Gladsaxe Kommune

Gladsaxe har succes med helhedsorienteret familieindsats

Del
Gladsaxe har i en årrække tilbudt 70 af de mest udsatte familier i kommunen en koordineret helhedsorienteret indsats på tværs af sektorer. Ny evalueringsrapport fra VIVE viser, at indsatsen betaler sig.

Indsatsen har blandt andet haft fokus på at tilbyde familierne én indgang til kommunen på tværs af sektorer for at skabe stabilitet i familiernes samlede liv – så tidligt som muligt. Evalueringen viser, at den helhedsorienterede tilgang har ført til positive resultater.

4 ud af 5 familier oplever fremgang

Evalueringen viser, at langt de fleste familier oplever en fremgang i deres situation i løbet af indsatsen. Hele 80 procent af familierne vurderer, at de er kommet tættere på de mål, de gerne vil nå. Målene kan for eksempel være, at en forælder får bearbejdet nogle dybereliggende problematikker og kommer i gang med en uddannelse eller støttet beskæftigelse.

Flere familier bliver selvforsørgende

Andelen af udsatte forældre, der er blevet i stand til at forsørge sig selv, er steget fra 40 til 65 procent i løbet af den tid, projektet har kørt. Det er især mødrene, som i løbet af indsatsen bliver selvforsørgende. Ved projektets start var en ud af fem mødre selvforsørgende, men efter to år er mere end halvdelen af mødrene i stand til at forsørge sig selv.

Kontakten med kommunen har også ændret sig for familierne undervejs. De oplever nu, at kommunen lytter til dem og har klare forventninger til dem – og de oplever det positivt, at der er én indgang til kommunen.

Børnene trives bedre

Evalueringen viser også, at børnene trives bedre. Af de børn, der har været en del af den helhedsorienterede tilgang i mindst to år, er op imod halvdelen helt sluppet ud det sociale system.

- Vi har i flere år arbejdet for at finde metoder til, hvordan vi bedst kunne hjælpe vores sårbare familier så tidligt som muligt med en helhedsorienteret indsats. For vi ved fra forskning, at jo tidligere vi får opsporet og støttet familierne, jo større chance har børnene for at klare sig godt i voksenlivet. Derfor er jeg også utrolig glad for, at vi nu kan dokumentere, at vores helhedsorienterede arbejde og tidlige indsats virker, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

70 familier har deltaget i projektet
Projektet ”Helhedsorienteret indsats til udsatte familier” er en del af Gladsaxes arbejde med den tidlige indsats, så flere familier får bedre muligheder for at lykkes. Projektet har været i gang siden 2016, hvor tre medarbejdere har arbejdet med mere end 70 familier med behov for en tværgående helhedsorienteret indsats.

Evalueringen er foretaget af VIVE i samarbejde med Oxford Research. Den A.P. Møllerske Støttefond har finansieret evalueringen og har samtidig ydet støtte til videreudvikling af helhedsindsatsen undervejs i projektperioden.

Kontakter

Borgmester Trine Græse ved kommunikationschef Ulla Baden, telefon: 22 76 56 22
Fagkonsulent Pernille Præstmose Christiansen, telefon: 26 36 99 39

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner. 

Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye