Hold Danmark Rent

Gør din strand sommerklar den 10. maj

Del

10.500 stykker affald. Så meget samlede frivillige op langs de danske strande på et par timer sidste efterår. Vores strande trænger igen til en forårsrengøring, så tag med til Ren Strand Dag den 10. maj, hvor du kan gøre din strand klar til sommerens mange besøg.

Nu nærmer Ren Strand Dag sig, og du er inviteret med til at rengøre din lokale strand, inden badesæsonen går i gang. Målet er, at 4.000 frivillige melder sig til at samle affald på en strand i deres lokalområde den 10. maj. På den måde undgår vi alle at få cigaretskod mellem tæerne, mens vi slikker solskin.

Det er Hold Danmark Rent, der står bag landskampagnen Ren Strand Dag, hvor frivillige over hele landet samler skrald langs Danmarks kyster. Hold Danmark Rent sørger for handsker, veste og plastikposer til alle. Til gengæld skal deltagerne notere hvilken type affald, de finder på stranden. Til det kan man bruge en APP, som findes til både iOS og Android.

Informationerne bliver sendt til Hold Danmark Rent, som på den måde opnår vigtig viden om, hvad der ligger af skrald på de danske strande, og hvor skraldet stammer fra. Den viden kan bruges til forebyggende kampagner og til at skabe fokus på omfanget af affald på de danske strande.

Børnene er ambassadører

”Det er anden gang, Hold Danmark Rent arrangerer Ren Strand Dag, og vi håber på, at mange frivillige vil støtte op om vores projekt med at sætte fokus på affald.  Vi har 7.314 km kystlinje i Danmark, og den skal vi passe godt på. Undersøgelser viser, at 95 procent af alle turister synes, at det er vigtigt, at der er rent på strandene, så vi håber på stor opbakning, ” siger Bjarke Frandsen fra Hold Danmark Rent.

72 skoleelever og børnehavebørn fra Grenaa samlede i 2013 skrald sammen med Kattegatcentrets mascot Sharky.

”Kattegatcentret deltager i kampagnen Ren Strand Dag for at skabe øget opmærksomhed omkring, hvordan skrald i havet og langs kyster påvirker dyre- og planteliv. Når du efterlader dit skrald på stranden, har det en negativ indflydelse på økosystemet og ofte i flere år. Et cigaretskod er fx op til 5 år om at blive nedbrudt i naturen – hvis et mindre dyr da ikke har spist det inden og blevet forgiftet af det gule filter, der er fyldt med giftstoffer,” fortæller Bjarne Klausen, direktør i Kattegatcentret.

Ren Strand Dag er Danmarks bidrag til Let’s Clean Up Europe Day, der er en fælles europæisk oprydningsdag, som er startet af den europæiske miljøkommissær. Dagen er støttet af Miljøministeriet.

Læs meget mere på www.renstranddag.dk, og meld dig som frivillig.

Med venlig hilsen

Hold Danmark Rent

Fakta:

 

Det fandt børnene på Grenaa Strand på Ren Strand Dag i 2013:

5 stk plastikservice, 40 plastposer, 10 balloner, 8 drikkeflasker(plast), 12 glasflasker, 21 stk ispapir, 18 ispinde, 4 drikkekartoner, 45 skruelåg/kapsler, 1 sko, 82 udefinerbare plastikstykker, 15 metalringe fra dåser, 10 stk mademballage/fastfood, 17 sugerør/rørepinde, 1 patronhylster, 8 stk legetøj, 24 stk slikpapir, 5 stk tøj, 2 papirposer, 1 engangsgrill (kul), 2 kasser, 1 fiskesnøre, 1 fiskekrog, 10 stk fiskegarn, 1 tov (under 50 cm), 1 tov (over 50 cm), 7 stk flamingo, 320 cigaretter/filtre, 6 cigaretpakker, 4 kondomer, 2 tamponer/bind, 1 stk byggemateriale, 1 stk vat, 2 servietter, 1 køkkenrulle, 2 stk tyggegummi, 1 stk nedgravet haveslange, 2 kuglepenne, 7 hårelastikker, 19 aluminiumsdåser, 33 stk staniol, 1 skosål, 1 stk glasskår, 1 sut og 1 uldsnor

Del og vind

Hvis du bruger mobilen på Ren Strand Dag, kan du vinde præmier. Blandt de, der indsender data via APP’en eller lægger billeder på Instagram, vil der blive trukket lod om mange gode præmier.

 

Nøgleord

Kontakter

Tina Dyrberg Johansen, 42403022
Bjarke Lembrecht Frandsen, 42605013

Information om Hold Danmark Rent

Hold Danmark Rent
Hold Danmark Rent
Frederiksværksgade 2A
3400 Hillerød

4260 5027http://holddanmarkrent.dk
Hold Danmark Rent er et program i Friluftsrådet, der arbejder for at ændre danskernes adfærd og holdning til henkastet affald, så vi får et renere og gladere Danmark. Det sker gennem projekter, kampagner og udvikling af viden samt forskellige værktøjer, der gør det lettere at slippe rigtigt af med affaldet.

Følg pressemeddelelser fra Hold Danmark Rent

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hold Danmark Rent