Halsnæs Kommune

Godt arbejde med mentalt overskud

Del

På velbesøgt workshop satte medarbejdere og ledere ord på, hvordan man sammen kan skabe bedre trivsel på arbejdspladsen i Halsnæs Kommune.

I Halsnæs Kommune skal det være rart at komme på arbejde. Og et godt arbejdsliv handler også om, hvordan man sammen kan bidrage til den gode stemning på arbejdspladsen.  

Det blev 140 medarbejdere og ledere fra Halsnæs Kommune klogere på, da de fornylig var på workshop i "De tre principper bag et arbejdsliv i større trivsel, bedre overblik og med mentalt overskud".

"I en travl hverdag kan vi let blive fanget i en masse tanker, som gør, at vi ikke længere ser tingene med samme klarhed og overskud som ellers. Det er helt normalt og sker, når vi ikke er opmærksomme på, hvordan vores tanker skaber vores virkelighed i et hvert givent øjeblik. Når vi får øje på, hvordan vores tanker farver tingene, vi ser, kan vi øve os i at genkende, hvornår vi skal fare med lempe, og hvornår vi bedre kan stole på vores dømmekraft. Og når vi ser, hvordan det samme er gældende for vores kollegaer, er det lettere for os at holde os ude af konflikter, og det er lettere for os at undgå at blive fanget ind i en dårlig stemning og i stedet møde folk med omsorg, rummelighed og forståelse”, fortæller HR-konsulent Sanne Raunkjær Siglev, som faciliterede workshopperne.

Oplæg og øvelser gav anledning til nogle spændende snakke blandt deltagerne, som også kan omsættes i det daglige. Det fortæller Zuzanne Larsen, leder af Handicap og Voksenafdelingen og medleder i Åben Rådgivning:

”Det, vi har lært i dag, kan hjælpe os til at være opmærksomme på, hvilken sindsstemning vi møder hinanden med i hverdagen og til at huske på, hvornår vi har adgang til at finde de bedste løsninger og de bedste ideer. Som arbejdsfællesskab kan vi øve os i at bemærke, hvornår stemningen skifter, og hvornår det måske er sundt lige at tage en timeout eller en pause for at vende tilbage til et lidt klarere perspektiv - f.eks. på teammøder, hvis indholdet er lidt svært eller tungt.”

Workshopperne blev gjort mulige med økonomisk støtte fra Velliv Foreningen og fandt sted som en del af foreningens fokusuge på danskernes mentale sundhed. 

Vil du også arbejde i Halsnæs Kommune? På linket her kan du se, hvor vi lige nu søger nye kolleger.

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum