Gorm Wisweh laver hele måltidet i én gryde

At lave mad efter princippet one pot – eller på dansk: ’alt i én gryde’ – er en genvej til virkelig nemme, lækre og velsmagende retter. Maden laver stort set sig selv, så der er tid til at lege med børnene, drikke en kold øl med gutterne eller tjekke dagens billeder på Instagram ud.
Gorm Wisweh har fået øjnene op for det madlavningsprincip, der havde været guld værd, da han som studerende boede småt og havde få midler, men mange sultne venner.
Gorm Wisweh blev først for alvor fortrolig med konceptet, da han blev far og egentlig gerne ville bruge tiden i hjemmet sammen med børnene fremfor ved gryderne. Og det fungerede bare ikke optimalt for ham at tage helt små børn med i køkkenet. Så blev princippet med one pot nævnt af en god ven, og Gorm Wisweh blev tilpas nysgerrig til, at han kastede sig ud i at forenkle madlavningens processer uden at miste den gode smagsoplevelse. ”Jeg overvejede, hvilke retter jeg kender, hvor det ikke er nødvendigt at besværliggøre madlavningen ved at have gange i flere gryder og pander samtidig. Det handler om at bygge sin gryde op i den rigtige rækkefølge og finde ud af, hvilke smage og ingredienser, der supplerer hinanden. Man skal bare turde kaste sig ud i det og stole på, at en one pot med ris ikke bare bliver til en grød,” forklarer Gorm Wisweh.
Princippet om ’alt i en gryde’ fungerer fremragende for både studerende, børnefamilier og alle andre, der gerne vil lave nem og lækker aftensmad. Gorm Wisweh deler rundhåndet ud af sine gode råd og tips i kogebogens første afsnit, for selv om konceptet med at tilberede alt i samme gryde er ret enkelt, så er der alligevel nogle faldgruber, man skal undgå. Regel nummer 1 er, at man kun må komme ting i gryden og ikke tage ting op af gryden. Og tingene skal puttes ned i gryden i den rigtige rækkefølge. Og så skal man passe på med mængden af væske. Når der først er styr på det basale, så er det ingen sag at trylle Efterårspasta med græskar, auberginer og svampe eller Marokkansk kalvesteg i funky gryde frem. Eller en cremet Chorizo-risotto eller måske Laks med couscous, fennikel og tomater? Gorms one pot byder på retter, der gør lykke hos de travle børnefamilier og retter, der vil imponere vennerne ved middagsbordet.
Fakta om bogen:
Gorms one pot
Forfatter: Gorm Wisweh
Fotograf: David Bering / Montgomery
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740665093
Sidetal: 152
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 19. oktober 2020
Nøgleord
Kontakter
Marie JensbyPR og kommunikation
Tlf:60548460marie.jensby@turbine.dkBilleder
Links
Information om Turbine Forlaget A/S
Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.
Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.
Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S
Alle kan lære at sy21.10.2025 09:13:00 CEST | Pressemeddelelse
Stine Højland – også kendt under navnet ATTER på Instagram – er klar med en ny sybog, hvor upcycling af tøj og simple syprojekter er omdrejningspunktet. Og præcis som bestselleren ATTER, så er ATTER 2 også til de utålmodige typer.
Strikkelegenden Vivian Høxbro er klar med Dominostrik fra A til Z20.10.2025 09:19:00 CEST | Pressemeddelelse
For 25 år siden udgav Vivian Høxbro sin første bog om dominostrik og var dermed med til at gøre den særlige strikketeknik udbredt. Her 25 år efter – og endda på sin 80-års fødselsdag – udgiver hun bogen Dominostrik fra A til Z, der indeholder 25 forskellige firkanter, der kan strikkes sammen i uanede variationer.
Ninja CREAMi-kogebogen20.10.2025 09:17:00 CEST | Pressemeddelelse
Peter Friehling har leget med den nye maskine, der vinder indpas i flere og flere køkkener. Ninja CREAMi har ikke skuffet den erfarne kogebogsforfatter, der har lavet is i mange år, men kun sjældent, da det indtil nu har været en krævende proces, der hæmmede kreativiteten.
Nyoversættelse af William Faulkners hovedværk17.10.2025 12:08:41 CEST | Pressemeddelelse
William Faulkners roman As I lay dying fra 1930 udkommer nu i nyoversættelse af Juliane Wammen med titlen Da jeg lå for døden. Dermed er et litteraturhistorisk hovedværk fra de amerikanske sydstater atter tilgængelig for et dansk publikum.
Stygge Krumpen var ikke Guds bedste barn17.10.2025 11:59:41 CEST | Pressemeddelelse
Årene frem mod reformationen i 1536 er blandt de mest dramatiske i dansk historie. Inden for en kort årrække var der en intens kamp om den politiske magt, borgerkrigen Grevens Fejde og den katolske kirkes fald i Danmark. Børglumbispen Stygge Krumpen var en af de toneangivende og magtfulde katolikker i den sidste katolske storhedstid i Danmark, og nu fortælles hans historie i en biografi af Hans Gregersen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum

