3F

God aftale for de ledige

Del

3F er godt tilfreds med den politiske aftale om at lade A-kasserne overtage kontaktforløbet for de ledige i de første tre måneder af ledighedsperioden.

Det er supergodt for både de ledige, virksomhederne og samfundet, at a-kasserne nu permanent overtager ansvaret for at hjælpe de ledige i job i de tre første måneder af deres ledighedsperiode.

Det mener forretningsfører for 3F’s a-kasse, Eva Obdrup.

”I 3F og i 3F’s a-kasse er vi meget tilfredse med dagens politiske aftale om det tidlige kontaktforløb for de ledige. Vi har længe kæmpet for, at a-kasserne skulle overtage kontaktforløbet for nye ledige. Vi havde gerne overtaget indsatsen i de første seks måneder, men at vi nu permanent får ansvaret for kontaktforløbet de første tre måneder er i sig selv et stort fremskridt,” siger Eva Obdrup.

Ni udvalgte a-kasser, heriblandt 3F’s a-kasse, har i en fireårig forsøgsperiode fået tildelt ansvaret for kontaktforløbet for dagpengemodtagerne i opsigelsesperioden og de første tre måneder af ledighedsforløbet. En midtvejsevaluering fra Rambøll viser, at der er større tilfredshed med det jobrettede kontaktforløb blandt dem i forsøget end blandt de ledige, som fik normalindsatsen, som består af jobsamtaler i jobcenteret samt CV- og rådighedssamtaler i a-kassen. Der er også flere, som oplever at blive præsenteret for konkrete stillingsopslag i deres samtaler. Ligeledes pegede en supplerende evaluering fra analysebureauet Metrica i maj på, at a-kasserne får de ledige lidt hurtigere i job end jobcentrene gør det.

Det er blandt andet som følge af disse evalueringer, at et bredt politisk flertal nu har besluttet at gøre forsøget permanent.

”At a-kasserne overtager kontaktforløbet, er godt for de ledige, for arbejdsmarkedet og for samfundsøkonomien. Resultaterne af a-kasseforsøget taler nemlig for sig selv. De ledige er mere tilfredse med deres forløb. De får præsenteret flere jobmuligheder og kommer hurtigere i job. Samtidigt sparer samfundet udgifter til jobcentrene, når a-kasserne overtager opgaven uden beregning,” siger Eva Obdrup.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum