Gladsaxe Kommune

Gladsaxe giver erhvervspris til to grønne forbilleder

Del

I år hylder Gladsaxe Kommune ikke én – men hele to virksomheder, fordi de hver især udgør et lokalt og globalt forbillede for den grønne omstilling til bæredygtig vækst. Borgmesteren ønskede tillykke til European Energy A/S og Jernpladsen A/S.

Borgmester Trine Græse overrækker Gladsaxe Erhvervspris 2020 til Knud Erik Andersen, adm. direktør i European Energy A/S. Foto: Flemming Schiller
Borgmester Trine Græse overrækker Gladsaxe Erhvervspris 2020 til Knud Erik Andersen, adm. direktør i European Energy A/S. Foto: Flemming Schiller

Gladsaxe har, som en af landets største erhvervskommuner, mange ambitiøse virksomheder. Derfor kårer kommunens erhvervsservice hvert år en vinder af Gladsaxe Erhvervspris sammen med Gladsaxe Erhvervsråd. Men da udvalget skulle vælge vinderen, stod de i et dilemma mellem to virksomheder. Derfor besluttede de at kåre to vindere i 2020, European Energy A/S og Jernpladsen A/S. Begge har gjort sig bemærket som forbilleder inden for bæredygtig vækst, grøn genstart og håndtering af corona-krisen.

- Vi fik mange spændende kandidater ind, og vi kunne simpelthen ikke vælge, da vi til sidst havde to fantastiske virksomheder tilbage i opløbet. Derfor går prisen i år til to kandidater: Det globale og det lokale forbillede inden for fremtidens virksomheder, der hjælper deres kunder med den grønne omstilling. Vinderne viser begge vejen for den bæredygtige vækst og velfærd, som er Gladsaxes vision med FN’s verdensmål som pejlemærker for udviklingen. De viser, hvad vi til sammen kan i Gladsaxe. Vi har både det nære fokus og det globale udsyn. Og der er brug for begge dele for at nå i mål, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Sol og vind i hele verden

European Energy A/S, der har til huse i Søborg Tower, får prisen som det globale forbillede på den bæredygtige vækst og grønne omstilling.

Siden virksomheden blev etableret i 2004, har de vist, at det er muligt at skabe bæredygtig energi på markedsvilkår. De har udviklet, etableret og driftet sol- og vindmølleparker i 15 lande med en kapacitet på mere end 1500 MW bæredygtig energi og en samlet værdi på omkring 1,8 mia. euro. De har skabt en stor jobvækst og er i dag ca. 200 medarbejdere på hovedkontoret i Søborg og har skabt flere tusinde jobs hos underleverandører i hele verden.

- Det er en imponerende præstation og viser vejen til den 70 procents reduktion af CO2, som vi sammen skal levere, siger Trine Græse.

- Vi er meget stolte over at modtage en erhvervspris fra en kommune, der gør så meget for den grønne omstilling, og som på så konstruktiv vis har grebet corona-krisen som en mulighed for at starte på en frisk med en mere grøn profil. Selv om vores solenergi- og vindmølleprojekter er placeret rundt i hele verden, betyder det meget for os at have et sted, hvor vi føler os hjemme. Vores hovedsæde i Søborg er vores hjem, og lige meget om vi har været ude at inspicere et solenergianlæg i Brasilien eller indviet en vindmøllepark i Tyskland, har det altid været godt at komme hjem til Søborg, siger Knud Erik Andersen, adm. direktør i European Energy A/S.

Gladsaxes ”overjordiske mine”

Den lokale vinder af Gladsaxe Erhvervspris 2020 er Jernpladsen A/S, der ejes af Henning Christensen. Jernpladsen har investeret i at anlægge Danmarks flotteste jernplads, da de flyttede fra Vandtårnsvej til Gladsaxe Ringvej. Jernpladsen sorterer indleveret metal i utallige fraktioner, som sælges videre til omsmeltning og genanvendelse. Den nye jernplads er indrettet efter alle tænkelige miljøkrav i forhold til grundvandsikring, støjafskærmning og regnvandsforsinkelse i tæt dialog med Gladsaxe Kommune.

- Vi er stolte over, at I har skabt fremtidens jernplads her i Søborg, som gør det muligt for jeres kunder at bidrage til den bæredygtige omstilling. I er blevet Søborgs ”overjordiske mine”, der bidrager til at passe på klodens begrænsede råvareressourcer. I er et forbillede for hele branchen, sagde Trine Græse, da hun besøgte virksomheden.

- Vi takker for prisen, som er en stor ære og anerkendelse – også til vores personale, der har leveret en stor indsats, både da vi byggede den nye jernplads, da vi flyttede ud af den tidligere jernplads og så med hele corona-situationen oveni, siger ejer Henning Christensen.

Lokale gaver

Vinderne blev valgt af en komite bestående af borgmester Trine Græse, erhvervsudviklingschef Freja Ludvigsen og tre repræsentanter fra Gladsaxe Erhvervsråd: Næstformand Mads Bøgelund Lauritzen fra MT Højgaard, Ebbe Skovsgaard fra Gladsaxe Håndværkerforening og Niels Brahm Andersen fra Beierholm.

Begge vindere modtog et diplom og en glasskål fra den lokale virksomhed, Weidingerglas, fyldt med bæredygtig, håndlavet chokolade fra Mark Hermann Chocolate, der vandt Gladsaxe Erhvervspris i 2018.

Kontakter

Gladsaxe Kommune:
Erhvervsudviklingschef Freja Ludvigsen
Mobil: 23 36 44 56, Mail: frelud@gladsaxe.dk

Borgmester Trine Græse via kommunikationschef Ulla Baden
Mobil: 22 76 56 22, Mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

European Energy A/S:
Head of Communications and Regulatory Affairs Thomas Beck Sørensen
Mobil: 25 57 21 73, Mail: tbs@europeanenergy.dk

Jernpladsen A/S:
Ejer Henning Christensen
Mobil: 40 50 73 83, Mail: info@jernpladsen.dk

Billeder

Borgmester Trine Græse overrækker Gladsaxe Erhvervspris 2020 til Knud Erik Andersen, adm. direktør i European Energy A/S. Foto: Flemming Schiller
Borgmester Trine Græse overrækker Gladsaxe Erhvervspris 2020 til Knud Erik Andersen, adm. direktør i European Energy A/S. Foto: Flemming Schiller
Download
Borgmester Trine Græse overrækker Gladsaxe Erhvervspris 2020 til Henning Christensen, ejer af Jernpladsen A/S. Foto: Flemming Schiller
Borgmester Trine Græse overrækker Gladsaxe Erhvervspris 2020 til Henning Christensen, ejer af Jernpladsen A/S. Foto: Flemming Schiller
Download

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum