Halsnæs Kommune

God kvalitet i ældreplejen i Halsnæs

Del

Det går fortsat fremad med kvaliteten af den pleje de ældre borgere får i Halsnæs. Det viser nye tilsynsrapporter for kommunens hjemmepleje, plejecentre og de private leverandører, som kommunen gør brug af.

Således er over 2/3 af de parametre, plejecentrene, hjemmeplejen og de privat leverandører bliver vurderet ud fra, af enten meget tilfredsstillende eller særdeles tilfredsstillende karakter. Ligesom det generelt bliver konstateret, at borgerne får den pleje, de har behov for, der er styr på den sundhedsfaglige dokumentation, og der er gode fysiske rammer og muligheder for aktivitet.

Det er rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO, der har udført tilsynene i løbet af maj og juni, og nu ligger tilsynsrapporter og anbefalinger altså klar.

Udvalgsformand for Ældre og Handicappede, Thue Lundgaard er glad for, at det målrettede arbejde med at øge kvaliteten har båret frugt:

”Jeg er glad for, at tilsynsrapporterne viser, at vi er på rette vej. For det er vigtigt at vores ældre får den bedst mulige pleje og hjælp. Nu handler det om, at vi holder fast og fortsætter det gode arbejde, så vi også i fremtiden har gode plejecentre og en velfungerende hjemmepleje,” udtaler Thue Lundgaard.

Der arbejdes med kvaliteten  

Som opfølgning på tilsynene udarbejder hvert plejecenter, hjemmepleje og private leverandør nu en handleplan for, hvordan de arbejder videre med anbefalingerne og med fortsat at forbedre kvaliteten af ældreplejen. Her vil der blandt andet blive arbejdet med at tydeliggøre over for medarbejderne, hvordan specifikke hjælpe- og plejeindsatser skal udføres i praksis, styrke arbejdsgangene og have fokus på at styrke sammenhængen i den hjælp som borgerne modtager også selvom, den udføres af skiftende medarbejdere.

Halsnæs Kommune har gennem de senere år netop haft fokus på at styrke kvaliteten af ældreplejen. Blandt andet via særlige indsatser hvor især social- og sundhedsassistenter, udviklingssygeplejersker og farmakonomen sammen har bidraget til at løfte kvaliteten. Ligesom der er arbejdet med den sundhedsfaglige dokumentation og medicinhåndtering.

Det er Byrådet i Halsnæs, der ifølge serviceloven skal sørge for, at der bliver ført tilsyn med kommunens plejecentre, hjemmepleje og private plejeleverandører. Formålet med de uanmeldte tilsyn er at sikre, at der er sammenhæng mellem den hjælp og pleje som borgerne har fået bevilget, og den hjælp og pleje de modtager i praksis.

Hovedparten af tilsynene er nu gennemført, mens enkelte fortsat afventer tilsyn.

Kontakter

Thue Lundgaard
Udvalgsformand for Ældre og Handicappede i Halsnæs Kommune
Telefon: 5091 8785 og e-mail: thluc@halsnaes.dk

Birgit Gundorph-Malling
Chef for Sundhed og Ældre i Halsnæs Kommune
Telefon: 2619 8001 og e-mail: bigm@halsnaes.dk

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum