Topdanmark A/S

Gør boligen forårsklar: Her er 10 gode råd

Del

Boligejere kan med fordel gå huset efter for at spare både tid og penge. Topdanmark giver her 10 gode råd til forårsklargøring af helårsboligen eller sommerhuset.

Forårsvarmen er for alvor kommet til Danmark, og for mange boligejere betyder det klargøring af hus og have.

Det kan for eksempel være, at sommerhuset trænger til at blive malet, eller at der utætheder i taget, som skal repareres.

”Danskerne plejer at være flittige til at udnytte det lune forårsvejr til at klargøre helårshuset eller fritidsboligen. Det er timer, som kan være rigtig godt givet ud, da det giver mulighed for at forebygge. Dermed kan man både spare penge og slippe for besværet, når først skaden er sket,” siger Rasmus Ruby-Johansen, der er skadedirektør i Topdanmark.

Hvert år opdager tusindvis af danskere for eksempel skader på huse efter råd-, svampe- og insektangreb. I 2020 og 2021 anmeldte kunder i landets næststørste forsikringsselskab, Topdanmark, hhv. 30 og 7 pct. flere skader på huse med råd-, svampe- og insektangreb sammenlignet med 2019, altså før coronakrisen ramte.

Samme tendens ses på sommerhusmarkedet, hvor der i 2020 og 2021 blev anmeldt hhv. 66 og 49 pct. flere skader i kategorien råd-, svampe- og insektangreb i forhold til 2019.

”I de seneste år, hvor danskerne har været mere hjemme på grund af corona, er der blevet handlet og renoveret boliger på livet løs. Det har betydet, at der er blevet opdaget usædvanligt mange skader på huse, og selvom danskerne er begyndt at vende tilbage til en mere normal hverdag, modtager vi fortsat en del anmeldelser,” siger Rasmus Ruby-Johansen.

”Det er godt for alle parter at opdage skaderne. Boligejerne kan blive hurtigt hjulpet, inden skaderne udvikler sig, og her spiller vi naturligvis en aktiv rolle,” siger han.

Topdanmark giver her 10 gode råd til, hvordan du gør boligen forårsklar:

Huset
1) Bor du i et murstenshus kan du med fordel tjekke sten og fuger efter for frostsprængninger, som kan medføre fugtskader. Er huset bygget i træ, bør du gennemgå det udvendige træværk mindst en gang om året. Vær opmærksom på, om der er tegn på svamp og insektangreb, eller fx rådangreb i åbne trækonstruktioner, som er udsat for vejr og vind.

2) Tjek loftet for fugt – både den våde, mørke og de tørre fugtskjolder. Fugt kan tyde på utætheder i taget, der skal tætnes eller repareres.

3) Sørg for, at der ikke ligger blade, grene og snavs i tagrender og nedløbsrør.

4) Nu hvor du alligevel er deroppe, kan du også tjekke taget for revner eller andre utætheder, og få skaderne repareret.

5) Det er desuden vigtigt at rense afløbsbrønde i jorden. De er placeret ude ved nedløbsrørene. Hvis man ikke husker at rense dem, er der risiko for, at man kan få frostskader i brøndene om vinteren.

Sommerhuset
6) Med to storme og voldsomme mængder regn kan vinteren have været hård ved sommerhuse, der ofte er lukket ned for vinteren. Derfor bør du gennemgå husets store udvendige overflader, dvs. facader og tag, grundigt. Husets ydervægge er typisk af træ, og maler du dem med jævne mellemrum, holder de sig pæne og samtidig forlænger du træets levetid.

7) Du kan også med fordel tjekke indvendige vægge og lofter for fugtskjolder.

8) Tjek tagrender, tagnedløb og tagbrønde for blade, grene og snavs.

9) Undersøg om dine elektriske installationer som køleskab, fryser og komfur er blevet påvirket af fugt eller offer for skadedyr. Afprøv også, om husets HFI/HPFI-relæ virker. Er du i tvivl, bør du altid kontakte en elektriker.

10) Se efter tegn på utætheder, når du åbner for vandet. Hold øje med, om tælleren på vandmåleren løber rundt. Luk straks for vandet på hovedstophanen, hvis du har mistanke om frostsprængning.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Topdanmark A/S

Topdanmark A/S
Topdanmark A/S
Borupvang 4
2750 Ballerup

https://www.topdanmark.com/

Topdanmark er landets næststørste forsikringsselskab og fjerdestørste kommercielle pensionsselskab.

Vi er 2.400 medarbejdere, der hjælper flere end 110.000  erhvervs- og landbrugskunder og over 500.000 privatkunder i hele landet. Det har vi gjort siden 1898, hvor grundstenen til Topdanmark blev lagt.

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Kunde får 230.000 kroner mere udbetalt: Topdanmark sænker prisen på bæredygtig pension12.5.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Topdanmark går nu forrest i branchen og sænker prisen på selskabets Formålspension, der har ekstra vægt på ansvarlige og bæredygtige investeringer. I praksis sker det ved, at Topdanmark nedsætter ÅOP’en fra før op til 0,97 procent til op til 0,82 procent for pensionsproduktet. Nøgletallet, som står for årlige omkostninger i procent, viser den pris, som kunder betaler for at få administreret og investeret deres midler. Det bruges typisk til at sammenligne produkter og priser på tværs af selskaber, og det angiver årlige omkostninger som en procentsats af størrelsen på den samlede opsparing. Umiddelbart lyder en reducering på 0,15 procentpoint måske ikke af meget, men en kunde der har valgt “Formålspension Grøn omstilling”, og som har den mest udbredte investerings- og risikoprofil, sparer nu over 230.000 kroner*. Det er penge, som i stedet kan udbetales. ”Set over et helt pensionsforløb, fra kunden starter sin indbetaling til at pengene senere udbetales i en årrække, er det rigtig, rigti

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum