DI Digital

Glædeligt at Danmark igen får en digitaliseringsminister

Del
Stort tillykke til Marie Bjerre, der bliver Danmarks digitaliseringsminister. Flere opgaver står i kø, som DI Digital glæder sig til at drøfte med den nye minister.

Et stort tillykke til Marie Bjerre, som netop er udnævnt til digitaliseringsminister og et stort tillykke til Danmark. Som samfund står vi overfor store dagsordener, som der skal findes en løsning på. Energikrise, klimakrise, et presset sundhedsvæsen og ikke mindst mangel på arbejdskraft. Digitaliseringen kommer til at spille en central rolle, når vi skal finde løsninger på de mange udfordringer. Derfor er det glædeligt, at vi nu får en minister, der får ansvaret for at koordinere indsatsen. For det er der et stort behov for.

I de kommende år kommer der massiv regulering fra Bruxelles – AI-regulering, Dataact, Cloudact blot for at nævne nogle få. Regulering er nødvendig, men i øjeblikket sker der en massiv detailregulering fra EU, som går ud over virksomhedernes konkurrenceevne og muligheder for innovation og vækst. Vi skal have en balanceret regulering – og det kræver politisk fokus.

Andre store opgaver står i kø. Danmark skal have en ny digitaliseringsstrategi, og vi skal have uddannet flere med it-kompetencer - virksomhederne mangler dem allerede, og det bliver kun værre. Det bliver helt centralt, hvis vi skal løse de store udfordringer, vi står overfor.

Vores børn og unge skal gøres klar til det digitale samfund, der skal derfor et obligatorisk fag om teknologiforståelse ind i folkeskolen – det haster. Vi skal gøre en stor indsats for, at alle er med på den digitale rejse, også dem der har svært ved det, for digitaliseringen fortsætter – ikke kun i Danmark men i hele verden.

Så der skal politisk fokus på brugervenlige digitale løsninger, forenkling af bagvedliggende processer og regler, udskiftning af gamle legacy systemer i den offentlige sektor og ikke mindst cybersikkerhed.

Emnerne er mange. Men en ting er sikkert – vejen til velstand, vækst og konkurrencedygtige virksomheder går gennem digitalisering. Og den digitale transformation fortsætter med fulde kraft, så det er rigtigt glædeligt, at der nu kommer politisk fokus på området.

I DI har vi længe ønsket os en digitaliseringsminister og har en lang liste af emner, som vi gerne vil drøfte med den nye minister, så stort tillykke til Marie Bjerre – vi glæder os.

Kontakter

For yderligere oplsninger kontakt Rikke Zeberg, branchedirektør i DI Digital på tlf. 2084 0194

Billeder

Information om DI Digital

DI DigitalFølg pressemeddelelser fra DI Digital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Digital

DI Digital: Alvorlig mangel på it-specialister truer grøn omstilling og skal med i ny uddannelsesreform9.3.2023 06:33:08 CET | Pressemeddelelse

Tech-branchen i landets største erhvervsorganisation, DI, kommer nu med et nyt politisk udspil, som skal komme den alvorlige mangel på it-specialister til livs. Manglen på medarbejdere med it-kompetencer kan bl.a. få konsekvenser for den grønne omstilling, og derfor foreslår DI Digital, der er DI’s branche for tech-virksomheder, at problemet drøftes i forbindelse med forhandlingerne om en ny uddannelsesreform.

DI Digital på kvindernes kampdag: Hver fjerde it-konsulent er kvinde – det er ikke godt nok8.3.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

DI’s branche for tech-virksomheder, DI Digital, blæser til kamp for flere kvinder inden for it i dansk erhvervsliv. Kun hver fjerde it-konsulent er kvinde – det er et problem for virksomhederne, der mangler it-specialister og det er et demokratisk problem, lyder det fra DI Digital, der nu har startet en kampagne i forbindelse med kvindernes internationale kampdag den 8. marts for at tiltrække flere kvinder til de mange ledige it-jobs.