SOS International

Gør din bil forårsklar – og kør mere sikkert

Del

Det er en god investering at ofre nogle timer på at give bilen lidt forårskærlighed, nu hvor vinteren endelig er overstået. En af gevinsterne – udover glæden ved en velholdt bil - er en bil, der kører mere sikkert.

bil vaskes
bil vaskes

Selvom vinteren har været forholdsvis mild, har vejsalt, regn og frost alligevel været hård kost for bilerne. Derfor er det nu tid til at give din bil en kærlig omgang.

- En velholdt bil er en sikker bil. Nu, hvor vinteren er slut, anbefaler vi, at bilister tjekker bremser og vinduesviskere og kontrollerer om lygter og pærer er intakte, siger Anette Bjørn Juncher, der er vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp.

Meget kan man gøre selv, men én af de ting, SOS Dansk Autohjælp anbefaler at få et værksted til at tjekke er, om bremser og bremsekabler er i god stand efter vinteren.

Rene ruder og spejle
Du har sikkert allerede stiftet bekendtskab med den skarpe forårssol, der kan medvirke til, at farlige situationer opstår, når føreren blændes.

Et tip til bedre udsyn, når solen hænger lavt, er at sørge for at ruder og spejle er rene.

- Salt og skidt kan ligge som en fedtet film på ruder og spejle, og det øger risikoen for at blive blændet, siger Anette Bjørn Juncher.

Derfor anbefaler SOS Dansk Autohjælp, at man giver spejle og ruder en grundig rengøring – evt. med ruderens.

Det er også essentielt for sikkerheden, at alle pærer og lygter virker, som de skal.

Udluftning, støvsugning og vask
En god forårsklargøring indebærer også en udluftning af kabinen, så man bliver vinterens fugt kvit. Dette gøres bedst på en varm og tør dag.

Derudover skal bilen vaskes, støvsuges og gennemgås for stenslag og skrammer. Er der laksskader, kan det betale sig at udbedre dem i opløbet.

Hvornår skal man skifte til sommerdæk?
Hold øje med vejrudsigten. SOS Dansk Autohjælp anbefaler, at man skifter til sommerdæk, når temperaturen ikke længere kommer under syv grader.

SOS Dansk Autohjælps huskeliste til forårsklargøring:

  • Tjek bremser og vinduesviskere
  • Kontroller lygter og pærer
  • Rengør ruder og spejle
  • Smør viskerarme, dørhængsler og brændstofklap
  • Rens kølerens lameller for snavs
  • Tjek oliestand, efterfyld evt. kølervæske og bremsevæske
  • Påfyld sprinklervæske – brug sommersprinklervæske
  • Gennemgå lak for stenslag og skrammer
  • Rengør kabinen med støvsuger og klud
  • Vask bilen – også gerne undervognen

Nøgleord

Kontakter

Anette Bjørn JuncherVagtcentralchefSOS Dansk Autohjælp

Tlf:5118 6085

Billeder

bil vaskes
bil vaskes
Download

Links

Information om SOS International

SOS International
SOS International
Nitivej 6
2000 Frederiksberg

Om SOS International – en af de førende assistanceorganisationer i Norden

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International sikrer værdikæden på vegne af kunderne som en trusted partner ved at have fokus på den optimale slutbrugeroplevelse samt øje for de samlede omkostninger. Som en trusted partner er kvalitet og compliance endvidere nøgleparametre.

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.100 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 13 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum