Gladsaxe Kommune

Gladsaxes idrætsanlæg bliver helt uden tobak

Del
Fra i dag er alle udendørs idrætsanlæg i Gladsaxe røgfrie. Det betyder, at borgerne nu trygt kan dyrke idræt uden at blive mødt af røg.
Der er blandt andet opsat skilte ved anlæggene med den venlige henstilling ”Tak fordi du ikke ryger eller bruger snus på vores idrætsanlæg”.
Der er blandt andet opsat skilte ved anlæggene med den venlige henstilling ”Tak fordi du ikke ryger eller bruger snus på vores idrætsanlæg”.

Gladsaxe har et mål om at blive en af de første røgfrie kommuner i Danmark og har derfor indført en lang række tiltag, blandt andet røgfri arbejdstid, røgfri skoletid og røgfrie legepladser. Nu er turen kommet til idrætsanlæggene, hvor det ikke længere er tilladt at ryge uden for. Det betyder, at idrætsanlæggene i Gladsaxe er blevet fuldstændig røgfrie.

Stor lokal opbakning til røgfrihed

Det seneste års tid har Gladsaxe samarbejdet med DGI Storkøbenhavn om at hjælpe de lokale idrætsforeninger med at indføre røgfri idrætstid og røgfrie idrætsanlæg. Efter tæt dialog med foreninger og brugerbestyrelser står det klart, at der er stor opbakning til, at røg skal holdes væk fra idrætsanlæggene. Derfor er det nu muligt at indføre røgfri idrætstid og gøre det til en aktiv del af foreningslivet.

- Vi ønsker, at børn og unge skal kunne komme til træning uden at blive mødt med rygning. Med røgfri idrætstid tager idrætsforeningerne ansvar for deres røgfrie fremtid. Så det glæder mig, at Gladsaxes børn og unge nu får endnu bedre muligheder for at deltage i sunde fællesskaber, siger Katrine Skov, formand for Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget.

Bidrager til en røgfri fremtid

Gladsaxe er en del af det nationale partnerskab Røgfri Fremtid, der blandt andet arbejder for, at ingen børn og unge ryger i 2030. Men der er særlige udfordringer, når det kommer til unges brug af tobaks- og nikotinprodukter.

- Røgfri idrætstid er et vigtigt skridt i retningen af skabe flere røgfrie miljøer, der i sidste ende skal sikre en røgfri generation i Gladsaxe. Og det handler i høj grad om at begrænse de unges brug af tobak og nikotinholdige produkter i bred forstand. For eksempel snus, der særligt er et problem inden for visse idrætsgrene, siger Dorthe Wichmand Müller, formand for Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget.

Arbejdet fortsætter

Gladsaxe Kommune og Foreningernes Idrætsråd i Gladsaxe (FIG) er nu i gang med en større indsats, der blandt andet omfatter kommunikationsmateriale til foreningerne. Der er desuden opsat skilte ved anlæggene med den venlige henstilling ”Tak fordi du ikke ryger eller bruger snus på vores idrætsanlæg”.

- Sammen med Gladsaxe Kommune arbejder vi for at klæde de enkelte foreninger på til at løfte opgaven. Vi håber, at det også vil inspirere foreningerne til at gå skridtet videre og igangsætte deres egne initiativer, som bakker op om røgfri idrætstid, siger John Sørensen, formand for FIG.

Gladsaxe var den første kommune i Norden, som indarbejdede FN’s verdensmål i sin overordnede strategi, Gladsaxestrategien. Røgfri idrætstid flugter med Gladsaxestrategiens mål om ”Sundhed og trivsel hele livet”.

Læs mere om røgfri idrætstid på gladsaxe.dk/røgfri-idrætstid

Kontakter

Kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Billeder

Der er blandt andet opsat skilte ved anlæggene med den venlige henstilling ”Tak fordi du ikke ryger eller bruger snus på vores idrætsanlæg”.
Der er blandt andet opsat skilte ved anlæggene med den venlige henstilling ”Tak fordi du ikke ryger eller bruger snus på vores idrætsanlæg”.
Download

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner. 

Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye