Finansforbundet

God aftale om regulering af kviklån

Del

Kviklån har alt for store sociale omkostninger, og derfor er den brede aftale om reguleringen af markedet også fornuftigt politisk håndværk. Nu bør der arbejdes for at løfte indsatsen til EU-niveau, mener Finansforbundet.

Sideindhold

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Alternativet og Nye Borgerlige er enige om en aftale, der strammer op på reguleringen omkring kviklån på en række områder.

'Alle kan få brug for at låne penge, og det er i sagens natur en helt basal kerneopgave for finansielle virksomheder. Men som samfund har vi behov for, at det sker under ordnede forhold, og markedet for kviklån har simpelthen været for svært gennemskueligt og for uholdbart - ikke mindst ift. de sociale konsekvenser. Derfor rummer aftalen nogle fornuftige elementer omkring bedre oplysning om de reelle omkostninger, der ligger i et givent produkt, og en stramning ift. den aggressive markedsføring. Det er skridt i den helt rigtige retning', siger Michael Budolfsen, næstformand i Finansforbundet.

Med aftalen bliver der sat en grænse for, hvor høje omkostninger et lån maksimalt kan have – altså ÅOP – men også indført et loft over, hvor meget en forbruger maksimalt kan betale tilbage i renter og gebyrer ift. lånebeløbet. Samtidig strammes markant ift. markedsføringen af forbrugslån.

'Vi har fulgt forhandlingerne nøje, fordi finansielle produkter naturligvis ikke skal have den sociale slagside, vi har kunnet se på kviklånsområdet, og en del elementer fra vores forslag til regulering er også med i det brede forlig, der i sidste ende vil komme rigtig mange mennesker til gode. Der er stadig brug for en klarere rådgivningsforpligtelse, men nu vil vi følge nøje, hvordan rammerne kommer til at fungere i praksis og arbejde på at få reguleringen løftet til EU-niveau, for det er et marked, der i høj grad opererer på tværs af grænser', siger Michael Budolfsen.

Nøgleord

Kontakter

Kristian Lind, kl@finansforbundet.dk, 61204214

Information om Finansforbundet

Finansforbundet
Finansforbundet
Applebys Plads 5, Postboks 1960
1411 København K

32 96 46 00https://www.finansforbundet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Finansforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finansforbundet

Medarbejderafvikling er den forkerte strategiske vej frem for Nordea25.10.2019 13:14:45 CESTPressemeddelelse

It-nedskrivning på hele 5,5 mia. kr. efterlod negativt kvartalsregnskab fra Nordea, som på kapitalmarkedsdagen i dag i London netop har præsenteret den fremadrettede strategi, hvor banken frem til 2022 vil reducere omkostningerne med mellem 5,2 og 6 mia. kr. Det dybt problematisk, at værktøjet endnu engang er spareplaner ift. de medarbejdere, der til syvende og sidst skal skabe forretningen, mener Finansforbundet.

Finanssektoren nedsætter kompetenceråd16.9.2019 00:19:13 CESTPressemeddelelse

Tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) åbner 16. september det første møde i et bredt funderet kompetenceråd, der skal skabe viden om fremtidens kompetencekrav. Det er Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Finansforbundet, der står bag rådet, som udgøres af en stærk forsamling repræsentanter fra fagbevægelsen, arbejdsgiverorganisationer, uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum