Gladsaxe Kommune

Gladsaxe samler klimaindsatser i ambitiøs DK2020-plan

Del
Gladsaxe Byråd har vedtaget en samlet klimaplan, der lever op til Parisaftalens målsætninger og viser, hvordan Gladsaxe kan blive en klimaneutral kommune senest i 2050.

I 2020 gik Gladsaxe med i partnerskabet ’DK2020 – Klimaplaner for hele Danmark’, som skal være med til at løfte lokalt klimaarbejde til internationale standarder. Som en del af DK2020-partnerskabet har Gladsaxe nu udarbejdet og vedtaget en samlet klimaplan, der viser vejen til CO2-neutralitet senest i 2050, og hvordan kommunen vil tilpasse sig klimaforandringerne.

Gladsaxes DK2020-plan er netop blevet vedtaget af byrådet og godkendt af CONCITO – Danmarks Grønne Tænketank og det internationale bynetværk C40.

Viser vejen til grøn fremtid

Vedtagelsen og godkendelsen af Gladsaxes DK2020-plan glæder borgmester Trine Græse, der mener, at klimaplanen får stor betydning for kommunens samlede klimaindsats i årene frem.

- I Gladsaxe har vi i mange år arbejdet ud fra, at den lokale klimaindsats spiller en vigtig rolle for løsningen af den globale klimakrise. Vi har allerede formået at reducere CO2-udledningen i kommunen som geografisk område med 40 procent sammenlignet med 2007, og i de kommende år vil vi sætte endnu mere turbo på den grønne omstilling, samtidig med at vi ruster Gladsaxe til fremtidens vejr. Derfor er jeg glad for, at vi i tæt samarbejde med borgere, virksomheder og foreninger har formået at lave en samlet plan for, hvordan Gladsaxe kan blive en CO2-neutral kommune senest i 2050, siger borgmester Trine Græse.

Bygger bro mellem klimaindsatser

Gladsaxe er allerede blandt de mest ambitiøse kommuner på klimaområdet. Kommunen har gentagne gange figureret på Carbon Disclosure Projects A-liste over de byer i verden, der gør mest for klimaet, ligesom Gladsaxes klimatilpasning er blevet fremhævet i den internationale Cities100-rapport.

Med den nye DK2020-plan bygger Gladsaxe bro mellem de mange planer, strategier og igangværende tiltag i kommunen, som understøtter klimaindsatsen. Senest har byrådet blandt andet vedtaget en ’Strategi for Grøn Omstilling’ og en omfattende spildevandsplan, som skal forhindre oversvømmelser og overløb, hvor urenset spildevand løber direkte ud i søer og vandløb.  

DK2020 er et partnerskab mellem Realdania, Kommunernes Landsforening og de fem regioner. CONCITO er projektsekretariat sammen med C40 som videnspartner. Det startede som et pilotprojekt tilbage i 2019 med 20 kommuner. Efterfølgende gik 46 kommuner i gang, herunder Gladsaxe. Senest har yderligere 31 kommuner tilsluttet sig DK2020.

Læs hele Gladsaxe Kommunes DK2020-plan her.

Kontakter

Kommunikationschef Ulla Baden, ulla.baden@gladsaxe.dk eller 22 76 56 22

Billeder

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner. 

Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye