Gladsaxe Kommune

Gladsaxe sætter fart på udrulningen af ladepladser til elbiler

Del

Knap 200 nye ladepunkter til elbiler ventes at stå klar til gladsaxeborgerne i løbet af 2023. De bliver fordelt på offentlige parkeringsområder i hele Gladsaxe og bliver tilgængelige for alle.

Ny lovgivning fra 1. april har fjernet de benspænd, som gjorde, at kommunerne generelt holdt sig tilbage fra at oprette ladestationer. Derfor tager Gladsaxe Kommune nu et stort skridt til at gøre det nemmere for borgerne at skifte til elbil og begrænse CO2-udledningen. Kommunen har udpeget 196 offentlige parkeringspladser, som efter et gennemført udbud nu får ladestandere fra to forskellige ladeoperatører. 

Dækker hele Gladsaxe 

E.ON og PowerGo i partnerskab med Spirii gav de bedste bud i udbudsrunden og skal nu etablere i alt 98 ladestandere med hver to ladepunkter, som bliver tilgængelige for alle med el- og plugin-hybridbiler, uanset kundeforhold. De to virksomheder betaler for leje af grund, etablering og drift af ladestanderne, som bliver placeret på 29 forskellige steder i Gladsaxe. Det er områder ved skoler, idrætsanlæg og steder med meget etagebyggeri og rækkehuse, hvor borgerne ikke har mulighed for selv at etablere egen ladeboks i carporten. Gladsaxe Kommune forventer, at de 196 nye ladepunkter er klar til brug i 2023. 

- Vi har et stort ønske om, at det skal være nemt for både borgerne og kommunens ansatte at skifte til elbil og køre mere klimavenligt. Derfor sætter vi nu skub i udviklingen og får sat flere offentligt tilgængelige ladestandere op på vores kommunale arealer. Ved at vælge to forskellige operatører, bidrager vi samtidig til en naturlig konkurrence på ladepris og teknologi til gavn for alle dem, der kommer til at bruge de nye opladere, siger Ole Skrald Rasmussen, formand for Trafik- og Teknikudvalget i Gladsaxe Kommune. 

Allerede nu er der mange bilejere i Gladsaxe, som kan se frem til flere opladningsmuligheder. Fra januar 2018 til september 2022 er antallet af elbiler og plugin-hybrider i kommunen nemlig steget fra 165 til hele 3.160, hvoraf rene elbiler tegner sig for 1.636.  

To nye lynladere er også på vej 

Mens størstedelen af laderne bliver normalladere med en effekt på 22 kW, vil der ved Skovbrynet Station blive etableret to lynladere, da stationen fungerer som trafikalt knudepunkt ved motorvej og S-tog. Her får pendlere mulighed for hurtigt at lade op på vejen eller efter ankomst med tog. 

Udover Gladsaxe Kommune er en lang række almene boligselskaber, tankstationer og supermarkeder også allerede i gang med at udrulle flere ladestandere, som vil gøre det endnu nemmere og mere attraktivt at skifte benzin og diesel ud med el. 

Kontakter

Kommunikationschef Ulla Baden: ulla.baden@gladsaxe.dk eller 22 76 56 22

Chefkonsulent i Grøn Omstilling, Anne Stougaard: annest@gladsaxe.dk eller 39 57 58 61

Billeder

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner. 

Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum