Gladsaxe Kommune

Gladsaxe er klar til at ophæve kontrakten med Intervare

Del

Gladsaxe Kommune er klar til at ophæve samarbejdet med Intervare, hvis firmaet ikke sikrer ordentlige arbejdsforhold for sine medarbejdere.

Den seneste tids presseomtale om dårlige arbejdsforhold hos online-supermarkedet Nemlig.com har skabt tvivl om, hvorvidt dagligvareleverandøren Intervare, som ejer Nemlig.com har samme problemer med arbejdsforholdene.

Derfor har Gladsaxe Byråd netop drøftet sagen på onsdagens byrådsmøde. Gladsaxe bruger ikke Nemlig.com, men Intervare er den ene af de to leverandører, som Gladsaxes ældre borgere og borgere med handicap kan vælge imellem, hvis de bliver visiteret til at få dagligvarer leveret.

Gladsaxe er parat til at ophæve samarbejdet, hvis ikke firmaet lever op til forpligtelsen i kontrakten om ordentlige arbejdsvilkår for deres ansatte.

Afventer Københavns undersøgelse af forholdene
Københavns Kommune, som også har kontrakt med Intervare, er i gang med at undersøge arbejdsforholdene for både lagerarbejdere og chauffører i Intervare og vil gerne dele undersøgelse og resultater med Gladsaxe og andre kommuner i samme situation.

Samtidig har Gladsaxe sammen med Frederiksberg, Lyngby-Taarbæk og Gentofte kommuner, som Gladsaxe er i kontraktfællesskab med, rettet henvendelse til Intervares ledelse og bedt om en redegørelse.

- Der skal ikke herske tvivl om, at de leverandører, vi handler med, skal sikre ordentlige arbejdsforhold for deres medarbejdere. Lige nu afventer vi Intervares redegørelse og Københavns Kommunes undersøgelse. Hvis det viser sig, at medarbejderne hos Intervare har dårlige arbejdsforhold er det dybt kritisabelt og et brud på kontrakten. Og hvis ikke forholdende bliver bragt i orden, så er vi klar til at opsige kontrakten, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Ny indkøbspolitik stiller større krav til leverandørerne
Gladsaxe er den første kommune i Norden, som indarbejdede FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling i sin måde at arbejde på og har i mange år arbejdet med sociale klausuler i sine leverandørkontrakter.

Sidste år vedtog Gladsaxe en ny indkøbspolitik, som stiller en lang række krav til kommunens leverandører om social, økonomisk og klimamæssig ansvarlighed. Samtidig har kommunen netop ansat en medarbejder, som specifikt skal arbejde med bæredygtige indkøb.

Kontakter

Borgmester Trine Græse via Kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Indkøbschef Karen Pilt, Mobil: 21 51 02 52

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum