Gorm Wisweh laver hele måltidet i én gryde

At lave mad efter princippet one pot – eller på dansk: ’alt i én gryde’ – er en genvej til virkelig nemme, lækre og velsmagende retter. Maden laver stort set sig selv, så der er tid til at lege med børnene, drikke en kold øl med gutterne eller tjekke dagens billeder på Instagram ud.
Gorm Wisweh har fået øjnene op for det madlavningsprincip, der havde været guld værd, da han som studerende boede småt og havde få midler, men mange sultne venner.
Gorm Wisweh blev først for alvor fortrolig med konceptet, da han blev far og egentlig gerne ville bruge tiden i hjemmet sammen med børnene fremfor ved gryderne. Og det fungerede bare ikke optimalt for ham at tage helt små børn med i køkkenet. Så blev princippet med one pot nævnt af en god ven, og Gorm Wisweh blev tilpas nysgerrig til, at han kastede sig ud i at forenkle madlavningens processer uden at miste den gode smagsoplevelse. ”Jeg overvejede, hvilke retter jeg kender, hvor det ikke er nødvendigt at besværliggøre madlavningen ved at have gange i flere gryder og pander samtidig. Det handler om at bygge sin gryde op i den rigtige rækkefølge og finde ud af, hvilke smage og ingredienser, der supplerer hinanden. Man skal bare turde kaste sig ud i det og stole på, at en one pot med ris ikke bare bliver til en grød,” forklarer Gorm Wisweh.
Princippet om ’alt i en gryde’ fungerer fremragende for både studerende, børnefamilier og alle andre, der gerne vil lave nem og lækker aftensmad. Gorm Wisweh deler rundhåndet ud af sine gode råd og tips i kogebogens første afsnit, for selv om konceptet med at tilberede alt i samme gryde er ret enkelt, så er der alligevel nogle faldgruber, man skal undgå. Regel nummer 1 er, at man kun må komme ting i gryden og ikke tage ting op af gryden. Og tingene skal puttes ned i gryden i den rigtige rækkefølge. Og så skal man passe på med mængden af væske. Når der først er styr på det basale, så er det ingen sag at trylle Efterårspasta med græskar, auberginer og svampe eller Marokkansk kalvesteg i funky gryde frem. Eller en cremet Chorizo-risotto eller måske Laks med couscous, fennikel og tomater? Gorms one pot byder på retter, der gør lykke hos de travle børnefamilier og retter, der vil imponere vennerne ved middagsbordet.
Fakta om bogen:
Gorms one pot
Forfatter: Gorm Wisweh
Fotograf: David Bering / Montgomery
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740665093
Sidetal: 152
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 19. oktober 2020
Nøgleord
Kontakter
Marie JensbyPR og kommunikation
Tlf:60548460marie.jensby@turbine.dkBilleder
Links
Information om Turbine Forlaget A/S
Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.
Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.
Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S
Polens vel nok mest kendte litterære klassiker i ny oversættelse ved Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad4.8.2025 09:26:00 CEST | Pressemeddelelse
Kanelbutikkerne af Bruno Schulz er et af de betydeligste skønlitterære værker fra Polen gennem tiden. Fortællingen om en jødisk families hverdag i en lille by, der desværre lå midt i historiens centrum under Anden Verdenskrig, er med denne udgivelse blevet oversat til dansk for første gang i over 60 år.
Le Prix Goncourt-vindende roman om den algeriske borgerkrig30.7.2025 09:18:00 CEST | Pressemeddelelse
Forfatter Kamel Daoud har modtaget Frankrigs fornemmeste pris for romanen Huri. Men det har kostet islam- og systemkritikeren dyrt at fortælle historien om en ung algerisk kvinde, der lever med konsekvenserne af den borgerkrig, der kostede mange liv i 1990’erne.
Hvil i fred – mens du stadig lever9.6.2025 09:17:00 CEST | Pressemeddelelse
I Hvilekuren er den norske læge og forfatter til bestselleren Pulskuren, Torkil Færø, på jagt efter de ting, der kan få hvilepulsen ned, så vi på den lange bane lever bedre, sundere og længere liv.
Strik Astrid Lindgrens eventyrlige verden frem3.6.2025 11:12:12 CEST | Pressemeddelelse
Astrid Lindgren har begejstret generationer med sine vidunderlige historier om børn, leg og masser af eventyr. KlompeLOMPE-designerne har ladet sig inspirere af de mange fantastiske historier og karakterer til de strikkeopskrifter, der nu udkommer i Strik fra Astrid Lindgrens verden.
Martin Glaz Serup skriver om vold, avantgarde og forældrefremmedgørelse i sin romandebut13.5.2025 09:17:00 CEST | Pressemeddelelse
Del af livet er titlen på Martin Glaz Serups første roman. Den roman, han har skrevet på de seneste otte år, er han nu klar til at sende ud i verden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum