Gladsaxe tilbyder coaching og sprogstøtte til SOSU-elever
Gladsaxe Kommune tilbyder sine SOSU-elever coaching og sprogstøtte for at støtte og fastholde dem under deres uddannelse.
Som led i indsatsen for at rekruttere medarbejdere til ældreområdet har Gladsaxe tilknyttet to certificerede coaches, som skal sikre, at kommunens SOSU-elever får mest muligt ud af deres uddannelse. Samtidig har kommunen ansat en sprogmentor, da SOSU-uddannelsen tiltrækker mange studerende med anden etnisk baggrund. De to tilbud har stor effekt på elevernes trivsel og bidrager til, at færre falder fra uddannelsen.
Styrker fokus og trivsel
- I Gladsaxe vil vi gerne bidrage til at gøre det attraktivt for flere at tage en sundhedsfaglig uddannelse, så vi kan få uddannet flere dygtige medarbejdere til vores ældreområde. Men som SOSU-elev kan man for eksempel føle eksamensangst, forventningspres eller andre ting, der gør det svært at finde fokus. Det kan både påvirke deres uddannelse og øge risikoen for, at de falder fra undervejs. Derfor har vi valgt at tilbyde dem coaching og sprogstøtte under uddannelsen, fordi det hjælper dem i hverdagen, men også peger fremad og har fokus på de ting, som eleverne ønsker at ændre nu og her. Med coaching og sprogstøtte styrker vi elevernes fokus og trivsel og sikrer, at de får mere ud af deres uddannelse, fortæller formand for Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget Kristine Henriksen.
Afhjælper præstationsangst og nervøsitet
De to coaches har særligt fokus på at støtte eleverne og afhjælpe den præstationsangst og nervøsitet, der kan følge med, når man tager en sundhedsfaglig uddannelse, mens sprogmentoren hjælper tosprogede elever med blandt andet at forstå, hvordan fagudtryk bliver brugt i det daglige arbejde.
- I løbet af praktikken kan man godt blive usikker på, om man løser opgaverne hundrede procent korrekt, eller om man er god nok til at arbejde inden for social- og sundhedsfaget. Det kan være svært at stå alene med. Derfor er coaching en super mulighed. Det giver mulighed for at snakke og finde løsninger på lige præcis de udfordringer, man står overfor, siger Andreas Pilemann-Jensen, der er SOSU-elev i Gladsaxe.
Kontakter
Kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22
Information om Gladsaxe Kommune
Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune
Botilbud og væresteder i Gladsaxe bliver røgfri16.6.2022 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Gladsaxe er i fuld gang med at blive en af landets første røgfri kommuner. Nu indfører Gladsaxe også røgfrie miljøer for kommunes udsatte borgere. Onsdag den 15. juni indviede borgmesteren Røgfrit område på botilbuddet Nybrogård.
Ikonisk bøgetræ i Gladsaxe skal bidrage til biodiversiteten7.6.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den gamle, flerstammede bøg i Aldershvile Slotspark er angrebet af svamp og derfor et risikotræ. Alligevel får det lov at stå til glæde for biodiversiteten. Bevarelsen af bøgen er også Gladsaxe Kommunes bud på et vinderprojekt i konkurrencen Danmarks VILDESTE kommune.
Gladsaxe danmarksmester i life science-jobs1.6.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Gladsaxe indtager endnu en gang førstepladsen over kommuner med flest arbejdspladser inden for life science.
Nyt madspildskoncept rulles ud i hele Gladsaxe Kommune4.5.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
14 børnehuse, fem plejecentre og en række virksomheder i Gladsaxe vil nu reducere madspild ved hjælp af nyudviklet og succesfuldt madspildskoncept.
Hvem skal have Gladsaxes Bæredygtighedspris 2022?12.4.2022 10:14:26 CEST | Pressemeddelelse
Så er det tid til at indstille en kandidat til Bæredygtighedsprisen 2022. Prisen gives til en lokal borger, forening eller organisation, der gjort noget særligt for at fremme en bæredygtig udvikling i Gladsaxe.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum