Anima

Global café-kæde udfaser turbokylling

Del

Joe & The Juice, med over 300 caféer på verdensplan, udfaser hurtigtvoksende kylling. Dyreværnsorganisation roser kæden for at sætte en global standard, der også gælder i Østasien.

Den danskbaserede juicekæde Joe & The Juice, der har 312 caféer verden over, har besluttet at udfase den omdiskuterede turbokylling. Kæden har desuden tilsluttet sig den anerkendte standard European Chicken Commitment (ECC), som sikrer dyrene mere plads og naturligt lys.

Joe & The Juice bliver dermed den første kæde med afdelinger i Østasien, der implementerer ECC. Skiftet kommer til at have indflydelse på over 150.000 kyllinger om året. 

Joe & The Juice glæder sig over at hæve niveauet for dyrevelfærd.

“Kvalitet og gode råvarer er en del af DNA’en hos Joe & The Juice, og det betyder blandt andet bedre dyrevelfærd. Det er derfor helt naturligt for os som ansvarlig virksomhed at udfase de hurtigtvoksende kyllinger fra vores sortiment,” siger Thomas Noroxe, Chief of Staff i Joe & The Juice og fortsætter:

“Vi vil desuden bestræbe os på at begynde vores implementering i samarbejde med vores leverandør allerede i 2021, hvis alle omstændigheder tillader det.”

Potentiale for global effekt
Dyreværnsorganisationer verden over har kritiseret brugen af de såkaldte turbokyllinger. På grund af deres hurtige vækst lever kyllingerne i øget risiko for gangproblemer, sygdom og organfejl. I Danmark har en række toneangivende kæder som 7-Eleven, Espresso House og Café Vivaldi samt supermarkedskæderne Lidl og Aldi valgt at droppe de hurtigtvoksende kyllinger. Dyreværnsorganisationen Anima ser globalt potentiale i Joe and The Juice’s beslutning.

“Joe & The Juice udmærker sig ved at fremlægge en global politik, der potentielt kan puste til gløderne for bedre kyllingeliv i lande, der historisk ikke har haft så stort fokus på dyrevelfærd,” siger Thorbjørn Schiønning og fortsætter:

“Det viser mod og lederskab at turde gå forrest i en global kontekst, og det skal kæden have ros for.”

Udover Skandinavien har Joe & The Juice caféer i blandt andet Storbritannien, USA, Singapore og Sydkorea. 

Skiftet til ECC-opdrættede kyllinger sker senest i 2023 med undtagelse af USA, hvor deadline er senest 2024. I Danmark kommer Joe & The Juice’s politik for kyllinger dermed til at svare til 2-statslige dyrevelfærdshjerter. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

Ny kattelovgivning skal nedbringe antallet af ejerløse katte22.6.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I 13 år er udviklingen i antallet af katte, der dumpes på gaden eller ved internater, gået den forkerte vej. Nu har Folketinget ændret i lovgivningen, og fra den 1. juli skal katteejere have mærket og registreret deres kat, hvis de ikke vil risikere at miste det juridiske ejerskab over den. Organisationen Inges Kattehjem glæder sig over lovændringen og kan allerede nu mærke en positiv effekt af de nye regler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum