lars Hall Bæk Farsøe, kommunikationschef i Dagrofa Foodservice: lar@dgfs.dk / 42332811
- Niels Skovby Jørgensen, CCO i REDUCED: niels@reduced.dk / 2684 1104
- Niels Beier, direktør på Grambogård: nbe@dgfs.dk / 2583 7275
- Karsten Bøttker, konceptchef hos Dagrofa Foodservice: kab@dgfs.dk / 2620 2347
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkBilleder


Vedhæftede filer
Om Dagrofa
Med over 500 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Dagrofa Foodservice leverer igen sorte tal og løfter årets resultat - nu er der fokus på ny vækststrategi26.3.2025 08:05:00 CET | Pressemeddelelse
En af landets største totalleverandører til professionelle køkkener – Dagrofa Foodservice – kan i 2024 for tredje år i træk præsentere et positivt årsregnskab. I 2025 er der fokus på at skabe bedre kundeoplevelser og at vinde nye kunder i forlængelse af den nye vækststrategi Gro’27.
Dagrofa overgår igen sig selv med bedste driftsindtjening i nyere tid19.3.2025 09:40:50 CET | Pressemeddelelse
Dagrofa kom ud af 2024 med 495 mio. kr. i driftsindtjening, hvilket er det bedste resultat i to årtier og mere end 16 procent bedre end året før. Særligt MENY har klaret sig godt.
MENY vender tilbage til Grenaa efter seks år18.3.2025 06:59:00 CET | Pressemeddelelse
Med åbningen af sin 116. butik vender MENY nu tilbage til Grenaa – det sker på fredag den 21. marts kl. 8, hvor butikkens købmand, Peter Palmby, slår dørene op. MENY blev kåret som Årets Supermarked i både 2023 og i 2024 af BT’s læsere, og nu får Grenaa igen glæde af en moderne MENY-butik fyldt med kvalitetsvarer, personlig service og unikke smagsoplevelser.
Dagrofa Logistik udvider i Baltikum: First Price lanceres i Estland14.3.2025 09:39:07 CET | Pressemeddelelse
Den estiske supermarkedskæde Selver har taget First Price ind til at dække deres discountsortiment. Aftalen markerer et vigtigt skridt i Dagrofa Logistiks internationale vækststrategi.
Comwell Hotels forlænger samarbejdet med fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice19.2.2025 06:32:11 CET | Pressemeddelelse
Comwell Hotels har underskrevet en ny længerevarende samarbejdsaftale med Dagrofa Foodservice, som skal levere fødevarer til bespisningen af hotelkædens mange gæster. Fokusområderne i samarbejdet vil fortsat være høj kvalitet, kulinarisk innovation og at fremme den grønne omstilling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum