GEOTEAM A/S

Geoteam præsenterer GrainSense på Agromek

Del

GrainSense fås nu i Danmark. Distributionspartner Geoteam præsenterer et håndholdt måleapparat på Agromek.

Det håndholdte GrainSense-apparat måler indholdet af protein, fugt, olie og kulhydrat i korn og andre afgrøder – nøglemålinger, der afgør høstens værdi og forarbejdningsomkostningerne.
Det håndholdte GrainSense-apparat måler indholdet af protein, fugt, olie og kulhydrat i korn og andre afgrøder – nøglemålinger, der afgør høstens værdi og forarbejdningsomkostningerne.

GrainSense, der er en finsk iværksættervirksomhed inden for landbrugsteknik, som har udviklet verdens første reelt håndholdte apparat til kornproteinmåling, og den danske virksomhed Geoteam, der er specialist i intelligent landbrug, underskriver distributionsaftale, hvilket dermed bringer det håndholdte GrainSense-apparat ind på det danske marked. Apparatet introduceres på Agromek-messen i Herning, og besøgende bydes velkommen til en demonstration hos Geoteam stand D3228 i hal D.

De to virksomheder mødtes tidligt i 2018 og har siden da planlagt lanceringen i Danmark.

– Jeg er virkelig entusiastisk over dette samarbejde med Geoteam. Geoteams specialister har en meget omfattende forståelse af kompleksiteten i landmænds dagligdag, og introduktion af vores apparat via deres salgsteam kan virkelig være en stor hjælp for landmænd, siger Edvard Krogius, CEO for GrainSense.

– GrainSenses værdifulde opfindelse med dens tilknyttede tjenester vil være en fantastisk tilføjelse til vores eksisterende produktsortiment. Vi har fremvist apparatet for nogle af vores kunder og feedbacken har været yderst positiv. Apparat kan bestilles nu, og salget starter tidligt i 2019, siger Niels Rasmussen, Business Manager for Geoteam.

En overkommelig pris for den enkelte landmand
Efter en lang udviklingsfase på mere end to år lancerede GrainSense produktet i sommeren 2018 og har nu solgt hundredvis af apparater til kornkvalitetsmåling på primært det svenske, finske og baltiske marked.

Overalt, hvor GrainSense-apparatet og -løsningen er introduceret, har vi set en usædvanlig stor interesse for apparatet, siger Edvard Krogius.

– Tilbagemeldingerne fra kunderne er overvældende, og vi har haft meget travlt hele sommeren med at deltage i arrangementer, feltdage og konferencer i Nordeuropa for at præsentere apparatet, fortsætter Krogius.

GrainSense er det første apparat til kornkvalitetsmåling, som er overkommeligt i pris og holdbart i marken, så det kan ejes og bruges af landmænd. Den internationale salgspris for slutbrugeren ligger på 3.900 euro (uden moms) og omfatter apparat, bæretaske, målekop, hætte og 1 års garanti. En personlig brugerkonto er nødvendig for at kunne bruge apparatet. Den koster 250 euro/år (skat 0 %)., inkluderer landespecifikke sorter (aktuelt tilgængelig er hvede, byg, havre, rug og raps), opdateringer og kalibreringer, datalagring og mulighed for deling af måleresultater.

Stor interesse i landbrugssamfundet
GrainSense-løsningen er blevet udviklet i tæt samarbejde med de enkelte landmænd og landbrugsorganisationerne. Tilbagemeldingen fra landmændene har bekræftet, at der i øjeblikket ikke findes egnede værktøjer, der kan støtte beslutningstagning ude i de enkelte landbrug hvad angår styring og optimering af proteinindholdet i afgrøder.

Måling af kornkvalitet er nu ude i de enkelte landbrug
Det håndholdte GrainSense-apparat måler indholdet af protein, fugt, olie og kulhydrat i korn og andre afgrøder – nøglemålinger, der afgør høstens værdi og forarbejdningsomkostningerne. Apparatet er batteridrevet, måletiden er blot nogle få sekunder, og det kræver kun nogle få korn at foretage hver måling. Tjenesten omfatter en mobilapplikation med GPS-positionering og sky-forbindelse, som understøtter en række værdigivende funktioner for forbedring af produktivitet og rentabilitet.

Laboratoriepræcision ude i marken på få sekunder
For første gang er det nu muligt for landmænd, producenter af såsæd og planteopdrættere hurtigt og inden høsten at måle de vigtigste egenskaber i deres afgrøder og træffe beslutninger, som kan forbedre rentabiliteten betydeligt. Apparatet gør det også muligt for kødproducenter i realtid at kontrollere og justere proteinindholdet i foderet, hvilket kan have væsentlig indflydelse på rentabiliteten.

De unikke egenskaber ved GrainSense er:

  • Det er 5 gange mindre end de nærmeste alternativer, og det er batteridrevet og derfor praktisk at bruge ude i marken.
  • Det er mindst 3 gange billigere end de nærmeste alternativer.
  • Det tager kun 30 sekunder at lave en måling, herunder prøveindlæsning, og prøverne behøver ikke at blive formalet.
  • Det er det eneste apparat, som kan bruges inden høsten.
  • Enhver kan bruge det uden speciel oplæring.
  • Det består af en omfattende softwarepakke med tillægstjenester, hvilket giver handlingsorienteret indsigt i stedet for bare data.
  • Det betaler potentielt for sig selv, inden en enkelt høstsæson er gået.

Salg gennem distributører

Danmark
Spørgsmål vedrørende det danske markedsområde rettes til produktdistributøren Geoteam A/S: Bent Henneberg, landbrug@geoteam.dk, +45 8820 8701

Det baltiske markedsområde
Spørgsmål fra det svenske, finske og baltiske markedsområde rettes til distributøren, Berner Ltd, på: bengt.aspelin@berner.fi    

Tyskland
Spørgsmål vedrørende det tyske markedsområde rettes til produktdistributøren geo-konzept GmbH: +49(0)8424 89 89 0, geo-konzept.de, geo@geo-konzept.de   

Europa
For henvendelser i Europa, kontakt den administrerende direktør, Edvard Krogius, på: edvard.krogius@grainsense.com

GrainSense søger egnede distributører til salg på det europæiske marked i 2019 og fremover. Kontakt virksomhedens administrerende direktør ved forespørgsler.   

GrainSense – we help farmers through science
GrainSense har udviklet verdens første håndholdte apparat til måling af kornkvalitet. For første gang er landmænd, producenter af såsæd og planteopdrættere i stand til øjeblikkeligt og hurtigt at måle de vigtigste egenskaber i deres afgrøder på marken og træffe beslutninger, der kan forbedre rentabiliteten. Vi kommer med en stor forbedring til fødevareforsyningskæden. Vores håndholdte apparat måler indholdet af protein, fugt, olie og kulhydrat i korn og andre afgrøder. Systemet udnytter GPS-positionering og tilbyder sky-baserede funktioner, der behandler store mængder data. www.grainsense.com   

Fotomateriale og pressemeddelelser
www.grainsense.com/contact

Sociale medier
https://www.facebook.com/grainsense/
https://twitter.com/grainsenseoy
https://www.instagram.com/grainsense/ 
https://www.linkedin.com/company/5318726/   

Virksomhedens talsmand;
CEO Edvard Krogius, edvard.krogius@grainsense.com, +358 50 322 9392 

PR-bureau
Veritas Public Relations, David Schimm, +49 179 5944 745, GrainSense@veritaspr.de  

Geoteam
Business Manager Niels Rasmussen, nir@geoteam.dk, +45 31 639 257

Geoteam er den danske videresælger af Trimble Inc. (NASDAQ: TMB), for landbrugs- og geospatial forretningsområder. Geoteam ejer og styrer et af de mest moderne GNSS-referencenetværk i verden, med 40 referencestationer kaldet GPSnet.dk. Geoteam er et uafhængigt selskab med begrænset ansvar, der ejes af Landinspektørfirmaet LE34 (www.le34.dk). Geoteam er en autoriseret forhandler af Trimble og en autoriseret Trimble serviceleverandør og har i øjeblikket (November 2019) 28 ansatte.

Nøgleord

Kontakter

Olav Arnkjær
PR Consultant, Epicent PR
(+45) 78 70 09 21
oar@epicent.dk

Billeder

Det håndholdte GrainSense-apparat måler indholdet af protein, fugt, olie og kulhydrat i korn og andre afgrøder – nøglemålinger, der afgør høstens værdi og forarbejdningsomkostningerne.
Det håndholdte GrainSense-apparat måler indholdet af protein, fugt, olie og kulhydrat i korn og andre afgrøder – nøglemålinger, der afgør høstens værdi og forarbejdningsomkostningerne.
Download
GrainSense introduceres på det danske marked på Agromek-messen i Herning.
GrainSense introduceres på det danske marked på Agromek-messen i Herning.
Download
GrainSense-løsningen er blevet udviklet i tæt samarbejde med de enkelte landmænd og landbrugsorganisationerne.
GrainSense-løsningen er blevet udviklet i tæt samarbejde med de enkelte landmænd og landbrugsorganisationerne.
Download

Links

Information om GEOTEAM A/S

GEOTEAM A/S
GEOTEAM A/S
Energivej 34
2750 Ballerup

77 33 22 33

GEOTEAM A/S leverer GPS-løsninger til forskellige brancher via blandt andet GPSnet.dk. De primære målgrupper er landbrug og byggebranchen. Virksomheden er forhandler af den amerikanske producent Trimbles præcisionsudstyr til landbrug og landmåling. www.geoteam.dk 

Følg pressemeddelelser fra GEOTEAM A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra GEOTEAM A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum