Gode varmepumpenyheder til danske boligejere

Del

TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at Energistyrelsen har ændret på tilskudsbeløbene fra Bygningspuljen, så flere kan få del i pengene, når der til september åbnes for den anden ansøgningsrunde.

Carsten Essler Helmer, konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Carsten Essler Helmer, konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Bygningspuljen, der gør det muligt for boligejere blandt andet at søge støtte, når de vil udskifte oliefyr eller naturgas med en varmepumpe, åbner igen til september. Det har Energistyrelsen netop meldt ud. Samtidig er det blevet besluttet, at årets to sidste puljer slås sammen til én, ligesom det beløb, hver boligejer kan få, sættes ned.

”Det er meget fornuftigt, at man på denne måde sikrer, at flere boligejere kan få del i støttekronerne – især med tanke på den seneste ansøgningsrunde, hvor pengene allerede var væk efter godt 12 timer,” siger Carsten Essler Helmer, konsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, Danmarks tredjestørste arbejdsgiverforening, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Oprindeligt var det meldt ud, at den næste tilskudsrunde ville blive i august. Det er altså nu blevet rykket.

”Vi har naturligvis forståelse for, at Energistyrelsen kan blive tvunget til at rykke rundt på tingene for at sikre, at ansøgningsrunden ikke igen ender i kaos. Men for de boligejere og virksomheder, der havde planlagt ud fra, at det var i august, det atter gik løs, er det problematisk, at man rykker det hele med en måned,” understreger Carsten Essler Helmer.

Ved at slå årets to sidste ansøgningsrunder sammen, forventer man, at der vil være cirka 280-290 mio. kroner i puljen til september.

”Det, sammen med de mindre portioner, som pengene udbetales i, betyder naturligvis, at flere får et økonomisk skub til at udfase den fossile opvarmning. Men vi forventer stadig, at pengene vil være væk i løbet af få timer eller dage,” siger Carsten Essler Helmer og uddyber:

”Derfor kan vi også kun opfordre til, at man de kommende år hæver det samlede støttebeløb – ikke mindst med henblik på at understøtte omlægningen fra olie- og naturgasopvarmning. Interessen fra boligejerne er i hvert fald til stede.”

”Det er ligeledes positivt, at bygninger med de dårligste energimærker prioriteres, således at man derved sikrer den største effekt af de statslige støttekroner og den største CO2-reduktion,” siger han.

Tilskud til andre tiltag end varmepumper målrettes ifølge Energistyrelsen bygninger med energimærke E, F og G. Bygninger med bedre energimærke kan derfor ikke opnå denne type tilskud.

Eksempler på de nye tilskudssatser i et hus på 140 m2:

  • Varmepumpe (A+++): 19.000 kr.
  • Varmepumpe (A++): 14.000 kr.

Kilde: Sparenergi.dk

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Carsten Essler Helmer, konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne – tlf.: 77 42 42 96

Billeder

Carsten Essler Helmer, konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Carsten Essler Helmer, konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Offentlige dataudfordringer: Stadig gode arbejdsbetingelser for tyve med interesse for varebiler6.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Rigspolitiet har afvist en anmodning om at gøre tyveridata tilgængelige for virksomheder, der ønsker at forebygge indbrud i varebiler og på byggepladser. Det ærgrer TEKNIQ Arbejdsgiverne, som opfordrer til politisk handling for at bremse de ubudne gæster. For hvis Danmark skal forsætte med at være et førende digitalt land, skal alle myndigheder forstå vigtigheden af adgang til offentlige data.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum