Akademikerne

Gode tanker bag ny aftale om styrket international rekruttering

Del

International arbejdskraft er en forudsætning for Danmarks velstand og velfærd. Akademikerne støtter varmt op om et åbent internationalt arbejdsmarked, så udenlandsk kvalificeret arbejdskraft kan komme til Danmark, og danskere kan rejse til udlandet for at arbejde. Begge dele på ordentlige betingelser og sædvanlige vilkår.

Akademikerne mener også, at der kan gøres mere for at tiltrække og fastholde international kvalificeret arbejdskraft og eksperter, bl.a. kan vi styrke mobiliteten over Øresund, ligesom vi bør fastholde flere engelsksprogede dimittender.

Formand for Akademikerne, Lisbeth Lintz, udtaler:

”Der er gode tanker bag aftalen om styrket international rekruttering. Jeg er enig i behovet for mere international viden i Danmark og forstår godt arbejdsgivernes efterspørgsel. Men det er også vigtigt, at vi sikrer, at alle ledige i Danmark kommer med. Derfor er det fint at konjunkturregulere den midlertidige lavere beløbsgrænse.”

For det må selvfølgelig ikke være sådan, at de ledige på det danske arbejdsmarked lades i stikken og ikke får mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet her under højkonjunkturen. Her hen over sommer dimitterer desuden op mod 70.000 nyuddannede, som skal ind på arbejdsmarkedet.

Den nye aftale om styrket international rekruttering og den lavere beløbsgrænse lander derfor lidt skævt både timingmæssigt og socialt. Akademikerne har derfor en opmærksomhed på at den lavere beløbsgrænse risikerer at parkere flere nyuddannede i ledighed, da den åbner op for risikoen for, at international kvalificeret arbejdskraft med erfaring kan komme hertil på en endog meget lav løn.

Formand for Akademikerne, Lisbeth Lintz udtaler:

”Vi vil meget gerne have mere international kvalificeret arbejdskraft her til landet, men ikke på bekostning af ledighed for sårbare arbejdstagere på arbejdsmarkedet. Den nye lavere beløbsgrænse skal selvfølgelig administreres, så den tager hensyn til sædvanlige løn og arbejdsvilkår”.

For yderligere kommentarer, kontakt formand Lisbeth Lintz på 24888442 eller på ll@ac.dk.

Nøgleord

Kontakter

Morten HammershøyKommunikationskonsulent

Visuel kommunikation

mhk@ac.dk

Billeder

Links

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Akademikerne er hovedorganisation for 464.800 offentligt og privatansatte og udgør den akademiske fagbevægelse

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Ny aftale giver ledige en bedre vej gennem beskæftigelsesjunglen24.6.2022 13:33:29 CEST | Pressemeddelelse

Det er positivt, at regeringen, SF, Enhedslisten, DF og en række løsgængere netop har indgået en aftale om, at det fremover bliver a-kasserne og ikke jobcentrene, der står for de første tre måneder af medlemmernes kontakt med beskæftigelsessystemet. Det mener Akademikernes formand Lisbeth Lintz, der peger på, at systemet nu bliver langt mere enkelt og forkorter afstanden mellem de forsikrede ledige og arbejdsmarkedet; i al fald de første måneder af ledighedsperioden.

Vismandsrapport sætter igen spørgsmålstegn ved effekten af nedskæringer på nyuddannedes dagpenge31.5.2022 12:00:19 CEST | Pressemeddelelse

Det bør give partierne bag aftalen om Danmark kan mere 1 alvorligt stof til eftertanke, at Det Økonomiske Råd (DØR), nu for anden gang, sår tvivl om de regnemodeller, der danner grundlag for beslutningen om at skære i dimittenddagpengene. Det siger formand for hovedorganisationen Akademikerne, Lisbeth Lintz, efter, at Det Økonomiske Råd netop har offentliggjort en ny vismandsrapport.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum