TEKNIQ Arbejdsgiverne

Gode nyheder til varmebevidste danskere

Del

TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over dagens politiske aftale om også de kommende år at støtte de boligejere, der ønsker at udskifte oliefyr og naturgas med varmepumper.

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Der var godt nyt til de danskere, som i øjeblikket overvejer at udskifte deres oliefyr og naturgas med en varmepumpe, da regeringen og partierne bag klimaaftalen i dag kunne præsentere en aftale om markant støtte til udfasningen af olie- og gasfyr samt udrulningen af fjernvarme og varmepumper.

”Det vigtigste er, at regeringen og folketingets partier tager ansvar for en markant CO2-reduktion. Samtidig skaber man med denne aftale sikkerhed for, at det også de kommende år bliver muligt at få støtte til at udskifte det gamle olie- eller gasfyr med en mere miljørigtig løsning – eksempelvis i form af en varmepumpe,” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Aftalen betyder blandt andet, at der afsættes 2,3 mia. kroner til omlægningen fra fossil til grøn opvarmning. Og man håber på denne måde at kunne udskifte 60.000-70.000 oliefyr og 120.000-170.000 gasfyr frem mod 2030. Sammenlagt vurderes det at reducere CO2-udledningen med 700.000 ton.

”Det er også vigtigt, at man med aftalen sørger for, at der er balance mellem støtten til fjernvarme og varmepumper. I sidste ende handler det om, at så mange danskere som muligt skal have adgang til grønnere opvarmning, og det er dagens aftale et solidt skridt hen imod,” siger Simon O. Rasmussen og uddyber:

”Det er ligeledes positivt, at man med ordningen vil hjælpe med at dække boligejernes udgifter til afkoblingen fra gasnettet, så kunderne ikke kommer til at stå med en ekstraregning på 8.000 kroner, når de vil droppe deres gasfyr til fordel for grønnere alternativer,” siger Simon O. Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 60 69 88 91

Billeder

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum