Udenrigsministeriet

Globalt potentiale for dansk eksport af sundhedsløsninger

Del
I kølvandet på COVID-19-krisen står sundhedsvæsener verden over med et behov for at blive styrket. Det kan give muligheder for dansk ekspertise og et umiddelbart løft af eksporten på kort sigt, viser en analyse fra Udenrigsministeriet.

Store og små danske virksomheder har muligheden for at spille en vigtig rolle for at styrke sundhedssystemer verden over. Det er konklusionen på en markedsanalyse, som Udenrigsministeriet har foretaget i samarbejde med Sundhedsministeriet for at kortlægge de vigtigste danske markeder i life science-sektoren, som blandt andet dækker produktion og udvikling af læge- og hjælpemidler.

Analysen skal fungere som et springbræt for det videre arbejde, som Udenrigsministeriet gør for at styrke dansk eksport.

  • Dansk eksport sikrer gode danske arbejdspladser. Derfor er det vigtigt, vi målrettet kan sætte ind med de kræfter, vi har i Udenrigsministeriet for at skabe flere muligheder. Vi har et stort netværk af ambassader og danske repræsentanter, som kan åbne døre for danske virksomheder ind til disse sektorer, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.  

Det er særligt i lande som USA, Frankrig, Japan, Tyskland, Canada og Storbritannien, at danske virksomheder på kort sigt har muligheder for udvide eksporten, og ikke mindst forsvare eksisterende markedsandele. På disse markeder ser man at både markedsstørrelse, ambassadens netværk, eksisterende myndighedssamarbejde og en naturlig prioritering fra virksomheder går op i en højere enhed. Samtidig ser man et stort potentiale for at løfte eksporten på kort sigt på nærmarkederne.  

Andre lande som Norge og Sverige samt Polen er også yderst interessante, da man ser at sundhed vil spille en vigtig rolle i mange europæiske lande ifm. EU’s genopretningsfond på 750 mia. EUR, hvilket vil betyde væsentlige muligheder for danske virksomheder, der leverer løsninger og udstyr til udvikling af landenes sundhedssystemer.

Om markedsanalysen

Analysen er lavet af Udenrigsministeriet i samarbejde med Sundhedsministeriet, for at identificere og give overblik over eksportmarkeder, der har særligt stort potentiale for den danske life science-sektor. I forbindelse med genstart af dansk eksport, anbefalede Genstartsteamet for life science og biotek, at der blevet lavet en analyse af eksportpotentialet, hvilket en bred aftale med regeringen bekræftede i ”Aftale om genstart af dansk eksport”.

Analysen skal ses som et udgangspunkt for en dialog og en yderligere individuel kvalificering af, hvorvidt de afdækkede muligheder er relevante for den enkelte virksomhed. Dermed opfordres der til at indgå i yderligere dialog med erhvervs- og medlemsorganisationerne og ikke mindst repræsentationerne ude i verdenen, da det er dem der sidder tættest på.

Analysen er koncentreret til at belyse mulighederne for virksomheder, der arbejder i hele elle dele af værdikæden for medicoprodukter, lægemidler, hjælpemidler, healthtech og bioteknologiske præparater, som fx medicin, digitale journalsystemer, iltdoseringsapparater og desinfektionsrobotter.

Hele analysen kan findes via dette link

For pressespørgsmål, kontakt Udenrigsministeriets pressevagt på pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye