Gladsaxe Kommune

Gladsaxe indgår banebrydende bankaftale

Del
Gladsaxe Kommune og Danske Bank har indgået en ny bankaftale, der sætter nye standarder for bankers sociale og økonomiske ansvar i samarbejdet med kommuner.

Gladsaxe Kommune og Danske Bank har indgået en ny aftale, hvor banken har forpligtet sig til at rapportere til Gladsaxe om en række forhold, herunder reaktioner fra Finanstilsynet og sigtelser for hvidvask. Hvis banken ikke lever op til sine forpligtelser, har Gladsaxe ret til at kræve yderligere redegørelser og mulighed for at reducere bankens honorar. Det er ikke set før i et samarbejde mellem bank og kommune. Derudover kan Gladsaxe til enhver tid ophæve samarbejdet, hvis Danske Bank får en dom eller bøde for hvidvask.

- Gladsaxe viser endnu en gang, at vi kan gøre en forskel og skubbe til en udvikling, når vi tør at gå forrest. Med den nye aftale har vi stået fast på de store linjer i vores krav til ansvarlighed og bevist, at det er muligt at få bankerne til at rykke sig og tage et større samfundsansvar, hvis bare man holder fast. Samtidig har vi som kommune fået nogle nye redskaber til at gribe ind og holde vores bankforbindelser fast på deres moralske forpligtelser. Det er meget positivt. Nu glæder jeg mig til, at vi kan fortsætte det gode samarbejde på et nyt grundlag, der peger fremad og forhåbentlig baner vejen for mere samfundsansvarlige bankaftaler. Derfor håber jeg også, at flere kommuner vil følge efter, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.  

Det er anden gang inden for kort tid, at Gladsaxe sender bankforretningerne i udbud. I 2019 lavede kommunen et lignende udbud med krav, der lå tæt op ad KL’s anbefalinger, hvor ingen banker valgte at byde ind. I denne omgang bød to banker på opgaven, som fortsat stiller høje krav om social og økonomisk ansvarlighed. Det var tæt løb, men i sidste ende blev det Danske Bank, som også er Gladsaxes nuværende bank, der vandt udbuddet.

Verdensmål som konkurrenceparameter  

Gladsaxe er Nordens første verdensmålskommune, og i bankudbuddet har FN’s Verdensmål netop været et vigtigt konkurrenceparameter. 

Her skulle bankerne redegøre for, hvordan de lever op til en række økonomiske, sociale og miljømæssige bæredygtighedskriterier. For eksempel ved at dokumentere CO2-aftryk, beskæftigelse af medarbejdere på kanten af arbejdsmarkedet og udlån til investeringer, der bidrager til CO2-reduktioner.  

 

Kontakter

Kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner. 

Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye