Dagrofa ApS

Grambogård og REDUCED samarbejder om at reducere madspild og skabe kvalitetsprodukter

Del

I en fælles mission om at reducere madspild og skabe madoplevelser i særklasse har Grambogård og REDUCED omdannet restproduktionen fra slagteriet til kvalitetsprodukter, der kan købes hos Dagrofa Foodservice.

Grambogård og REDUCED har indgået et samarbejde om at fremstille kvalitetsfonder ud fra et ønske om at forebygge madspild og skabe enestående madoplevelser. Her ses Karsten Bøttker (tv.), kok og konceptchef i Dagrofa Foodservice, William Anton Lauf Olsen, Co-Founder af REDUCED, Niels Skovby Jørgensen, CCO i REDUCED og Niels Beier, direktør på Grambogård.
Grambogård og REDUCED har indgået et samarbejde om at fremstille kvalitetsfonder ud fra et ønske om at forebygge madspild og skabe enestående madoplevelser. Her ses Karsten Bøttker (tv.), kok og konceptchef i Dagrofa Foodservice, William Anton Lauf Olsen, Co-Founder af REDUCED, Niels Skovby Jørgensen, CCO i REDUCED og Niels Beier, direktør på Grambogård.

Ved Tommerup på Fyn ligger Grambogård, der er kendt for deres fokus på dyrevelfærd og kvalitetskød. Det skyldes bl.a., Grambogård samarbejder med nøje udvalgte lokale landmænd, som sikrer, at dyrene får en god og tryg opvækst.

I slagteriet på Grambogård forekommer der en restproduktion, som nu bliver brugt i fremstillingen af en række kvalitetsfonder i samarbejde med den københavnske virksomhed REDUCED.

"Vi er stolte af vores samarbejde med REDUCED, hvor vi kan reducere madspild og samtidig skabe produkter af høj kvalitet. Hos Grambogård har vi altid haft fokus på dyrevelfærd, og dette samarbejde er endnu et skridt i retning af at respektere jordens ressourcer og skabe madoplevelser i særklasse," lyder det fra Niels Beier, direktør hos Grambogård, der er kødspecialisterne i Dagrofa Foodservice.

Ved at udnytte teknologien og smagsekspertisen hos REDUCED samt en kulinarisk udvikling med assistance fra Dagrofa Foodservice har de indtil videre skabt fire fonder, der ikke kun bidrager til at bekæmpe madspild, men også leverer enestående smagsoplevelser.

"Vores filosofi er, at intet skal gå til spilde. Ved at samarbejde med Grambogård kan vi udnytte overskydende råvarer fra slagteriet og omdanne dem til velsmagende fonder. Vi er glade for at bidrage til at skabe en mere klima- og miljøbevidst fødevareindustri," supplerer Niels Skovby Jørgensen, CCO hos REDUCED.

Hos Dagrofa Foodservice er den kokkeuddannede konceptchef, Karsten Bøttker, meget tilfreds med det foreløbige resultat af samarbejdet, hvor de har udviklet en demi glace, oksefond, kalve espagnole og en fond af velfærdsgris.

"Det har været en fantastisk oplevelse at arbejde sammen med REDUCED og vores kødspecialister hos Grambogård om udviklingen af disse kvalitetsfonder. Vores fokus har været at skabe produkter, der ikke blot smager godt, men også bidrager til at reducere madspild og respekterer dyrevelfærd. Vi ser frem til at præsentere disse velsmagende og innovative produkter for vores kunder,” siger Karsten Bøttker.

Samarbejdet mellem Grambogård og REDUCED er et skridt i retning af at mindske madspild i forbindelse med fødevareproduktion og inspirere andre til at udnytte restproduktion til at skabe nye og innovative produkter.

Produkterne er sat til salg primo juni 2023 og kan købes gennem Dagrofa Foodservice.

Nøgleord

Kontakter

- Lars Hall Bæk Farsøe, kommunikationschef i Dagrofa Foodservice: lar@dgfs.dk / 42332811
- Niels Skovby Jørgensen, CCO i REDUCED: niels@reduced.dk / 2684 1104
- Niels Beier, direktør på Grambogård: nbe@dgfs.dk / 2583 7275
- Karsten Bøttker, konceptchef hos Dagrofa Foodservice: kab@dgfs.dk / 2620 2347

Billeder

Fonden kalve espagnole er kogt på kalveben fra dyrene på Grambogård sammen med en masse grønt og gode smagsgivere som urter, rodfrugter, krydderier, røget spæk og umami fra svampe.
Fonden kalve espagnole er kogt på kalveben fra dyrene på Grambogård sammen med en masse grønt og gode smagsgivere som urter, rodfrugter, krydderier, røget spæk og umami fra svampe.
Download
Samarbejdet har resulteret i fire nye kvalitetsfonder (demi glace, oksefond, kalve espagnole og en fond af velfærdsgris), der udelukkende forhandles hos Dagrofa Foodservice.
Samarbejdet har resulteret i fire nye kvalitetsfonder (demi glace, oksefond, kalve espagnole og en fond af velfærdsgris), der udelukkende forhandles hos Dagrofa Foodservice.
Download

Vedhæftede filer

Om Dagrofa

Med over 500 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner. 

Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

Fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice leverer for andet år i træk et positivt regnskab3.4.2024 08:45:00 CEST | Pressemeddelelse

En landets største totalleverandører til professionelle køkkener – Dagrofa Foodservice - kan for andet år i træk præsentere et positivt årsregnskab med et årsresultat på 40,6 mio. kroner. I løbet af 2023 har Dagrofa Foodservice bl.a. haft fokus på at optimere virksomhedens drifts- og logistikløsninger, tiltrække nye kunder gennem faglig inspiration og at mindske mængden af madspild. 2024 kommer til at handle om at styrke kundeoplevelsen og derigennem øge omsætningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye