SOS International

Giv bilen et grundigt eftersyn før bilferien i udlandet

Del

Mangel på lejebiler i Europa får SOS International, der varetager vejhjælp i udlandet via Rødt Kort-ordningen, til at opfordre danskere, der planlægger kør selv-ferie, til ekstra omhu med forberedelserne.

Erfaringerne fra vinterferie og påskeferie står knivskarpt. Mangel på reservedele betyder mangel på nye biler på markedet, og udlejningsselskaberne kan derfor ikke skaffe lejebiler nok til at mætte markedet. Det kan få kedelige konsekvenser for ferierejsende i egen bil, hvis bilen får nedbrud i udlandet:

- Siden sidste sommer er det blevet stadigt mere vanskeligt for os at skaffe en udlejningsbil som erstatning, hvis bilisten får nedbrud på bilen undervejs på ferien. Vi forudser en sommer, hvor det bliver endnu sværere, siger Anette Bjørn Juncher, operational Manager for Rødt Kort-ordningen hos SOS International.

Kør forbi et værksted før afgang
Derfor anbefaler SOS International at man i år er ekstra omhyggelig med at sikre sig, at bilen er i topform og kan klare en udlandsrejse med oppakning, køkørsel og varme. Bilen skal forberedes og gerne forbi et værksted inden afrejse.

- Vi kan næsten ikke fraråde impulsive bilferier med uforberedte biler nok. Der er en risiko for, at vi ikke kan hjælpe med en lejebil til at køre videre eller hjem i, hvis ens egen bil går i stykker, siger Anette Bjørn Juncher.

Mere end halvdelen af alle Rødt Kort-assistancer på vejhjælp i udlandet skyldes mekaniske nedbrud. Og det er langtfra sikkert, det kan lade sig gøre at få bilen repareret på et lokalt værksted under ferien, da det typisk tager noget tid at skaffe relevante reservedele.

- Vi vil ikke skræmme folk fra at køre på ferie i udlandet, men det er virkelig vigtigt at forberede bilen i år. Vi må desværre melde ærligt ud, at vi ikke kan love, at vi kan skaffe en erstatningsbil, siger Anette Bjørn Juncher.

Det skal kør-selv rejsende være forberedt på:

  • Ved et nedbrud er det ikke sikkert, det kan lade sig gøre at køre videre i en erstatningsbil
  • Hvis man er afsted i en stor bil til mere end fem personer, risikerer man at skulle køre videre i to mindre lejebiler
  • Ledige biler på udlejningsportaler er ikke altid tilgængelige til drop off i andet land
  • Eventuel hjemrejse kan blive med tog

Sådan forbereder du bilrejsen:

  • Få et værksted til at give bilen et ferietjek – oplys gerne at bilen skal køre sydpå
  • Tjek dine dæks tilstand – og medbring gerne reservehjul
  • Husk at få tjekket air-condition anlægget
  • Kontroller standen på diverse væsker: olie, bremsevæske, kølervæske og sprinklervæske
  • Tjek din forsikring
  • Medbring kørekort og sundhedskort i plasticversioner – de digitale udgaver på mobilen godkendes ikke i alle lande

Nøgleord

Kontakter

Anette Bjørn JuncherOperationel Manager, Rødt KortSOS International

Tlf:5118 6085

Billeder

Information om SOS International

SOS International
SOS International
Nitivej 6
2000 Frederiksberg

Om SOS International – en af de førende assistanceorganisationer i Norden

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International sikrer værdikæden på vegne af kunderne som en trusted partner ved at have fokus på den optimale slutbrugeroplevelse samt øje for de samlede omkostninger. Som en trusted partner er kvalitet og compliance endvidere nøgleparametre.

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.200 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 13 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum