Esbjerg Kommune

Genbrugspladserne er et tilløbsstykke for sorteringsglade borgere

Del

Velviljen til at sortere affald er stor i Esbjerg Kommune. Årets brugerundersøgelse på kommunens fire genbrugspladser viser et stort engagement blandt brugerne, og tilfredsheden med servicen på pladserne er igen i år i top.

Aktiviteten på genbrugspladserne er til at tage og føle på. 1.500 borgere og erhverv kommer hver dag på pladserne med affald, så det kan blive genanvendt. Igen i år har Esbjerg Kommune lavet en brugerundersøgelse for at tage pulsen blandt de besøgende.Vi skal have endnu bedre sortering

85 % af affaldet fra Esbjerg Kommunes genbrugspladser bliver genanvendt. Men Esbjerg Kommune vil gerne have, at det tal bliver endnu højere. Derfor var sortering i fokus i årets brugerundersøgelsen, da besøgende via spørgeskemaer og interviews blev spurgt til deres oplevelse af genbrugspladserne.

”I år har vi været nysgerrige på, hvad der kan give de besøgende lyst til at sortere endnu mere. I besvarelserne er det indretningen af pladsen og medarbejdernes tilstedeværelse, der bliver lagt vægt på. Det tager vi med videre i vores arbejde med at sikre en god service på pladserne og i vores fokus på, hvordan pladserne kan optimeres, så det er nemt og intuitivt at komme affaldet i de rigtige containere.”, siger udvalgsformand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen og fortsætter.

”Vi ønsker, at det på alle parametre skal være en god oplevelse at komme på genbrugspladserne. Den årlige brugerundersøgelse laver vi for at blive klogere på, hvordan vi kan blive endnu bedre. Og de input vi får, bruger vi aktivt i vores arbejde med at understøtter den aktuelle grønne dagsorden på affaldsområdet.”

  

Fælles indsats er vejen frem

Tilfredsheden med servicen på genbrugspladser har de sidste mange år været høj. Det er ikke anderledes i år, hvor medarbejderne igen får topscore og stribevis af positive tilbagemeldinger.

”Mange fortæller, at de selv lægger en stor indsats i at sortere affaldet, og med hjælpen fra medarbejderne på pladsen ender affaldet det rette sted. Den tilbagemelding er vi glade for, da vi oplever brugernes og medarbejdernes fælles indsats som nøglen til bedre affaldssortering. Det er virkelig godt, at borgerne og erhverv i Esbjerg Kommune benytter medarbejdernes vejledning ude på genbrugspladserne. Det motiverer også til at fortsætte den gode service.”Fakta

- Esbjerg Kommune har fire genbrugspladser. En i Tarp, Måde, Ribe og Bramming.

- Hvert år gennemfører Esbjerg Kommune en brugerundersøgelse på de fire genbrugspladser. Både borgere og erhvervskunder er med i undersøgelsen.

- Kerneydelsen på genbrugspladserne er at vejlede borgerne til en sortering, der sikrer så høj genanvendelse som muligt.

- Den generelle tilfredshed med servicen på genbrugspladsen lå i år på 4,78 på en score fra 1 til 5, hvor 5 er meget højt tilfredshed.

Billede: Esbjerg Kommune

Kontakter

Udvalgsformand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen, telefonnr.: 40 12 24 12

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum