Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Genoplev succesen fra ’92: Kom til EURO 2020-udstilling på Københavns Rådhus

Del

EM-feberen har også ramt Københavns Rådhus, der sammen med UEFA og DBU åbner for udstillingen ’EURO CELEBRATION - The History of the European Football Championship' lørdag 12. juni.

Foto: Per Kjærbye
Foto: Per Kjærbye

EURO 2020 er kommet til København og fra 12. juni kan du opleve EM’s unikke historie ved en særlig udstilling på Københavns Rådhus.

Udstillingen ’EURO CELEBRATION – The History of the European Football Championship’ hylder 60-års jubilæet for EM i herrefodbold og har desuden fokus på Danmarks EM-triumf i 1992.

Her kan man se unikke spillerklenodier som bl.a. Peter Schmeichels handsker og spilledragt fra 1992, Kim Vilforts støvler i finalen, den officielle guldmedalje, spilletrøjer fra Danmarks vigtigste kampe samt andre genstande fra 1992-fejringen; især det trofæ, Lars Olsen som anfører fik overrakt efter sejren på 2-0 over Tyskland i finalen, som det er muligt at blive fotograferet med.

Derudover kan besøgende opleve legendariske kampe og højdepunkter i tekst, billeder og videoer fra slutrundens 60-årige historie. Udstillingen omfatter også de spillertrøjer, legender som Michel Platini, Gary Lineker, Eric Cantona og Frank Rijkaard havde på i kampene mod Danmark i henholdsvis 1984 og 1992.

”Det er med kæmpe stolthed, at vi byder velkommen til en helt unik udstilling om 60 års EM-historie her på rådhuset. Fodbolden har gennem tiden leveret nogle af de mest medrivende øjeblikke i moderne dansk historie, og EM-triumfen i 1992 har skrevet sig helt ind i den danske folkesjæl. Jeg håber derfor, at rigtig mange københavnere og besøgende vil kigge forbi rådhuset og få en helt særlig fodboldhistorisk oplevelse med hjem”, siger overborgmester Lars Weiss (S).

“EURO 2020 markerer 60 år med EM-slutrunder og en stolt tradition i europæisk fodbold. Som en af 11 værtsbyer vil København være vært for en udstilling om Europa Mesterskabet for landshold som den første udstilling nogensinde. I DBU er vi stolte af både udstillingen og opbakningen fra UEFA” siger Jesper Møller, formand i DBU.

”EURO 2020 i København er en unik begivenhed, som vi nu fejrer med en helt særlig udstilling på Rådhuset. For mange vil udstillingen være en rejse nedad ’memory lane’. Men jeg håber også på, at udstillingen kan give en ny og anderledes fodboldoplevelse, der kan inspirere børn og unge til selv at starte i den lokale fodboldklub, møde nye venner og få nye oplevelser sammen,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Udstillingen er den første af sin slags og er i lavet i et samarbejde mellem Københavns Kommune, DBU og UEFA. Udstillingen er åben fra 12. juni – 9. juli.

Fakta:

  • Udstillingen løber fra 12. juni til 9. juli i rådhussalen på Københavns Rådhus og indeholder mange aktiviteter og konkurrencer for selv de yngste fodboldfans, ligesom den giver alle gæster mulighed for at få taget digitale selfies med Herrelandsholdets cheftræner Kasper Hjulmand og flere af hans spillere.
  • Udstillingen har åbent i hverdage fra 9:00-16:00, lørdage 9:30-15:00 og søndage fra 11:00-15:00. Der er gratis adgang.
  • Udstillingen er lavet i samarbejde mellem Københavns Kommune, DBU og UEFA. Udstillingen kurateres af Frits Ahlstrøm.
  • Coronapas er påkrævet for at besøge udstillingen.

Kontakter

Spørgsmål kan rettes til:

Overborgmester Lars Weiss via Tildde Sønder Vindfeldt, tlf.: 25 38 05 16

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde via pressetelefonen i Kultur- og Fritidsforvaltningen, tlf.: 33 66 23 45

Billeder

Foto: Per Kjærbye
Foto: Per Kjærbye
Download
Foto: Per Kjærbye
Foto: Per Kjærbye
Download
Foto: Per Kjærbye
Foto: Per Kjærbye
Download
Foto: Per Kjærbye
Foto: Per Kjærbye
Download

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum