Gladsaxe gør nye anbefalinger for ældreområdet til virkelighed
Sidste år gik borgere, civilsamfund og politikere i Gladsaxe sammen i et hurtigarbejdende opgaveudvalg, som skulle udarbejde et katalog med anbefalinger og idéer til, hvordan man kan styrke kvaliteten inden for ældreområdet. Anbefalingerne har især fokus på arbejdskultur og samarbejdet med pårørende, og Gladsaxe Kommune er nu i fuld gang med at omsætte anbefalingerne til handling.
Vil fremme sund arbejdskultur
Opgaveudvalgets anbefalinger har blandt andet resulteret i, at alle medarbejdere i plejeboligerne nu har gruppebaseret supervision med en ekstern fagprofessionel, så de kan få talt om de oplevelser i hverdagen, der kan være svære. Dette bidrager både til psykologisk tryghed og forebygger nedslidning af medarbejderne. Samtidig er ledere på ældreområdet på vej til at blive coachuddannet, så de bliver endnu bedre til at give faglig feedback til medarbejderne. Og den hurtige implementering af anbefalingerne glæder Kristine Henriksen, som er formand for Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget.
- I Gladsaxe vil vi fremme en sund arbejdskultur med tillid og tryghed til gavn for både vores borgere og medarbejdere. Når vi for eksempel tilbyder medarbejderne supervision, kan vi være med til at give dem en dybere forståelse af deres opgaver og de udfordringer, som de møder i hverdagen. Det er vigtigt, at medarbejderne får mulighed for at tale åbent og ærligt om, hvordan man håndterer svære situationer i løbet af en arbejdsdag, så de bliver bearbejdet. På den måde kan vi forebygge mistrivsel blandt medarbejderne, siger Kristine Henriksen og fortsætter:
- Derudover arbejder vi med at implementere ‘faglig ledelse’. Det er et skift i den måde, man er leder på inden for ældreområdet, og i sin essens går det ud på at bringe ledelsen tættere på dagligdagen i praksis sammen med beboere og medarbejder i plejeboligerne. Også her spiller coachinguddannelsen en vigtig rolle, for med den kan vi ruste lederne til bedre at kunne give feedback og sparring i det daglige. Det skaber en arbejdsplads med fokus på læring og kvalitetsudvikling, hvilket i sidste ende minimerer risikoen for svigt i plejen.
Tættere samarbejde med pårørende
Et gennemgående tema i opgaveudvalgets anbefalinger handler om et stærkere samarbejde med de pårørende. Derfor har Gladsaxe indført årlige samarbejdsmøder med beboerne i plejeboligerne og deres familier, ligesom hjemmeplejen aflægger et ’førstegangsbesøg’, hvor borgere og pårørende kan forventningsafstemme behovet for pleje med hjemmeplejens koordinatorer.
- Det er utrolig vigtigt, at vi som kommune formår at sikre en god dialog og et tæt samarbejde med borgere og pårørende. Når man for eksempel flytter i plejebolig, er det både beboeren og familien, som skal trives og føle sig trygge i den nye situation. Det samme gælder, hvis man for første gang skal modtage hjælp i hjemmet. Her skal vi både være klar til at imødekomme borgerens behov og give et klart billede af, hvilken støtte man kan forvente, siger Kristine Henriksen.
Gladsaxe Byråd nedsatte i 2021 et opgaveudvalg med 12 kompetencepersoner og fem politikere – heriblandt borgmester Trine Græse. Kompetencepersonerne var udpeget bredt blandt kommunens borgere, pårørende og lokale repræsentanter for relevante interesseorganisationer.
Kontakter
Kommunikationschef Ulla Baden: ulla.baden@gladsaxe.dk eller 22 76 56 22
Information om Gladsaxe Kommune
Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner.
Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.
Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune
20 millioner i lønløft til Gladsaxes pædagoger og sosu’er27.6.2025 13:39:03 CEST | Pressemeddelelse
En ny aftale mellem Gladsaxe Kommune, BUPL og FOA sikrer pædagoger i børnehuse, sosu-assistenter og – hjælpere samt sygehjælpere i Gladsaxe Kommune et samlet lønløft på 20 millioner kroner årligt.
Helt unikt idrætsanlæg i Gladsaxe har fået fuld finansiering26.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nordea-fonden har netop uddelt 3,5 millioner kroner til et nyt slagsportscenter og pitstop i Gladsaxe. Dermed er finansieringen af det unikke idrætsanlæg, som er placeret under Hillerødmotorvejen, helt på plads.
Gladsaxe laver særlig indsats for gravide med højt BMI23.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Gladsaxe er blandt de første kommuner, hvor gravide borgere får hjælp til at stabilisere deres vægt, hvis de har et BMI over 30.
Gladsaxe ansætter en socialsygeplejerske22.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Gladsaxe Kommune ansætter en socialsygeplejerske for at styrke indsatsen i forhold til socialt udsatte borgere ved at tilbyde sygeplejefaglig støtte og brobygning mellem de forskellige aktører på sundheds- og socialområdet.
Gladsaxe sætter nye retningslinjer for brug af skærme i skolerne10.3.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nye retningslinjer for Gladsaxes skoler brug af iPads og computere i undervisningen tager udgangspunkt i anbefalinger fra lærere, elever og forældre.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum