DI - Dansk Industri

Glædeligt at private sociale tilbud får lov at bestå – lad os nu holde fokus på kvaliteten

Del

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet har indgået en aftale om styrkelse af tilsynet på socialområdet. Aftalen indeholder en generel styrkelse af socialtilsynet og en særlig styrkelse af det økonomiske tilsyn med både offentlige og private sociale tilbud. Aftalen indeholder derimod ikke som frygtet et forbud mod private tilbud, og det glæder DI.

- Først og fremmest er vi i DI og i brancheorganisationen Dansk Sundhed og Velfærd rigtig tilfredse med, at den private ejerskabsform får lov at bestå. Der har over lang tid været et hårdt politisk pres på de private tilbud, herunder konkrete forslag om egentlig forbud mod private. Den strid kan vi nu forhåbentlig lægge væk og i fællesskab bruge alle kræfter på at skabe de bedst mulige sociale tilbud for borgerne. Det centrale er kvaliteten af tilbuddene, og ikke om der er tale om private, selvejende eller offentlige tilbud, siger branchedirektør Jakob Scharff, DI.

Med en aftalen styrkes rammerne for det sociale tilsyn, og der lægges op til en større ensartethed og en styrkelse af kompetencerne i tilsynene. Samtidig lægges der op til større gennemsigtighed i regnskaberne hos både private og offentlige tilbud. Det er en forudsætning for at kunne vurdere sammenhængen mellem pris og kvalitet, at gennemsigtigheden er til stede i både offentlige og private tilbud. Gennemsigtig har i mange år været en mærkesag for DI.

- Fokus på kvalitet og gennemsigtighed er rigtig vigtigt. Vi har netop været vidne til et langt forhandlingsforløb, hvor der har været skabt usikkerhed for både tilbud, medarbejdere, udsatte og deres pårørende, og hvor de private tilbud har været tæt på aflivning. Det på trods af, at ingen reelt har viden om sammenhængen mellem kvalitet og pris. Der skal vi ikke hen igen, siger Jakob Scharff

Formålet med aftalen er at styrke tilsynet med kvaliteten og anvendelsen af offentlige velfærdskroner på sociale tilbud til gavn for beboere i og brugere af sociale tilbud. Det bakker DI op om.

- Vi har som samfund pligt til at sikre, at vi får mest mulig velfærd ud af skattekronerne – og det gælder uanset om det er offentlige eller private, der har opgaven. Derfor er vi rigtig glade for, at der nu kommer mere gennemsigtighed i forholdet mellem pris og kvalitet, siger Jakob Scharff.

- Vi vil nu dykke ned i aftalen og bilag, hvor en lang række skærpede krav til virksomhedernes organisering og oplysningspligt er oplistet. Vi vil gå konstruktivt til værks og gerne hjælpe til med at få implementeret tiltagene, så de kan imødekommes i den virkelige verden og ikke skaber unødigt bureaukrati, siger Jakob Scharff.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt branchedirektør, DI Service Jakob Scharff på 2112 9423.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI ønsker mere fleksibilitet i lokale nedlukninger10.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Dansk Industri anbefaler nu at regeringen og myndighederne ser på mulighederne for en mere fleksibel måde at håndtere lokale nedlukninger på. Det sker efter nedlukningen søndag af dele af erhvervslivet i Hørsholm Kommune. Ifølge DI rammer nedlukningen hårdt og unødigt skævt i butikker, som er udsat for konkurrence fra butikker i nabokommunerne. Derfor ønsker DI mere pragmatiske løsninger – f.eks. så butikker i stedet for at lukkes fuldt ned kan holde åbent med øgede afstandskrav.

DI: I 2030 skal 40 procent af erhvervslivets ledere være kvinder6.5.2021 21:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er for få kvinder i den private sektor og særligt i de øverste ledelseslag. Det er en reel hæmsko for vores samfunds og erhvervslivs udvikling. Derfor samler DI som de første dansk erhvervsliv i et mangfoldighedsløfte, The Gender Diversity Pledge, hvor vi sammen giver hånd-slag på at arbejde for at øge diversiteten i toppen af erhvervslivet, så vi når en 40/60-kønsfordeling i 2030.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum