Stiftelsen Georg Stages Minde

Georg Stage besøger Sønderborg

Del

Fra søndag 3. april til tirsdag 5. april 2022 aflægger Skoleskibet Georg Stage visit i Sønderborg. Der bliver mulighed for at komme om bord og eleverne vil sætte deres præg på byen. Ved skibet kan man også høre om, hvilke muligheder en maritim uddannelse giver unge mennesker.

Georg Stage på Ungdomsøen 2021. Fotograf: Bjarke Wahlqvist.
Georg Stage på Ungdomsøen 2021. Fotograf: Bjarke Wahlqvist.

Skoleskibet Georg Stage kommer forbi Sønderjylland. Skibet, som i disse dage gennemfører sejltræning i Isefjorden, lægger torsdag kursen mod Sønderborg. Der forventes ankomst søndag formiddag, men helt præcist kan det aldrig blive med et sejlskib.

Skibet lægger til ved Sønderborg Slot. Søndag, mandag og tirsdag er der mulighed for at komme om bord mellem kl. 18 og 20. Skibet kan desværre ikke holde åbent hele dagen, da der fortsat er undervisning for eleverne om bord. 

Kl. 14-20 søndag og kl. 10-20 både mandag og tirsdag kan man møde personale fra Georg Stage, som står ved skibet. De fortæller gerne om skibet og uddannelsen, men kan også fortælle om alle de øvrige maritime uddannelser, hvor der jo blandt andet i øjeblikket arbejdes med en ny maskinmesteruddannelse i Sønderborg. Vi håber at rigtigt mange har lyst til at høre mere om mulighederne til søs.

Georg Stage er en sejlende søfartsskole, som giver unge mennesker mellem 18 og 22 en grundlæggende maritim uddannelse. Når de er færdige på skibet, kan de søge hyre og eventuelt senere vælge at læse videre. Uddannelsen, som er under tilsyn af Uddannelses- og Forskningsministeriet, tager tyve uger, og der kan optages 63 på hvert togt. Siden 2019 har skibet sejlet to togter årligt.

De maritime uddannelser i Danmark omfatter maskinmesterskoler, navigationsskoler og søfartsskoler. Uddannelserne er alle praktiske, og der er stor efterspørgsel efter søfolk. Det Blå Danmark mangler folk og de kommende års fokus på energiøer og grøn omstilling vil stille endnu større krav.

Georg Stage og de andre søfartsskoler er første skridt på en vej, som kan føre til mange jobs og til hele verden - og det er ikke nødvendigt, at man er dygtig til at sidde stille.

Skibet har ofte tidligere besøgt Sønderborg og besætning og elever glæder sig til at komme tilbage. Vi håber på at se rigtigt mange på kajen til en snak om søfolk, uddannelse, Det Blå Danmark og verdens smukkeste sejlskib.

Når skibet sejler videre skal det til Portsmouth i England, Bilbao i Spanien og Cork i Irland, før det vender tilbage til Danmark for at fejre fødselsdag. 25. maj er det 140 år siden, at det første Georg Stage tog på sit første togt.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Georg Stage på Ungdomsøen 2021. Fotograf: Bjarke Wahlqvist.
Georg Stage på Ungdomsøen 2021. Fotograf: Bjarke Wahlqvist.
Download
Georg Stage for fulde sejl. Foto: Otto Kofoed
Georg Stage for fulde sejl. Foto: Otto Kofoed
Download
Undervisning om bord. Foto: Georg Stage
Undervisning om bord. Foto: Georg Stage
Download

Information om Stiftelsen Georg Stages Minde

Stiftelsen Georg Stages Minde
Stiftelsen Georg Stages Minde
Krudtløbsvej 73B
1439 København K

+45 32 95 80 19https://georgstage.dk/

Georg Stage er verdens ældste, civile skoleskib og et forbillede for mange andre skibe. Det er også verdens eneste uafhængige skoleskib, fordi det ikke tilhører en skole på land ligesom andre skoleskibe.

Følg pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum