Gladsaxe Kommune

Gladsaxe sparer energi ved at sænke rumtemperaturen

Del
Selvom Gladsaxe Kommune allerede havde skåret 17 procent af energiforbruget fra 2007 til 2020, lykkedes det alligevel kommunen at skære næsten otte procent yderligere af energiforbruget ved at sænke rumtemperaturen til 19 grader i kommunale bygninger.
Det lykkedes Gladsaxe Kommune at spare næsten otte procent på energien sammenlignet med fjerde kvartal 2022.
Det lykkedes Gladsaxe Kommune at spare næsten otte procent på energien sammenlignet med fjerde kvartal 2022.

Gladsaxe fulgte anbefalingen, da den daværende regering i 2022 opfordrede kommunerne til at spare på energien ved at sænke temperaturen i bygningerne til højst 19 grader. Målet var at afværge en energikrise i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine.  

Gladsaxe sænkede temperaturen i skoler, skoleklubber, biblioteker og administrationsbygninger, som omfatter omkring 40 procent af kommunens bygninger, mens plejeboliger og børnehuse blev undtaget.  

Kommunen har i forvejen skåret 17 procent af energiforbruget fra 2007 til 2020. Blandt andet ved at energirenovere bygninger og flytte energiforbruget fra olie og gas til fjernvarme. Alligevel lykkedes det kommunen at spare næsten otte procent på energien sammenlignet med fjerde kvartal 2021. Det svarer til en besparelse på ca. 700.000 kr. for hele fyringssæsonen. 

Effekt på trods af lavt udgangspunkt 

Gladsaxes energibesparelse kommer fra et allerede godt udgangspunkt. Det er i forvejen praksis at holde rumtemperaturen i de kommunale bygninger på 20-21 grader. Derudover er op mod 60 kommunale bygninger omlagt fra naturgas til fjernvarme, så fjernvarmeandelen er vokset fra 40 procent i 2007 til 90 procent i 2022. En lang række gamle, energitunge bygninger er gennem de seneste 15 år erstattet af lavenergibygninger. Blandt andet bygger Gladsaxe kun svanemærkede børnehuse, hvor der også er fokus på energien. Samtidig er andre bygninger blevet energirenoveret, blandt andet Gladsaxe Rådhus og Gladsaxe Svømmehal. 

Med den samlede klimaindsats med energibesparelser, omlægning af den kommunale vognpark til el og en række andre tiltag og udefrakommende forudsætninger er det lykkedes Gladsaxe Kommune som organisation at reducere sin samlede CO2-udledning med 73 i procent i perioden 2007 til 2020. 

Kontakter

Ulla Baden, kommunikationschef, tlf. 22 76 56 22, ulla.baden@gladsaxe.dk
Poul Mathiesen, sagsingeniør, tlf. 22 15 28 51, tmfpma@gladsaxe.dk

Billeder

Det lykkedes Gladsaxe Kommune at spare næsten otte procent på energien sammenlignet med fjerde kvartal 2022.
Det lykkedes Gladsaxe Kommune at spare næsten otte procent på energien sammenlignet med fjerde kvartal 2022.
Download

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner. 

Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum