Blå Kors Danmark

Glæde i Blå Kors: Alle vores genbrugsbutikker er klar til genåbning

Del

Mandag den 1. marts vil de første af Blå Kors' 55 genbrugsbutikker åbne igen. Genåbningen, der sker med fokus på sikkerheden, vækker stor glæde efter en tid med store økonomiske tab.

De frivillige er klar til at tage imod kunderne og glæder sig til at komme i gang med at indsamle penge til Blå Kors igen.
De frivillige er klar til at tage imod kunderne og glæder sig til at komme i gang med at indsamle penge til Blå Kors igen.

Det er både med stor glæde og med stor respekt for myndighedernes anvisninger, at Blå Kors' genbrugsbutikker igen slår dørene op for kunder rundt i hele landet.

Det har store økonomiske konsekvenser for en organisation som Blå Kors Danmark at gå glip af indtægter fra genbrugsbutikkerne, derfor vækker genåbningen naturligt nok stor glæde.

"Det er vigtigt for os at understrege, at vi ikke vil løbe nogen risiko i forhold til sikkerheden i vores butikker, men vi er utroligt glade for, at vi nu kan åbne igen efter en periode med et voldsomt økonomisk tab - og vores frivillige er i den grad også klar til at komme i gang igen," siger Thomas Røddik, der er kommunikationschef i Blå Kors Danmark.

Alt overskuddet fra genbrugsbutikkerne går direkte til Blå Kors Danmarks arbejde blandt udsatte børn, unge og voksne i Danmark.

Fokus på sikkerhed

I Blå Kors' 55 genbrugsbutikker vil kunderne blive mødt af en lang række sikkerhedsforanstaltninger, som håndsprit ved indgangene, afstandsmarkører på gulvene og kasseværn af plexiglas ved kasseapparaterne.

"Vi gør som organisation det, at vi stiller værnemidler til rådighed og indfører de nødvendige restriktioner. Det afgørende er, at vores frivillige og vores kunder føler sig trygge, og at vi, så vidt det overhovedet er muligt, ikke er med til at starte nye smittekæder," siger Anders Christensen, som er chef for Blå Kors Genbrug.

Hver butik vil også have mindst én corona-vagt, som sørger for, at der altid er håndsprit, at der bliver holdt afstand, og at der ikke er for mange i butikken ad gangen.

Sundhedsmyndighedernes krav er, at der alt efter butikkens størrelse må være 1 kunde pr. 10 m2 eller pr. 20 m2. De enkelte genbrugsbutikker vil skilte med, hvor mange kunder der må være i butikken ad gangen.

De fleste butikker vil åbne mandag den 1. marts, mens de sidste bliver klar tirsdag den 2. marts.

Fakta om Blå Kors' genbrugsbutikker

Blå Kors driver i dag 55 genbrugsbutikker og webshoppen lidtsmartere.dk. I butikkerne kan man købe tøj, ting og nogle steder også møbler, som er blevet doneret.

Overskuddet fra butikkerne går til at hjælpe udsatte børn, unge og voksne i Danmark.

Butikkerne drives af 2.300 frivillige.

Læs mere på www.blaakorsgenbrug.dk

Kontakter

Billeder

De frivillige er klar til at tage imod kunderne og glæder sig til at komme i gang med at indsamle penge til Blå Kors igen.
De frivillige er klar til at tage imod kunderne og glæder sig til at komme i gang med at indsamle penge til Blå Kors igen.
Download
Download
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Overskudsmad fra Lidl hjælper socialt udsatte i påsken: Blå Kors deler tusindvis af poser med madvarer ud over hele Danmark24.3.2021 07:23:00 CET | Pressemeddelelse

Påskehelligdagene er en helt særlig tid for den sociale hjælpeorganisation Blå Kors. De oplever i stigende grad flere trængte familier, som har brug for en ekstra håndsrækning i højtiderne. Derfor uddeler Blå Kors i år overskudsmad i samarbejde med dagligvarekæden Lidl, som doneres fra Lidls butikker, til glæde for brugere af familienetværk, væresteder og beboere på botilbud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum