Sikkerhedsstyrelsen

Gør det selv-videoer om elsikkerhed hitter

Del

Sikkerhedsstyrelsen og TEKNIQ Arbejdsgiverne har succes med at formidle el-sikkerhed på videoer. Alene i år er visningerne i app’en TEKNIQ EL rundet en million visninger.

Steen Søgaard fra Sikkerhedsstyrelsen bliver endnu ikke genkendt i Brugsen, men han er et meget kendt ansigt blandt el-installatører og elektrikere.

Siden 2017 har Sikkerhedsstyrelsen i samarbejde med TEKNIQ Arbejdsgiverne udarbejdet korte videoer, hvor Steen Søgaard informerer først og fremmest fagfolk om el-sikkerhed. Det gælder alt fra etablering af ekstra stikkontakt, over ladestander-krav til installation af varmepumper.

Alene i år har visningerne nu rundet en million i app’en TEKNIQ EL. Nogle af videoerne er også målrettet almindelige forbrugere, og alle videoerne findes frit tilgængelige på sik.dk

Chefkonsulent Jesper Sandberg fra TEKNIQ Arbejdsgiverne siger:
- Elektrikerne vil gerne gøre deres arbejde rigtigt, men ikke alle har den store trang til at læse lange lovtekster. En video på 3-5 minutter er derfor værdifuld kommunikation. Vi er meget begejstret for samarbejdet med Sikkerhedsstyrelsen om videoerne, som betyder, at vores app er en stor succes.

Mange elektrikere bruger også videoerne til kundeinformation. Fra Sikkerhedsstyrelsens side er formålet at højne elsikkerheden i Danmark.

- Vi skaber samfundsværdi ved at guide brugerne til, hvordan de kan udføre deres el-arbejde korrekt, undgå at komme til skade og medvirke til at hindre brandfare, siger teknisk sagsbehandler Steen Søgaard, som er glad for, at videoerne når langt ud.

- Jeg er dog endnu ikke blevet genkendt i Brugsen, og mine sønner er heller ikke synderligt imponeret over min film-biografi, siger Steen Søgaard.

Se videoerne med gode råd om elsikkerhed på sik.dk

Kontakter

For yderligere information, kontakt venligst Sikkerhedsstyrelsens pressevagt på 22 38 44 51

Billeder

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum