God arkitektur og boligindretning handler om co-creation

Del

Arkitekten Mads Kappel Mikkelsen blev kendt for sin medvirken i TV-programmet ”Boligkøb i blinde”. I programmerne hjalp han sammen med ejendomsmægleren Tobias Edlev Nielsen par i jagten på deres drømmehjem. Men hvor arkitekter ofte opfattes som et folkefærd, der ryger pibe og tegner kreative skitser med en blød blyant, så handler det ifølge Mads Kappel Mikkelsen mindst ligeså meget om nærvær samt en helt særlig rolle som samskaber og mediator.

”Det er klart, at jeg som arkitekt har specialiseret mig i at give idéer vinger og omsætte idéer til skitser, arbejdstegninger osv. Men efter jeg er blevet selvstændig og primært tegner til Hr. og Fru Danmark, så står det klart for mig, hvorledes mit arbejde handler om langt mere end lækre tegninger og løsninger”, fortæller han.

Det giver én af hans kunder, ægteparret Torben og Hanne Lisa Pedersen fra Ikast, ham ret i:

”Da vi kom til Mads, havde vi nogle drømme, men de var også ret diffuse. Det at få designet eller ombygget et hjem er så meget mere end blot selve arkitekturen. Det handler om, at man skal føle sig hørt, forstået og inspireret, og der kunne Mads heldigvis mere end blot at tegne.
Vi oplevede som familie, at vi sad overfor et menneske, der var nærværende og som forstod, at man ikke blot er interesseret i nogle tegninger, men også i at blive puffet lidt til eller flyttet”, fortæller Hanne Lisa Pedersen.

Ægteparret kom til Mads Kappel Mikkelsen med ønsket om et loft til kip, en forældre suite og at kunne benytte deres ubrugte 1. sal, som ikke var lykkedes for dem da de byggede huset for mindre end 10 år siden.
De fik ikke loft til kip, men en langt mere unik løsning med løftet loft i midten, som det ses af billederne. Derudover blev der bl.a. brugt egetræsbjælker fra et ”lokalt” savværk, som de sammen ’røg’ i parrets garage, for at opnå den helt rigtige farve af let røget egetræ. Men, påpeger Mads Mikkelsen, i høj grad også for at give parret en - for dem - vigtig følelse af medejerskab i processen. Og det nikker Hanne Lisa Pedersen genkendende til:

”Vi landede ikke der, hvor vi troede, vi ville lande, men et bedre sted. Og det var virkelig fedt at være medskaber - både i forhold til ideer og i forhold til bearbejdning af bjælkerne. Det gjorde, at det blev "vores" projekt.”

Et andet par, Dorte og Steen Madsen fra Silkeborg, kom også med en lang række drømme i forhold til både køkken, entré, bryggers, terrasser, deres gamle soveværelse tilbage m.m. Også i deres tilfælde fik de det de ønskede sig, men på en måde, de ikke selv havde forestillet sig.

”Som rådgiver for privatpersoner, har jeg ansvaret for nogle af livets allerstørste investeringer. Det er enormt vigtigt at kunne lytte og omdanne forventninger og drømme, men også at turde provokere med nye tanker og visioner fra et alternativt perspektiv.
Det er min opgave at servere kompetente forslag, som skal pirre kunden, og lade dem se noget, de ikke selv havde set forinden. Og frem for alt, så skal alle involverede parter have en følelse af at have fået netop det de selv gik og drømte om. Selv om drømmene til at begynde med måske stikker i hver sin retning.”

Nøgleord

Kontakter

Mads Kappel Mikkelsen, +45 25 12 01 66, mads@praegstudio.dk
Torben og Hanne Lisa Pedersen, 29 74 94 55, broholmparken@gmail.com
Dorte og Steen Madsen, 26625272

Billeder

Links

Information om Listen Louder

Listen Louder
Karetmagertoften 116
8270 Højbjerg

2878 5450https://www.jonathanloew.dk/

PrægStudio er stiftet af Constructing Architect Mads K. Mikkelsen i 2015, drevet af passion for personlig arkitektur, der fungerer og lever. I materialer, der forfører dig i dag og bekræfter dine valg i morgen. PRÆG studio’s projekter er karakteriseret af et blik for materialet, funktion og bygherres personlighed, baseret på knap 20 års erfaring fra byggeri, design og arkitektur.

Følg pressemeddelelser fra Listen Louder

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Listen Louder

Ledelsesguru i ny bog: Ledelse er blevet til en stilling frem for et valg26.6.2018 08:00Pressemeddelelse

Hos boghandleren er der en hel afdeling, som hedder ”selvhjælp”, men der er ikke nogen afdeling, der hedder ”hjælp andre”. Det er ifølge den amerikanske ledelsesekspert Simon Sinek det største problem for både mennesker og organisationer i dag. Derfor udgiver han nu bogen "Find dit hvorfor" som opfølger til den globale bestseller "Start with why", der er solgt i millioner af eksemplarer over hele verden. Den nye bog udkommer på dansk i denne uge med forord af den danske iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw.

12 danskere i fornemt selskab hos amerikansk forlagsgigant15.3.2018 07:30Pressemeddelelse

I dag udgiver ét af verdens mest anerkendte akademiske forlag, Taylor & Francis, en antologi med indlæg fra 45 internationale topfolk indenfor erhvervslivet. Bogen beskæftiger sig med, hvordan vi skaber verdens mest succesfulde virksomheder. Topnavne som Simon Sinek, Edgar Schein, Otto Scharmer, Blake Mycoskie, Salim Ismail og Sonia Arrison skal tegne bogen internationalt, men det er også lykkedes bogens danske redaktør at få hele 12 skandinaviske iværksættere og ledere med i det fornemme selskab.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum