Furesø Kommune

Gør boligen klar til efterårsferie og vintermørke

Del

Efterårsferien med tomme hjem er lige om hjørnet. Regn og mørke gør det let for indbrudstyven at arbejde uforstyrret, så tjek dit hjem efter en ekstra gang, inden du drager hjemmefra.

Det er godt givet ud at se kritisk på sin bolig, inden vintermørket giver arbejdsro til uønskede gæster. Foto: Bo Trygt.
Det er godt givet ud at se kritisk på sin bolig, inden vintermørket giver arbejdsro til uønskede gæster. Foto: Bo Trygt.

Den sidste søndag i oktober sætter vi urene tilbage til vintertid og samtidig sætter mange havemøblerne væk for vinteren. Men med efterårsferien lige om hjørnet er det faktisk netop i disse dage, det kan betale sig at gøre huset klar til vintermørket.

”Vi har oplevet en halvering i antallet af indbrud i Furesø over de seneste 4 år. Vi har her lokalt været rigtig gode til at arbejde sammen – borgere, grundejerforeninger, kommune og politiet. Vi skal fastholde et skarpt fokus på indbrudsforebyggelse i de kommende måneder, hvor mørket gør arbejdsvilkårene for indbrudstyvene lettere, og hvor efterårsferien med flere væk hjemmefra er lige om hjørnet,” siger Ole Bondo Christensen (A), borgmester i Furesø Kommune.

Han opfordrer til, at vi i de kommende dage aftaler med naboerne, hvornår vi ser efter hinandens bolig og personer i området, vi ikke er vant til at se.

”Aktive og årvågne borgere forhindrer hvert fjerde indbrud, så det er klart et både billigt, nemt og effektivt middel til indbrudsforebyggelse, når vi taler med vores naboer,” understreger Ole Bondo Christensen.

Emil Hermund koordinerer Furesø Kommunes indbrudsforebyggelse i samarbejde med Nordsjællands Politi og det landsdækkende Bo trygt-samarbejde. Han fortæller, at samarbejdet giver mulighed for at forhindre indbrud i Furesø og i Nordsjælland mere generelt ved blandt andet at handle på helt aktuelle indbrudstal.

”Hvis en nabo får indbrud, er risikoen for, at du eller en anden på vejen også får det, alt for stor. Derfor tilbyder vi indbrudsplagede områder eller grundejerforeninger en tryghedsvandring eller et informationsmøde sammen med politiet, så snart vi kan se en forkert udvikling i indbrudstallet. Men vi vil langt hellere forebygge, at indbruddet sker. Det gør vi ved at skærpe opmærksomheden, ikke mindst her i efterårsmånederne,” siger han.

Med et klistermærke fra Nabohjælp på postkassen eller i vinduet, en lås på skuret ind til haveredskaberne og lidt ekstra lys på de mørke områder på grunden kan du nemlig gøre det mindre attraktivt for en indbrudstyv at stoppe op ved netop dit hus. Sikringsbeslag på vinduerne er ikke en stor udgift og tager ikke ret lang tid at montere.

”Efterårsferien er lige om hjørnet og flere boliger står tomme. Så spørg dig selv, om du gør det for let for en indbrudstyv: Står stigen op ad huset i forvejen, så gør den fast med en lås. Står spaden samme sted? Så lås den inde, for den kan bruges til at brække et vindue op med. Med en censorstyret lampe på batteri kan du ret nemt kaste lys på de mørke områder omkring din bolig, hvor en tyv kan arbejde i fred og ro,” siger han og henviser til, at der er mange flere råd at hente på botrygt.dk og på furesoe.dk/indbrud.

FAKTABOKS:

Indbrudstallet i årets første tre kvartaler (jan-sept)

2018: 235

2019:158

2020: 137

2021: 112

Indbrudstallet i Furesø er faldet støt, siden Furesø i 2018 blev en del af Bo Trygt-samarbejdet, der arbejder på at nedbringe antallet af indbrud fra godt 29.000 på landsplan til ca. 10.000.
Bag Bo Trygt-kampagnen står TrygFonden og Realdania i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd og Videncentret Bolius, kommuner og politikredse. 

Nøgleord

Kontakter

Tine GramVelfærdsdirektør

Center for Dagtilbud, Skole og Forebyggelse, Center for Børn og Voksne, Center for Sundhed og Seniorliv

Tlf:7235 4004tgr@furesoe.dk

Billeder

Det er godt givet ud at se kritisk på sin bolig, inden vintermørket giver arbejdsro til uønskede gæster. Foto: Bo Trygt.
Det er godt givet ud at se kritisk på sin bolig, inden vintermørket giver arbejdsro til uønskede gæster. Foto: Bo Trygt.
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum