Gigtforeningen: Forringelse af seniorpensionen rammer geografisk og økonomisk skævt
Den typiske seniorpensionist bor i en landdistriktskommune og havde en indkomst under 30.000 kr. om måneden forud for seniorpensionen. Det viser en opgørelse, Gigtforeningen har lavet på baggrund af svar fra Beskæftigelsesministeriet.
Ifølge den er det i høj grad kommunerne i yderområderne, der har den højeste andel af borgere på seniorpension. Kun en enkelt hovedstadskommune befinder sig i top ti.
Ser man omvendt på, hvor færrest er på seniorpension, så slår hovedstadskommunerne igennem. Alle kommuner i top ti ligger i hovedstadsområdet.
Opgørelsen viser også, at hver tredje af seniorpensionisterne kommer fra 3F og FOA’s a-kasser. 75 pct. har grundskolen og erhvervsskolen som længst fuldførte uddannelse. Og indkomsten var for langt de fleste på under 30.000 kr., før de kom på seniorpension.
Derudover er muskel- og skeletlidelser hoveddiagnosen for 48 pct. af de personer, der har fået tilkendt en seniorpension.
Det billede bekymrer direktør i Gigtforeningen Mette Bryde Lind:
- Nu kan vi se sort på hvidt, at regeringens forslag til en forringet seniorpension rammer både socialt og geografisk skævt. Det er dem med de korte uddannelser og hårde arbejdsliv, som bliver hårdest ramt.
Hun mener, det er afgørende, at regeringen besinder sig og trækker forslaget om at forringe seniorpensionen tilbage.
- De har brug for at kunne have en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet, og det vil de have sværere ved at få, hvis man fjerner seniorpensionen, siger Mette Bryde Lind.
Kontakt: Pressechef Marie Kristensen, Gigtforeningen tlf. 24854054
Nøgleord
Information om Gigtforeningen
Gigtforeningen er en dansk patientforening med mere end 80.000 medlemmer og støtter. Patientforeningen blev grundlagt i 1936 og har som vision at sikre et bedre liv for de mere end 700.000 mennesker med sygdomme og smerter i led, ryg og muskler.
Følg pressemeddelelser fra Gigtforeningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gigtforeningen
Ny samtale-podcast fra Gigtforeningen: ”Jeg kan alt det samme, bare på en ny måde”22.11.2024 14:41:19 CET | Pressemeddelelse
Hvordan er man en god forælder, når man har ondt og er træt? Hvad gør man, hvis man ikke kan holde til at arbejde? Hvad med sex og parforhold – og hvad med de skiture, der betød så meget?
Gigtforeningen jubler: Ny sundhedsaftale vil styrke behandlingen for gigt- og rygpatienter15.11.2024 11:08:00 CET | Pressemeddelelse
Regeringens nye sundhedsaftale, der sikrer en kronikerpakke til rygpatienter samt ret til træning og patientuddannelse for gigtpatienter, er en stor sejr. Det mener Gigtforeningens direktør, Mette Bryde Lind.
Konference på Christiansborg: Sammen om en bedre indsats mod gigt!8.11.2024 12:18:22 CET | Pressemeddelelse
Er du klar til at give gigtpatienter en stærkere stemme? Den 19. november 2024 inviterer Gigtforeningen dig til en vigtig konference på Christiansborg.
Historisk mange knæoperationer skaber akut behov for kronikerpakke til gigt8.11.2024 09:59:34 CET | Pressemeddelelse
Markant stigning i knæoperationer får Gigtforeningen til at kræve en kronikerpakke med fokus på tidlig og effektiv behandling af artrose.
Anette Claudi ny pressechef i Gigtforeningen: Styrker indsatsen for Danmarks største oversete patientgruppe5.11.2024 10:20:45 CET | Pressemeddelelse
Skal - med solid erfaring og en idérig tilgang til kommunikation - bidrage til at sætte fokus på de 700.000 danskere, der lever med gigt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum