Landdistrikternes Fællesråd

Grænsehandelsalliance: Stop nu absurd-teateret!

Del

Grænsehandel er stadig et kæmpe problem, der hver dag gør, at vi går glip af store summer af salg, omsætning og arbejdspladser i Danmark. Hvis politikerne ønsker, at det skal være billigere at være dansker og samtidig løse et stort problem for landdistrikterne, kan de ikke prioritere noget mere oplagt i efterårets økonomiske forhandlinger.

En ny alliance mod grænsehandel vil have afgiftslettelser på magnetvarer.
En ny alliance mod grænsehandel vil have afgiftslettelser på magnetvarer.

Det mener fem danske organisationer, som nu er gået sammen i en ny grænsehandelsalliance for at gøre politikerne opmærksom på grænsehandlens til stadighed store volumen og mange skadelige konsekvenser.

De fem organisationer – Landdistrikternes Fællesråd, Nærbutikkernes Landsforening, Dansk Erhverv, De Samvirkende Købmænd og Vin- og Spiritusorganisationen i Danmark – udgiver derfor i dag en publikation, der i ægte tilbudsavisstil visualiserer grænsehandelens enorme omfang og konsekvenser.

- Med publikationen ønsker vi at minde politikerne om de mange negative konsekvenser, grænsehandlen har. Det kan være let at glemme, når man har sin hverdag i København, men for dagligvarebutikker og kioskerne langt op i Jylland og i store dele af Sjælland mærker man grænsehandlens skadevirkninger, siger John Wagner, adm. direktør, De Samvirkende Købmænd.

- Grænsehandelen er et stort problem hos de små butikker i vores landdistrikter, hvor man i forvejen kæmper for at holde hjulene i gang og bevare liv og udvikling i lokalsamfundet. Her er de små butikker en livsnerve, for når den sidste butik lukker, svækkes hele lokalsamfundet. Og det har alt for mange gjort i de senere år - og jo nærmere grænseområdet, jo større er presset på de små butikker i landdistrikterne, siger Steffen Damsgaard, formand, Landdistrikternes Fællesråd.

Grænsehandel har ikke kun negative konsekvenser for danske butikker og erhvervsliv, men også for forbrugere, medarbejdere og klimaet. Derfor opfordrer grænsehandelsalliancen politikerne til at bruge en langt større del af det økonomiske råderum på at sænke afgifterne på de mest grænsehandels-følsomme varer, hvad der vil løse flere problemer samtidig.

- Hver dag handler danskerne over grænsen for intet mindre end 25 mio. kr. Det er summer, som danske butikker går glip af hver eneste dag – udelukkende fordi danske afgifter er højere end de tyske. Vi opfordrer derfor politikerne til for alvor at sænke afgifterne på grænsehandelens magnetvarer som alkohol og slik, der kan trække mest mulig grænsehandel tilbage til Danmark, udtaler Michael Holm, formand, Vin- og Spiritusorganisationen i Danmark.

Grænsehandelspublikationen bliver tirsdag den 19. september afleveret til politikerne på Christiansborg. Den kan downloades herfra: www.vsod.dk

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger eller kommentarer fra organisationerne i grænsehandelsalliancen: kontakt Noa Jankovic, politisk chef i Landdistrikternes Fællesråd, på telefon 71 70 82 49, Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør i DSK, på telefon 23 45 30 59 eller Michael Holm, formand for Vin- og Spiritusorganisationen i Danmark, på telefon 40 78 72 72

Billeder

En ny alliance mod grænsehandel vil have afgiftslettelser på magnetvarer.
En ny alliance mod grænsehandel vil have afgiftslettelser på magnetvarer.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum