Vækstfonden

Gilde Healthcare rejser €416 millioner ($450 millioner) venture- og vækstkapitalfond

Del
Gilde Healthcares kontor i Utrecht
Gilde Healthcares kontor i Utrecht

Utrecht (Holland), Cambridge, Massachusetts (USA), 31. marts 2020

Gilde Healthcare annoncerer i dag den første og sidste closing af Gilde Healthcare V, en venturekapitalfond på 416 millioner Euro ($450 millioner). Den nye fond er målrettet mod vækstmuligheder inden for en bred vifte af sundhedssektorer, herunder digital sundhed, medtech og therapeutics i både Europa og Nordamerika. Fonden vil have særlig opmærksomhed på private sundhedsvirksomheder, der muliggør forbedret pleje til overkommelige priser.

Gilde Healthcare V blev rejst i en enkelt closing og investorerne tæller en blanding af internationale investorer, herunder banker, pensionskasser, investeringsforeninger, fonde, familie kontorer, iværksættere og Gilde partnere. Investorerne inkluderer bl.a. længerevarende virksomhedspartnere Philips Healthcare og Rabo Corporate Investments fra Holland, Haniel og KfW Capital fra Tyskland, BNP Paribas Fortis Private Equity, Belgian Growth Fund (BGF), Den Europæiske Investeringsfond EIF med hovedsæde i Luxembourg og den danske stats finansieringsfond Vækstfonden.

Pieter van der Meer, Managing Partner i Gilde Healthcare:

"Sundhedssektoren i Europa og USA ændrer sig hastigt, drevet af behovet for mere patientcentreret pleje og mere fokus på værdi. Med vores nye fond fortsætter vi strategien med flere investeringer i venture- og vækstvirksomheder, som udvikler nye løsninger, der muliggør bedre sundhedsresultater til bedre priser. Et eksempel er fjernovervågning og hjemmepleje af patienter, der lige nu er mere relevant end nogensinde i kampen mod COVID-19. "

De seneste Gilde Healthcare exits inkluderer salg af platformen STAT-Dx, der arbejder med diagnosticering af infektionssygdomme (inklusive COVID-19) til Qiagen, salg af Breath Therapeutics (behandling af afvisende lungetransplantationer) til Zambon Pharma og NASDAQ-noterede Axonics, der fokuserer på behandling af overaktive blærer. Gilde Healthcare har også en lang track record med unicorns inden for sundhedssektoren bl.a. Ablynx, Ascendis Pharma og uniQure.

Gilde Healthcares team er en blanding af investment managers, sektoreksperter og serieiværksættere. Det transatlantiske team yder rådgivning til de virksomheder med planer om internationale ekspansion. Gilde Healthcare V-fonden foretager typisk investeringer i et enkelt porteføljeselskab på mellem 10-40 mio. EUR.

Om Gilde Healthcare

Gilde Healthcare er en specialiseret sundhedsinvestor, der forvalter over 1,5 milliarder dollars på tværs af to fondsstrategier: Venture & growth capital og private equity. Gilde Healthcares venture & growth capital investerer i hurtigt voksende virksomheder, der er aktive inden for den digitale sundhed, medtech og therapeutics. Venture- og vækstvirksomhederne er baseret i Europa og Nordamerika. Gilde Healthcares private equity-fond investerer i rentable, europæiske små og mellemstore -sundhedsvirksomheder med fokus på Benelux og DACH-regionen. Private equity-fonden er rettet mod sundhedsudbydere, leverandører af medicinske produkter og serviceudbydere på sundhedsmarkedet.

For mere information, besøg Gildes hjemmeside på www.gildehealthcare.com.

 

Kontakter

Gilde Healthcare
Pieter van der Meer
Managing Partner
+31 (0)30 219 2565

Vækstfonden
Cecilie Idun Andersen
Kommunikationsrådgiver
+45 31930573

CFF Communications
Suzanne Bakker
+31 (0)6 1136 8659
suzanne.bakker@cffcommunications.nl
Eline Weltevreede
+31 (0)6 1136 8648
eline.weltevreede@cffcommunications.nl

Billeder

Gilde Healthcares kontor i Utrecht
Gilde Healthcares kontor i Utrecht
Download
Pieter van der Meer, Managing Partner i Gilde Healthcare
Pieter van der Meer, Managing Partner i Gilde Healthcare
Download

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 8.500 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 27,3 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Nu har over 100 virksomheder fået stillet garanti af Vækstfonden14.5.2020 17:00:00 CESTPressemeddelelse

Siden slutningen af marts har Vækstfonden haft mulighed for at yde garantier til SMV’er og store virksomheder, som en del af regeringens covid-19 initiativer målrettet dansk erhvervsliv. Nu har Vækstfonden stillet garantier til over 100 virksomheder. ”Vi er glade for at se, at produkterne finder fodfæste og er med til at hjælpe de mange virksomheder i en svær situation,” siger Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden.

Udvidet hjælp på vej til danske iværksættere: Tre nye initiativer via Vækstfonden18.4.2020 19:15:06 CESTPressemeddelelse

Regeringen og alle Folketingets partier har netop fremlagt en udvidet hjælpeaftale, der skal sikre yderligere kapital til iværksættere. De nye initiativer fra Vækstfonden består af tre dele: Lånematching på investeringer fra private investorer til hhv tidlige iværksættere og venturevirksomheder. I begge tilfælde tager Vækstfonden en større del af lånet og højere risiko end tidligere. Derudover vil Vækstfonden øge sine direkte investeringer og fondsinvesteringer markant.

Vækstfondens årsrapport 2019: 13.500 job skabt og 824 nye finansieringer16.4.2020 10:11:45 CESTPressemeddelelse

Regnskabsåret 2019 endte for sjette år i træk med et trecifret millionoverskud for statens finansieringsfond. Overskuddet går dels til staten i udbyttebetaling og dels til nye investeringer i danske virksomheder. Netop det at medvirke til at skabe innovation og arbejdspladser på en økonomisk selvbærende måde er et markant kendetegn ved Vækstfondens strategi, som fonden vil fastholde på trods af usikkerheden forbundet med COVID-19, siger bestyrelsesformand Claus Gregersen.

Crowdlending kan støtte SMV’er under coronakrisen: Nu topper Vækstfonden op på lånene1.4.2020 15:17:35 CESTPressemeddelelse

Spredningen af COVID-19 i Danmark har allerede fået konsekvenser for især SMV’erne. En af de nyere lånemuligheder er såkaldt crowdlending, hvor privatpersoner kan yde lån til virksomheder og dermed kan være med til at understøtte virksomheder også en vanskelig tid. Vækstfonden har lanceret en ny lånemulighed, der topper op på crowdlending-kampagner, så de når i mål.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum